Türkiye'de üretilen dizel Fiat Egea'nın Türkiye'de 1,3 milyon TL'ye satılırken Avrupa'da 650 bin TL'ye satıldığı ortaya çıktı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Türkiye'de üretilen dizel Fiat Egea'nın Türkiye'de 1,3 milyon TL'ye satılırken Avrupa'da 650 bin TL'ye satıldığı ortaya çıktı

Be burda egea görmedim qma fiyat olarak o tarz araçların fiyatları normal
Tipo ismiyle satılıyormuş. Ama bu arabaya Avrupa’da para veriliyor mu bilmiyorum. İhracatını görünce şaşırdım. TR’de iyi kötü prim yapıyor ve gerçekten bu teneke için çok pahalı. Tr’den Avrupa’ya nakliyesi de var, ona rağmen yarı fiyatına. İnanılmaz. Biz nasıl hayatlar yaşıyoruz gerçekten… Millet kırsalda 95 model broadwaylarini kıyaslıyor birbirleri ile hala

Tipo ismiyle satılıyormuş. Ama bu arabaya Avrupa’da para veriliyor mu bilmiyorum. İhracatını görünce şaşırdım. TR’de iyi kötü prim yapıyor ve gerçekten bu teneke için çok pahalı. Tr’den Avrupa’ya nakliyesi de var, ona rağmen yarı fiyatına. İnanılmaz. Biz nasıl hayatlar yaşıyoruz gerçekten… Millet kırsalda 95 model broadwaylarini kıyaslıyor birbirleri ile hala

Ekleme de yapayım.
Sedan tarzı araçlar çok tutulmuyor burda.
Birde bizler gibi çok gösteriş yapmazlar o da çok tuhafıma gitmişti.
Araç üzerindeki fiyat 17.800 euro ise çok çok yüksek fiyat.
14 bine q7 almıştım gecen sene şuan bu fiyatı görünce çok şaşırdım egea için verilmez bu para yazık.

Orada yaptıkları zararı bizden çıkarıyorlar. Havuz hesabı. Bunu pazar payı kazanmak yada pay korumak için yapıyorlar. (Amerikan usulü pazarlama)
2000'li yıllarda VW Fransa için bunu yapmış. (Belki diğer Almanlar da) Akıllı Galericiler Fransa'dan geri getirip, ucuza Alman pazarında tekrar satmışlar. Bunu bir Ekonomi dergisinde okumuştum.

Pandemi öncesi Egea bizde en ucuz arabay dı, Şimdi pahalılar arasında. Halâ alan da çok saf olmalı.

Şimdi mi ortaya çıkmış.
Yıllardır bir kendinize bir devlete araba almıyor musunuz.

Bu keşke Egea'ya has bir durum olsaydı da kendimizi Egea satılsın diye böyle fiyatlamışlardır diye avutsaydık ama değil. Hyundai Assan'dan Ford Otosan'a kadar bu ülkede ve hatta bu ülke sermayesiyle üretilen araçların neredeyse hiçbirinde Türk milletinin bir fiyat avantajı yok. Model model bakın, i20'den Transit'e, Egea'ya kadar hemen hiçbir model ve araçta Türkiye fiyatı daha uygun değil. İktidarın bize layık gördüğü şey tam olarak bu. Bir kendilerine, bir vatandaşa ama ikisi de vatandaşın cebinden çıkıyor.

İthal'ler daha ucuz. Onlar vergi ödemiyor olmalı. Örnek: Citroen. (İllâ Çin'li değil)

Hesap bu kadar basit değil aslında. : )

1 milyonluk arabayı almak için 2,5m ödüyorsunuz.

Net 2.5 milyon paranız olması için de kabaca 5 milyon kazanmanız gerekiyor.

asgari ücretin 1500euro olduğu bir avrupa ülkesinde 5milyon tl kazanmak için 90 ay çalışmak yeterliyken,

türkiyede 5 milyonu kazanmak için 250 ay çalışmanız lazım.

En kısa özetle; asgari ücretli avrupalı 1 milyonluk arabaya 15 ayda ulaşabiliyorken senin asgari ücretlinin 250 ayını alıyor. Tabi bu 250 aylık süreçte enflasyonun avrupayla aynı oranda artması ve döviz kurunun sabit kalması gerekir. .ddd

ohhhhhhh : D inşallah yakında ata bile binemezsin ismail.

Geri