EdLmaster
Üye
-
-
-
-
-
-
- Web sitesi
- www.tic10.com
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu, bugün Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başladı. Türkiye genelinde 2,4 milyon adayın katıldığı sınavın ilk oturumu saat 10.15’te gerçekleştirildi. Öğrenciler ve veliler büyük heyecan yaşarken, bazı adaylar sınava yetişebilmek için zamanla yarıştı. Kimi öğrenciler son anda sınav merkezlerine ulaşmayı başarırken, bazıları geç kaldığı için salona alınmadı. Kimliğini unutan adayların imdadına ise görevli polisler yetişti. İşte YKS’nin ilk oturumunda Türkiye’nin dört bir yanından manzaralar…
( DHA )
Samsun’da YKS’ye geç kalan iki öğrenci içeri alınmadı; ilk tepkileri “Şaka mı?" oldu
YKS’nin ilk oturumu olan TYT, Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da sabah saatlerinde başladı. Adaylar, saat 10.15’te başlayan sınav öncesinde okullara alınırken, veliler Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüsünün farklı noktalarında yerlerini aldı. Koşarak binalara yönelen adaylar, güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra salonlara alındı. Sınava son anda yetişmeye çalışan iki kız öğrenci ise geç kaldıkları için sınava giremedi. Durum karşısında “Şaka mı?” diyerek tepki gösteren öğrenciler, bir süre ileride beklediklerini ancak buna rağmen geç kaldıklarını ifade etti.Avcılar’da sınava geç kalan öğrenci demir kapıdan okul bahçesine atladı; görevliler dışarı çıkardı
Avcılar’da YKS’ye gelen bir öğrenci, aynı isimde ve yan yana bulunan okulları karıştırınca sınava geç kaldı. Kapıların kapanmasının ardından sınava gireceği okulu bulan öğrenci, demir kapıdan okul bahçesine atladı. Görevliler tarafından dışarı çıkarılan öğrenci sınava giremedi.Antalya'da bir öğrenci arabasını park edemeyince sınavı kaçırdı
Antalya’da sınava girecek olan Oğuz Kızıl ise aracını park edemeyince geç kaldı ve içeri alınmadı. Velilerin uyarılarıyla diğer kapıdan girmeye çalışan Kızıl, süreyi kaçırdığı için sınava giremedi. Oğuz Kızıl, “Araba park ediyordum. Zamanlama hatası yapınca geç kaldım. Yapacak bir şey yok” dedi.Yanlış okula giden öğrencinin imdadına trafik polisi yetişti
Simay K. ise sınav merkezi olan Kozluca Yolu üzerindeki İnegöl Kız İmam Hatip Lisesi yerine yanlışlıkla okullar bölgesine gitti. Sınavın başlamasına yaklaşık 15 dakika kala hatasını fark eden Simay K., büyük panik yaşadı. Polis ekiplerinden yardım isteyen öğrencinin imdadına İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliğine bağlı motosikletli trafik polisi yetişti. Simay K.’yi motosiklete bindiren ekip, genç kızı sınava 2 dakika kala merkezine ulaştırdı. Simay K. ve ailesi, kendilerine yardımcı olan trafik polislerine teşekkür etti.Kimliğini unutan öğrencilere polisler yardımcı oldu
Öte yandan, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kimliğini unutan ya da kaybeden öğrencilerin imdadına Yunus ekipleri yetişti. Nüfus müdürlüklerinden geçici kimlik belgelerini alan adaylar, polis ekiplerinin desteğiyle sınav merkezlerine ulaştırıldı.( DHA )