R
Restful
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Ülkemizin en iyi üniversitesi hangisidir?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
ODTÜ okulum
Bölümüne göre değişir.
Mühendislikte: İTÜ,ODTÜ
Hukukta: Galatasaray,Ankara,İstanbul
Tıpta,sağlık bilimlerinde: Hacettepe,İstanbul
Sosyal bilimlerde: Boğaziçi,Ankara
Siyasal bilimlerde:Ankara,İstanbul
Ticari bilimlerde: Boğaziçi,İstanbul
Fen bilimlerinde: ODTÜ,İstanbul
Eğitim bilimlerinde: Gazi
Derler genelde ''en'' iyilerinde.Bu okullar dışında kaliteli eğitim verenlerde vardır mutlaka.
ÜNİVERSİTELER SIRALAMASI - EN İYİLERİN DETAYLI ANALİZİ
İstanbul Teknik Üniversitesi: 1773 yılında kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin ilk küp uydusunu fırlatması ve ilk helikopterin tasarımı gibi çok sayıda ilke imza atmıştır. Bilimsel çalışmalarda gösterdiği başarının yanı sıra üniversitenin öğretim görevleri TÜBİTAK bilim, hizmet ve teşvik ödüllerinden 90’dan fazlasını almıştır. İTÜ, özellikle Mühendislik-Mimarlık programlarındaki başarısı ve araştırma kalitesi ile ön plana çıkan çıkıyor.
Boğaziçi Üniversitesi: Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini kabul eden üniversite, 1863 yılında kurulmuştur. Türkiye’nin en köklü İngilizce öğretim geleneğine sahip olan üniversite, araştırma ağırlıklı üniversite modeline de örnek oluşturuyor. Giriş zorluğu konusunda en üst seviyede olan üniversite, Fen Edebiyat Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları ile ülke çapında en kuvvetli fakülteler olarak ön plana çıkıyor. Mühendislik Mimarlık ve Eğitim Fakültelerindeki programlarında da üniversite, programlarını tercih eden öğrencilerin yüksek başarısıyla ön plana çıkıyor.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Üst grup olarak belirtilen dünya üniversiteleri arasında yer alan tek Türk üniversitesi olmasıyla dikkat çeken Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini kabul ediyor. Çok sayıda ilke imza atan üniversite Türkiye’nin ilk üniversite kütüphanelerinden birini de kurmuştur. Ülkemizin akademik araştırma konusunda en verimli ve ön planda olan üniversitesi olarak dikkati çeken ODTÜ'nün, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık ve Eğitim Fakülteleri, sıralamalarda ülke genelinde ilk 5’te yer buluyorlar.
Koç Üniversitesi: Ülkemizde Avrupa Kalite Geliştirme Sistemi (EQUIS) Akreditasyonu’nu alan ilk üniversite olmasının yanı sıra Türkiye’nin en zengin üniversite kütüphanelerinden birine de sahiptir. Türkiye’nin en önde gelen Hukuk Fakültelerinden birine sahip olan Koç Üniversitesi, yüksek sıralamalı Fen-Edebiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleriyle de dikkati çekmektedir.
Sabancı Üniversitesi: Türkiye’nin ilk liberal bilimler tarzında eğitim-öğretim programına sahip üniversitesi olarak dikkat çeken Sabancı Üniversitesi, aynı zamanda ülkenin tek Yapay Görme ve Örüntü Tanıma Laboratuvarı’na da sahiptir. Öğretim üyelerinin (Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent) öğretim görevlilerine oranı en iyi üniversitelerden biri olan Sabancı Üniversitesi ayrıca ilk 5’e giren Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile de dikkati çekmektedir.
Hacettepe Üniversitesi: Tıp Fakültesinin ve hastanelerinin bilimsel başarılarıyla Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Hacettepe Üniversitesi, öğrencilere 63 farklı lisans programı sunuyor. Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulları en üst sıralarda bulunan üniversite, ayrıca kuvvetli Fen-Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakültelerine de sahiptir.
