Türkiye'nin dondurma haritası açıklandı: İşte en sevilen çeşidi

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pasta-Tatlı-Reçel-Marmelatlar
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Yemeksepeti, yaz günlerinin en sevilen tatlısı dondurmanın sipariş adedi verilerinden yola çıkarak ayrıntılı istatistikleri açıkladı

Maraş Usulü dondurmanın satışları istikrarını korudu.

Çikolatalı dondurma tüm aylarda en çok satanlar listesinde ilk sırada yer aldı. Aynı başarıyı sade dondurma da göstererek Eylül 2022 Eylül'den Mayıs 2023'e kadar zirvenin üst sıralarında yer aldı.

Hangi dondurma en çok nerede satılıyor?

2022 ve 2023 yıllarındaki değerlendirmelere bakıldığında, sade dondurmanın Adana'dan Van'a kadar birçok şehirde ilk sırayı aldığı görülüyor.

Ancak 2023'te özellikle Ağrı ve Samsun gibi şehirlerde çikolatalı dondurma tercihleri artış gösterdi.

Son 1 yılın en çok satan 10 dondurması şöyle:

1. Çikolatalı Dondurma
2. Sade Dondurma
3. Limonlu Dondurma
4. Karamelli Dondurma
5. Fıstıklı Dondurma
6. Maraş Usulü Dondurma
7. Çilekli Dondurma
8. Karışık Dondurma
9. Kavunlu Dondurma
10. Kaymaklı Dondurma

Kaynak

1694422162151-112235382-1666947780.jpg

1694422173358-k-5-ys-hero.jpg

Kavunlu, karamelli, bademli ve fıstıklı dondurma favorim olup çikolata ile aram olmadığı için çikolatalı dondurma pek tercih etmem.

iyi dondurmacı limonlu dondurmasından belli olur diye gurme bir yorum yapmıştım zamanında kimse sormadığı halde ve hala arkasındayım. limonlu dondurmayı beceremeyen yerlerde dondurma yenmez, hassas noktam limonlu dondurmadır. çikolata, karamel, limon, kavun, portakal, orman meyveli gibi sadelikten uzak bütün dondurma çeşitlerine de aşığım. hüsnü usta özlendin…

Belçika püskeviti .d

bir de yazlık bir yerde bir defa ne bu diye kakuleli yemiştim 2 top, sonra denizden çıkamadım bir süre sghshdhd aklınızda bulunsun… xd

Maraş dondurması yaaa… O yedikleriniz bir hiç Maraş dondurmasından sonra…

Bir turlu sevemedim , kulahini yemeyi seviyorum ama kıtir kitir ,s

Geri