Türkiye'deki ahlak anlayışı.

Konu sahibi son olarak 2993 gün önce görüldü
Dinden bağımsız değildir. Genel algı bu yönde işler
Toplum baskisı üstüne kurulu kişisel etik ve ahlak kavramından uzaktır. Genel olarak ikiyüzlü anlayıştir ve kadınlarin bacak arasi üstüne işleyen tepkiler bütünüdür ve toplumsal değerler kadın üstünden orneklendirilir. Ataerkildir.
bana dokunmayan yılan bin yasasincilar tarafından rağbet görür.

Bknz: adı var kendi yok.

Başlık adı " Ahlak " olunca rağbet görmeyen konudur ama ben bunu yazdım ya beni yanıltmak için arkamdan bir sürü yazan olur şimdi :)

Sırf eksen abi dedi diye yazıyorum :p

Bireysel ve herkeste yoktur aslında.
Ama varmıs gibi görünür.

Ahlakmı ?
-alırım bir dal

Diyecek hale geldik yahu benim ahlakım pek yok olanları çok kıskanıyorum,ciddiyim bak.

Ahlak ..
Kime ve neye göre ??
Yaşadığı çevre ile orantılı değişiyor bence bu inanış insanlarda .

Sene 2015 , hala araba süren bir kadın görünce 'aaa bak şoför kadın diye hayretle bakan insanlar var toplumumuzda. Ramazan ayında kızın biri sigara içiyor diye saldırıya ugrayor 'beni tahrik ediyor bu kız diyen hayvanlar var ülkemizde. Yüze bakmaktan aciz gözlerini kadının kalçasından alamayan sıgırlar var ülkemizde. Bu denli aciz yaratıklarla aynı havayı soluyoruz işte. Bu konuda dini suçlamıyorum ama, dini kullananları suçluyorum. Hiç bir ibadeti yerine getirmezken birini eleştirirken dini kullananları suçluyorum. Kıyafetimden dolayı beni görünce 'Allahu Ekber nidaları atan pisligi suçluyorum. Eşi tarafından aldatıldıgında , eşinin yattıgı kadına 'o.. derken kocasına tek kelime etmeyen hemcinsimi suçluyorum. Çocuk yetiştirirken kızını kısıtlayan ama oglunu her konuda özgür bırakan anneleri suçluyorum.

Bizim ülkemizde ahlakta dinde namusta 'KADIN'. Beyinleri, kadına odaklanmış, her iki cinsin beyinleri.

bacağın görünse sorundur.ama allah diyerek istediğin kadar çalabilirsin.

üstün Allah altın Yallah dese ahlaklısın
ama açıksan tüüü kaka. nomıssız

soğan yemiştim sakız çiğniyordum ağzımdaki koku birazolsun gitsin diye kadının biri yanımdan geçerken bana ahlaksız demişti hiç unutmam..

Gunumuzde neredeyse sadece beden ile olculmeye inmis bir kavramdir. Halbuki beden sadece bir dalidir.

Türkiye'de evlilik dışı cinselliktir.

hatta ahlak büro amirliği diye bişey yapmışlar, sevişgenleri topluyo arada bi.

Ve bir de bir çok insanın ahlak bekçiliği yaptığı ve hep ahlaklı geçindikleri görüntüsünü verdikleri de oluyor tabi. Eminim bu konuya bakanların için de bile bu dediğim gibi davranan da vardır

Ahlak insanın davranışlarının ve huylarının bütünüdür. Fakat ülkemizde tamamen kadın üzerine kurulmuş bi kavramdır. Hatta ülkemizde erkeklerin ahlaksız olma gibi bi lüksü yoktur.
Ben duymadım abi. Aa ne ahlaksız bi adam dendiğini.

Genelevler işin b'ktanlığını yeterince açıklıyor.

Genellemeleri her ne kadar yanlış bulsam da bir değerlendirme yapacak olursak ve verdiğiniz örnekleri göz önünde bulundurursak, ahlaki gelişim için zihinsel ve ruhsal gelişim şart denilebilir. Henüz insan olmayı başaramamış kişilerde ahlak gibi yüce bir kavramı aramak, büyük bir beklenti olur bence. Ayrıca toplumumuzdaki bu anlayışın dinin değil, kokuşmuş gelenek göreneklerin ve cehaletin ürünü olduğunu görebiliriz. Çünkü din, onların aşağılık arzularına hizmet etmez ve yine din, onların kulaktan dolma hurafelerinden elbette çok çok daha fazlasıdır.
Bununla beraber ahlak sahibi insan, nefsi savunmalarını ve kaypaklığını görmezden gelmeyerek, önce kendisini sorgulayandır. Zira herkes başkalarından önce kendi ahlakını değerlendirseydi şimdi bu genellemeyi yapmaya gerek duymazdık. Saygılar...

Orta doğu ülkelerinin yaşadığı ayağına büyük gelen ayakkabının ökçeni dövmesi gibi ahlak anlayışımız var. Ahlak genel standart kalıplara oturtulmuş. Ama herşey gösteriş, göstermelik şekilci. İnsanlar başkasının namusuna kene gibi yapışmış durumda. Oysa ahlak kişinin vicdanıdır. Vicdan muhasebesidir

Genellemeleri her ne kadar yanlış bulsam da bir değerlendirme yapacak olursak ve verdiğiniz örnekleri göz önünde bulundurursak, ahlaki gelişim için zihinsel ve ruhsal gelişim şart denilebilir. Henüz insan olmayı başaramamış kişilerde ahlak gibi yüce bir kavramı aramak, büyük bir beklenti olur bence. Ayrıca toplumumuzdaki bu anlayışın dinin değil, kokuşmuş gelenek göreneklerin ve cehaletin ürünü olduğunu görebiliriz. Çünkü din, onların aşağılık arzularına hizmet etmez ve yine din, onların kulaktan dolma hurafelerinden elbette çok çok daha fazlasıdır.
Bununla beraber ahlak sahibi insan, nefsi savunmalarını ve kaypaklığını görmezden gelmeyerek, önce kendisini sorgulayandır. Zira herkes başkalarından önce kendi ahlakını değerlendirseydi şimdi bu genellemeyi yapmaya gerek duymazdık. Saygılar...

Bahane sözlük te alıntı yapmak yasak olmasına rağmen , Alıntı yapılıp altına imza atılacak kadar değerli bir tesbit....

1yD9O5.png

Geri