Türkiye'nin en sinirli ili Sivas çıktı

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
İnternet üzerinden yapılan bir anketin sonucuna göre, Türkiye'nin en sinirli şehri Sivas oldu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, bir internet platformu üzerinde 22 bin katılımcıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre Türkiye'nin en sinirli illeri seçildi.

Büyükşehirlerde yoğun trafik, kalabalık nüfus ve mesafelerin getirdiği zaman kayıpları gibi faktörler, şehirde yaşayanları diğer bölgelere kıyasla daha stresli kılıyor. Ancak anketin sonuçları, şehir yaşamının getirdiği zorlukların yanı sıra bölgesel faktörlerin ve yaşam şartlarının da insanların ruh halleri üzerinde daha fazla etkili olabileceğini gösteriyor.

Katılımcılara ankette 15 soru soruldu. Düzenlenen anketin sonuçları şu şekilde:

Sivas: Yüzde 64
Samsun: Yüzde 60
Eskişehir: Yüzde 56
Hatay: Yüzde 53
Ankara: Yüzde 52
Aydın: Yüzde 50
Çanakkale: Yüzde 43
Balıkesir: Yüzde 30
İzmir: Yüzde 29

Kaynak

1692407206099-ozel-haber-psd-si-9.jpg

Adana'nın olmaması tuhaf ayrıca ilk sıralarda olması gerekirdi.

Ekonomik koşullar ve göç sorunu dikkate alınırsa sinirli olmayan şehir kalmamıştır.

İstanbul nasıl olmaz bu listede? Zaten sivaslıların yarısı istanbulda, nasıl sivas birinci çıkabiliyor?
Katılımcılar kendine göre yorumlamış belli ki...

Adana, Mersin, Antalya göç nedeni ile yaşanmaz halde ve yerli halk da bıkmış durumda fakat listede yoklar.

@Emare
Sıcak illerde insanın ömründen her yıl altı ay boşa gidiyor ne yazık ki.

anketle olacak iş değil o. istanbul'da bir taksi bekleyenler, bir toplu taşıma aracı bekleyenler ve binmeye çalışanlar, yolda bir arap görenler, adım atacak yer bulamayanlar varken açık ara zirvede istanbul olur.

sivaslilar neye bu kadar sinirleniyolar

Bi çok Sivas'lı tanıyorum, pamuk gibi insanlar ya. İstanbul da yaşayanlar buna dahil değil herhalde :D

Hiç sevmem sinirli insanları;d
Dayımın biri orda yaşıyor o da çok asabi sinirli demek oturduğu yerden kaynaklanan bir durum shshs

İllerin yaşam koşullarına göre yapıldığı iddia edilse de katılımcılar kendi gözlemleri üzerinden yorumlamışlar.

El yumruğu yimeyen gendinkini balyoz sanırmış. Yerim ben sizin ponçik sinirinizi

İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Ankara'nın olduğu bir listede İstanbul, Rize, Trabzon ve Adana yok.. Tuhaf bir liste olmuş.

Balıkesir nalaka ya.... sivaslılar rahatına düşkün millet bi kere.... eğlenmeyi içmeyi severler bağlama calıp türkü söylemeyi severler efendime söyleyeyim........
Bence listede olması gerekenler adana istanbul karadeniz diyarbakır ondan sonra........... (yarım kalsın)

Benim atatopragim Sivas ya cok da minnoş kadınım ne alaka 's

Geri