Türkiye’deki 2. El araba pazarındaki fiyatlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Broadway 178.000 (94 Model)
Toros SW 297.000 (99 Model)
Toros 273.000
Şahin 178.000 (2000 Model)

IMG_0069.jpeg

İkinci el de bu orantisiz fiyat artisinin sebebi nedir acaba?Mantiken bir malin fiyatinin,mal yoprandikca dusmesi gerekmiyor mu?

Kopenhag'da mı yaşıyonuz?

Hocam,siz yine fevri yaziyorsunuz ve dahasi anlamadan yaziyorsunuz.Ben mesajim da orantisiz seklin de bir ibare kullandim,ulkemiz de ikinci elin fiyatlari gecmiste de artardi,lakin bu kadar da degil.Ayrica ilanda bahsedilen araclar ceyrek asri devirmis veya buna yaklasmis araclar.Bu araclari ureten firmalara gidip sorsaniz,ne zaman urettigini bile belki unutmustur.Konu da 3-5 yas arasi araclardan dem vurulsa,zaten diyecek sozumuz olmaz.Lakin hurda araclarin 200-300 bine satilmasi anormalin de otesin de bir sey.

Bu ara da Kopenhag'da yasamiyorum.

Hocam,siz yine fevri yaziyorsunuz ve dahasi anlamadan yaziyorsunuz.Ben mesajim da orantisiz seklin de bir ibare kullandim,ulkemiz de ikinci elin fiyatlari gecmiste de artardi,lakin bu kadar da degil.Ayrica ilanda bahsedilen araclar ceyrek asri devirmis veya buna yaklasmis araclar.Bu araclari ureten firmalara gidip sorsaniz,ne zaman urettigini bile belki unutmustur.Konu da 3-5 yas arasi araclardan dem vurulsa,zaten diyecek sozumuz olmaz.Lakin hurda araclarin 200-300 bine satilmasi anormalin de otesin de bir sey.

Bu ara da Kopenhag'da yasamiyorum.
2023 Şubat ayından( deprem görmüş araba)

IMG_0070.jpeg

@Frithjof
3-4 yıldır bir şey yaşıyoruz.
Önce sıfır araç arz düşmesi (üretim azaldı, enerji krizi çip krizi vs.)
İç talep devam etti.
Talep fazla arz kısıtlı olunc ikinci el değerlendi.
Sonra arz dengelendi ama bizim çakallar "yoka sokarak" fiyat şişirme, karaborsa ve stokçuluk yolu fiyatlara yeni zirveler gösterdi.
Ülke ilk defa ikinci elin sıfırdan pahalı olduğu (çünkü yok yada kasıtlı yoka sokulan) bir otomobil piyasası yaşadı.
Bu ortamda çöp araç bile kıymete bindi.
Devleti göstermelik önlemler aldı bu süreçte. Hepsine arka kapı buldu kitapsız halk. Evet halk. Çünkü artık sadece bayi ve galeriler değil, sokaktaki her vatandaş al- sata bulaştı. Çünkü para vardı bu işte.

İlk yapilmasi gerekeni son yaptı devlet. yumruğu masaya vurana kadar devam etti bu süreç. "İkinci el sıfırından pahalı olamaz" dedi (ki bu doğa kanunu zaten) ve işler yoluna girdi.

Bu yola girişi kabul etmekte zorlanan kan emici kevaşe çocuklari son çırpınışlarıni yapıyor.

Haberde olan bu işte.

Fırsatçıların her yolu denediği aşamaya geldik ne yazık ki...

Geri