İ. D. Bilkent Üniversitesi: 1984 yılında ülkemizin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulan İ. D. Bilkent Üniversitesi, 2011 yılında, Times Higher Education ve Thomson Reuters tarafından hazırlanan Dünya Üniversiteleri sıralamasında ilk 300’de bulunan diğer Türk Üniversitelerinin üzerinde yer aldı. Hukuk, Güzel Sanatlar ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri ilk 5’te yer alan üniversite, ayrıca akademik araştırmalarıyla da en kuvvetli üniversitelerden biri olarak önümüze çıkıyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi: 1911 yılında Türkiye’nin ve İstanbul’un ikinci teknik üniversitesi olarak kurulan Yıldız Teknik Üniversitesi, ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile ön plana çıkan üniversite teknik üniversiteler arasında üçüncü sırada olmasıyla dikkati çekiyor.
İstanbul Üniversitesi: 1453 yılında Osmanlı Devleti’nin ilk ve tek üniversitesi olarak kurulan İstanbul Üniversitesi, Avrupa’da kurulan ilk 10 üniversiteden biridir. Türkiye’nin ilk Diş Hekimliği ve İşletme Fakültelerini kuran üniversite, aynı zamanda ülkemizin ilk Hukuk eğitimi veren yükseköğretim kurumudur. Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanlarında Hacettepe Üniversitesi ile birlikte en üst sıralarda yer alan üniversite; Eğitim, İlahiyat, İletişim, Sağlık Bilimleri ve Veteriner Fakülteleri de sıralamalarda ilk 5 içerisinde yer alıyor.
Gazi Üniversitesi: Sanat alanında verdiği eğitimin kalitesi ve zenginliği ile dikkat çeken üniversite, Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. Eğitim Fakültesinde hem cezbettiği öğrenci yapısı hem de çıkardığı araştırmalar ile ön planda olan Gazi Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Hukuk Fakülteleri de ülke genelinde ilk 5’e girerek dikkati çeken fakülteler olarak yer alıyorlar.
Galatasaray Üniversitesi: Uluslararası bir anlaşma ile kurulan ilk Türk üniversitesi olan Galatasaray Üniversitesi’nin temelleri 1481 yılında kurulan Saray Okulu’na dayanıyor. Kuvvetli Hukuk Fakültesi ile ilk üçte yer alan üniversitenin İletişim Fakültesi de en başarılı öğrencileri cezbediyor.
Ankara Üniversitesi: Hukuk, Tıp ve Sosyal Bilimler gibi çok sayıda alanda öncü olan Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet’in ilk üniversitesi olma özelliğine sahiptir. Üniversitede Oyuncak, Zooloji ve Türk İnkılap Tarihi gibi çeşitli müzeler de bulunuyor. Kuvvetli bir akademik araştırma kültürüne sahip olan üniversite, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hukuk, İlahiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin sıralamalarda ilk üçe girmesi ile ön plana çıkıyor.
Ege Üniversitesi: İzmir’in ilk, Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak kurulan Ege Üniversitesi, Erasmus Programı ile Avrupa’ya en fazla öğrenci gönderen üniversite olmasıyla dikkat çekiyor. Ziraat ve İletişim Fakültelerinin sıralamalarda ön plana çıktığı üniversitenin ayrıca Turizm ve Tıp Fakülteleri sıralamalarda ilk 5’te yer alıyor.
Marmara Üniversitesi: Türkiye’nin ilk çok dilli üniversitesi olan Marmara Üniversitesi’nin temelleri 1883 yılına dayanıyor. Üniversite bilimsel başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda öğrencilere sunduğu olanaklarla da dikkat çekiyor. Üniversite İlahiyat ve İletişim Fakültelerinde yakalamış olduğu yüksek sıralama ile ön plana çıkıyor.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi: Türkiye'de ortak eğitim programını ilk defa uyguluyor olmasıyla dikkat çeken üniversite, öğrencilere maaş kazanarak çalışma tecrübesi edinme şansı sunuyor. Üniversite ayrıca ülkemizde bulunan 2 teknoloji üniversitesinden biri olmasıyla da dikkat çekiyor.