Türkiye'nin en öncelikli sorunu sizce nedir?

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Türkiye'nin en öncelikli sorunu sizce nedir?

hak, hukuk, adalet.. bunları sağlarsak zaten demokratik bir ülke olacağiz, hırs olmadan, sadece yandaşları doyuran kalkındıran bir sistemden vazgeçerseler şayet..

Türkiye'nin o kadar çok sorunu var ki hangi birini ele alalım, en büyük derken bile o çok büyük sorunlar olduğu için kısa kısa değinmek gerekiyor diye düşünüyorum.

EĞİTİM : Aileler den başlamak gerek okul çağına kadar olan bölümde ebeveyn ler gerekli kişisel gelişimi sağlama konusunda başarısız, yetersiz kalıyor olmaları dışında, doğru yönlendirme konusunda da yanlışlar yaparak sağlıklı bir çocuk yetişmesi konusunda sınıfta kalıyor.
Sürekli değişen bir eğitim sistemi var, bu olumsuz bir durum maalesef. Yetersiz eğitimciler ile bu durum daha da ayyuka çıkıyor.
TÜİK verilerine göre okuma- yazma bilmeyen 2 milyon 663 bin kişi var. Kadınların okuma- yazma bilmeyen sayısı erkeklere göre daha fazla.

İŞSİZLİK : Türkiye'nin şuan da 5 milyona yakın işsiz insanı var, verilere göre bu oran her geçen sene artacak gibi duruyor. Yabancı sermayeler yeni yatırımlar yapmıyorlar, bizler de elde ne var ne yok sattığımız için durum içler acısı. Ülkemizde işsizlik oranı %12.1 olurken bu oran Amerika'da %3.9 Almanya'da ise %3.2 oranında seyrediyor.

LİYAKAT SİSTEMİ : Bununla ilgili alıntı yapıp bırakırsak zaten ne kadar büyük bir sorun olduğunu anlamak zor olamaz.

Kamu hizmetlerine girişin, hizmet içinde ilerlemenin ve yükselmenin ve her türlü görevlendirme ve ödüllendirmenin yalnızca yeterlik ve başarı ölçütüne dayandırıldığı sistem. Sınav edilecek kişilerin, kişisel dostluk, aynı siyasi görüş veya aynı siyasi partiden olma görüşü paylaşma, soyluluk vb ölçütlerine göre değil de, görevin gerektirdiği yeterlilik, nitelik ve yeteneklerin ölçüldüğü, aynı şartla taşıyan herkesin katılımına açık olarak yapılan sınav yoluyla belirlendiği sisteme "Liyakat Sistemi" denir.

CİNSİYETÇİLİK : Bir cinsiyetin diğerinden üstün olduğunu savunan görüş ve ideolojidir. Özellikle aile içerisinde yetiştirirken yapılan yanlışlar ve toplumsal normlar yüzünden farkında olmadan herkes alışılagelmiş şekilde "cinsiyetçi" yaklaşım sergiliyor. Hadi oğlum göster amcaya pipiyi hemen her yerde duymuşsunuzdur!
Bununla ilgili kadınların sessiz kalması beni oldukça rahatsız ediyor açıkçası. Günlük yaşamda çok sık şekilde yapılan söylemeler karşında öylece kabullenmek sinir bozucu. Her yer de kullanılan bazı saçma cinsiyetçi sözlere yer verecek olursak.
Erkek sözü, karı gibi, erkek adam yapmaz vs vs bunun dışında ki saçma atasözleri saymiyorum bile..

Yazacak o kadar çok sorun var ki sayfalarca yazılsa bitmez maalesef, her şey çok güzel olacak belki de, kim bilir bir kaç yüzyıl sonra..

liyakat ve "dost" ülkeler.

unutulmamalı ki devletler arası ilişkilerde dostluk olmaz, çıkar ilişkisi olur. sen dost dersin, o başına örgütler türetir sen de buna terör dersin.

DEMOKRASI olabilir mi?

O öldü yahu, onu artık saymaya gerek yok sanırım. Toplumsal bir ayaklanma ve bedel ödeme olmadığı sürece tekrar dirilmesi çok zor. Herkesin dem vurup bir şeyler yapmadığı, belki de yapamadığı konu.

Bugün bir kez daha gördük ki Beşiktaş gibi Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerin den birinin başkanı, milyonlarca gönül vermiş insanları temsil eden kulüp başkanı! Fikret Orman televizyon da ki konuşmasın da " öyle delikanlı bir adam da yok, karı gibi arkadan konuşurlar" diyor. İşte ülkenin ve toplumun en büyük sorunu bu zihniyet maalesef! Üstelik özür kabahatin den büyük "oruçluğuma verin" diyor, dinsel bir argüman'a sığınıyor. Bunun gibi CİNSİYETÇİLİK yapanlara gereken tepki maalesef gelmiyor. Son zamanlarda gördüğüm en şaşırtıcı şey diploma almak demek eğitilmiş insan demek değilmiş.

Hıymm yoruldum herkesin dediğinden lazım

Ve eklenmesi gerekli daha nice başlık

Kime ne diyem kime ne söyliyem nakarat kısmı özetler belkı

eğitim ve adalet . zaten başlı başına her şey bunların altından geçiyor
kadın istismarından tutun yolsuzluğa akınıza gelebilecek tüm düzen ve yapılanlar bunların tabiatının yapılandırılmasıyla oluşmaktadır

Bakıp göremeyen, görüp konuşamayan, konuşup yalan söyleyen insanlar.

Bunları hallebilsek, Adaleti de, Demokrasiyi de zaten halletmiş oluruz, tüm sorunumuz susan insanlardan ibaret.

Geri