Türkiye'nin en mutsuz meslek grupları belli oldu

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Türkiye'nin en mutsuz meslek grupları belli oldu: (Sözcü)

▬ Müşteri Temsilcisi
▬ Avukat
▬ Fabrika İşçisi
▬ Acil Servis Sağlık Çalışanı
▬ Garson
▬ Gazeteci
▬ Kamyon Şoförü

Kime göre, neye göre ?
Misal fabrika işçisi, çoğu kurumda mavi yaka diye anılıyor ve beyaz yakadan da fazla ücret alıyor=)
Üretimde bulunan mavi yakalıların mutsuz olduğuna kimse inandıramaz beni.

Bence artik ogretmenler de mutsuz. Bu sistemde mutlu olabiliyorsa antidepresan filan kullaniyodur muhtemelen .p

Bence artik ogretmenler de mutsuz. Bu sistemde mutlu olabiliyorsa antidepresan filan kullaniyodur muhtemelen .p
Maaş öğretmenliği yapmayanlar mutlu canım. Elbette yorgunluk, manevi karşılık alamama bazen oluyor tabii.
Biraz da çalışılan okul ve okuldaki ekipten kaynaklı. Biraz da bir süre sonra tükenmişlik sendromuna giriyorlar. Eğer ki emekli olunca şu anki ek derssiz maaşı alsınlar biri de kalmaz yerinde.
İstisnalar kaideyi elbette bozmaz.

Maaş öğretmenliği yapmayanlar mutlu canım. Elbette yorgunluk, manevi karşılık alamama bazen oluyor tabii.
Biraz da çalışılan okul ve okuldaki ekipten kaynaklı. Biraz da bir süre sonra tükenmişlik sendromuna giriyorlar. Eğer ki emekli olunca şu anki ek derssiz maaşı alsınlar biri de kalmaz yerinde.
İstisnalar kaideyi elbette bozmaz.
Bence ogretmenin mutlu olmasini etkileyecek parametre cok fazla.
Maasi tamamen ayri tutsak bile, ogrencisinden mutlu olanin idareden yüzü gülmüyor. Bunlar iyi olsa cok göç almis bi bölge oluyor, cocuk daha Türkçe'ye hakim olamiyor. Bilemiyorum, mesela en yakinlarimdan ablamin ilk yillariyla simdiki halini kiyasliyorum, o heyecani kalmamis 🤔
Erkek kardesimin heyecani hic olamamisti zaten simdiki halini soylemeyim bile .p

Sözcü yazmışsa bir yerinden uydurmuş. Bir masabaşı araştırması olmuş.

@Karma çözümü söyledi.
Mutlu olabilmek için önce mutsuz olmamız gerekir ki, aradaki farkı anlayalım. Şimdi birini bulmaya gidiyorum. Bana şans dileyin.

Geri