Türkiye'nin ahlâken çöküyor olmasının nedenleri...

Konu sahibi son olarak 3251 gün önce görüldü
Empati yoksunluğu, işgüzarlık ve insanların kendi kendisini kandırmasından ileri gelen nedenlerdir.

Mültecilerin artması.
Eğitimin dibe vurması.
Yargının yargısızlığı.
Dindar değilde dinci topluluğun türemesi.
Birkereden bişey olmaz diyen bademlenme meraklısı devlet yetkilileri.

Say say bitmez.

eskiden beri sorunumuz samimiyet
yok yani

İnsanları %50siyle ayıranlardır baş neden.
Sen evetçisin teröristsin. Sen hayırcısın fetöcüsün. Çok yakın bi zamanda geçti bu başımızdan.
Ayrımcılığın aşılandığı bir millet olduk çıktık son dönemlerde. Birbirini ayıran millet saygıyı da unuttu doğal olarak. Saygının olmadığı yerde ne sevgi olur, ne huzur ne de ahlak.

Bir numaralı O...pu ya da P... olduğu halde bunu gizliden yapıp karakterli,ahlaklı insan mercisi kesilmeleri bazılarının.

Yetmedi üstüne bu dünyada gerçekten güzel şeyler yapabilecek olanlara da mankurt beyinleriyle ket vurmaya çalışmaları.

kime sorsan ben ahlaksızım demez ee neden nasıl arttı o zaman .)

Yozlaşma yobazlaşma .. Misal forumda dindar takılan birinin telefonda forumda ki solculara ateistlere sinkaflı küfürler ettiğine ben şahidim ..

ahlakın genel geçer bir tanımı olduğunu düşünmüyorum. kimilerine göre ahlaklı olmak: vicdani tutumlardır, kimilerine göre de dini vecibeleri yerine getirmek. şöyle ki: 'edep ya hu!' diye sokaklarda inleyenlerin herhangi bir rant, hırsızlık, taciz vb. gibi olaylara verdiklerinden daha çok tepkiyi şort giyen kadınlar için vermeleri kişilerin ahlak anlayışının değişkenlik gösterdiğinin minik bir örneği değil midir?
çağdaşlaşmayı ve laikliği ahlaksızlık diye nitelendiren birçok erkeğin; ''kedi ulaşamadığı ete murdar der'' mantığıyle hareket ettiğini düşünüyorum. böylesine bir erkeğin; çok güzel bir kadını mini bir etekle gördüğünde ona sahip olamayacak(!) olması hırsından ona el kaldıramasına varabilecek hadsizliklere kadar yol açabiliyor. hal böyle olunca da kadın şort giydiğinden mütevellit erkeğin tahrik olmasına sebep oluyor ve hem dayak hem de ahlaksız damgası yiyor. böylelikle de ahlakımız çöküyor(!) ayrıca evli oldukları halde, çeşitli kadınlarla ilgilenen insanların da ahlaki çöküntüyü laikliğe bağlamasını da anlamış değilim. yine laikliğin ahlaksızlık olduğu konusunda fikir sahibi olan kadınlar için de devrim öncesi iran toplumu ile günümüz iran toplumunun kadınlara bakış açılarını değerlendirip ona göre karar vermelerini öneriyorum. kadını arda atan toplumsal normlar laiklik ile yıkılmış, kadının olması gereken konuma çıkarılması yine laiklik ile sağlanmıştır.
devrim öncesine şu linkten bakabilirsiniz: https://youtu.be/zXk96y1Ci0Q

en genel haliyle; ahlaksızlığı bacakarasında görenler, ahlakı vicdanda aramadığı sürece memlekette hep bir ahlak(!) geriliği olacaktır: çöküntünün asıl sebebi budur.

Önce ahlakın ne olduğunu iyi algılamak önemli bir çok konuyu içinde barındırır. Sadece Türkiyeye özel değil bütün insanlık için çöküyor bir çok şey.

Gezi Ruhuna sahip
Bu tür cibilliyetsiz insanlar
6dd2447806fd6b66a8beb745e4472f85.jpeg

Ahlakı öğretenler ahlaksız olunca böyle oluyor işte.

Türkiye'de ahlaki çöküntü var bu sol kesimde var ancak sağ kesimde son zamanlarda daha da belirginleşti. Siyasal islam ekseninde dans eden bir güruh karşısında ki kişi kim olursa olsun en ağır hakaretleri etmekten geri durmuyor. Bu güruh kendi dininin içini boşalttığının farkında bile değil.

Bu kişiliksiz ve yetersiz insanların tek ortak noktası "Din kültürü ve Ahlak bilgisi" dersinin hep pekiyi olmasıdır.

Ahlak ve dindarlığın birbirine karıştırılıyor olması.

Geri