Türkiye'de üniversitelerin durumunu ve bilime katkısını nasıl buluyorsunuz ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 904 gün önce görüldü
Türkiye'de üniversitelerin durumunu ve bilime katkısını nasıl buluyorsunuz ?

Berbat bir eğitim sistemi var. Liselerden sonra ezberci eğitimin devam edildiği yerler

Yetersiz buluyorum tabii ki.
Bir elin 5 parmağını bile geçmez kaliteli ünüversite sayısı.
bilim desen öyle birşey yok biz de.

Bilim merakla gelişen bir serüvendir.
O serüvene katılmak içinde önceden bilgi birikimine sahip olmanız gerekmektedir tabi bununla bilikte bilgi birikimine.

Ülkemizde üniversitelere girişlerin ezber sisteme dayandığını düşünüldüğünde devam ettirenlerin (ki iyi bir üniversiteden bahsediyorum) yurt dışı umutları vardır sadece.

Kaç kişi Türkiye de kalıp çok iyi bir iş sahibi olmak istemiştir ki?

İmkanlar yoktur çünkü.

her şehire bir üniversite dediler üniversiteleri katlettiler

iyi bi eğitim için gidilecek üniversiteler 1990 ve öncesi açılan üniversiteler gibi gözüküyor

Yeni getirilen yapılandırmacı eğitim sistemiyle ezber büyük oranda aşıldı. Ama bu sistem bizim ülkemize uygun değil. Bu sistemi getirdiğimiz ülkede sınıf mevcudu on beşi geçmez iken, bizde bu sene İstanbul'da 70 kişiyi bulan sınıflar gördüm. Bence yeni bir program geliştirilmeli ya da eğitime maddi ve manevi anlamda çok fazla destek verilmeli. Bilim malesef ki gelişmiyor, beyin göçü veriyoruz. Neden doktorlar, öğretmenler bıçaklanıyor. Bunun sorumlusu büyük oranda halkımız... Çok iyi olmasa da işini layıkıyla yapan prof ve üniversiteler var ama gittikçe kötüye gidiyoruz.

kendilerine verilen özerk yapıya nazaran rezalet bir durumdalar bırakın dünya ile aynı seviyeyi Dünya'nın gerisinde bir eğitim verilmekte olup üniversite'lerin başarıları arasında gösterilen tüm çalışmalar azınlık seviyesindeki grupların kendi imkanlarıyla yaptıkları çalışmaların sonuçlarıdır

Dünya'da günümüzde üniversite eğitim düzeyi ar-ge seviyesindedir yani mevcut olanın öğrenmiş geleceği araştırmak isteyen ve mevcut olanı aşıp geleceği geliştirmek isteyen kurumlardır. Ama bizde mevcut düzene bile ayak uyduramayan üniversitelerin hala devlet kurumu olarak çalışmaları bu durumun en basit sebebidir.

not: ben bunları bir üniversite bitirip ikincisini okuyan biri olarak yazdım

Meslek Yüksek Okullarını çok iyi buluyorum. Özellikle meslek anlamında birşeyler almak isteyenler çok iyi alıyor.. Fakat öğretmen kalitesini arttırmak gerek. Bence bir kişi Öğretmen olduktan sonra kendisini geliştirmesi için nitelikli çalışmalar yapılmalı.

Üniversitelerimizin ne düzeyde olduğunu görmek için dünya çapındaki sıralamaya bakmak lazım, Sıralamada ilk yüz içerisinde 90 lı sıralarda tek üniversitemiz var, oda tahmin ettiğiniz gibi Ortadoğu Teknik Üniversitesi'dir, tabi bu sıralama kriterleri üniversitelerin akademik tezler ve araştırmaların sayısına bakılarak yapılmıştır, tabii ODTÜ bizim gururumuz, dilerdik ki en az 8-10 üniversitemizin bu ilk 100 içerisinde ilk 20'de görmek, inşallah bir gün oda olacaktır...:)

Her üniversitenin farklı farklı çalışmaları oluyor şahsen ben lise ve ortaokul haricinde üniversitelerin eğitim durumunu ve çalışmalarını beğeniyorum ama onun dışındaki eğitim kurumlarının eğitim sistemi gayet berbat.

Bir nevi üniversitelerde aynı lise gibi oldu, ipini koparan atıyor kendi bi okula. Eğitim desen hocalarda iş yok, öğrenim desen öğrencilerde...

Çoğu üniversite mezunu sadece askerliği kısa dönem yaparım bahanesiyle okuyor. Halbuki mezun olduğu bölümle ilgili ne bir kariyer yapıyor nede bir iş sektörü düşünebiliyor. Üniversite mezunu olayımda ne olursa olsun gibi.

Malum öğrenciyi de suçlamanın bi anlamı yok. Şartları el vermiyorsa dersten daha çok düşünecekleri de vardır. Bu eğlence değil geçim sıkıntısı. Parayı verenin çocuğu farklı ülkelerde master, doktora yapar. olmayanın vay haline. Zaten sektörde dayı muhabbetine dönmüş. Dayın oldumu garanti iştesin. Olmadımı boştasın.

Her neyse, Şu anda sayılı ve paralı üniversiteler haricinde diğer üniversitelerde beş para etmez. Daha öğrenciyi nasıl eğiteceğini bilemeyen okulların bilime nasıl bir katkısı olabilir ki ?

dünya satandartlarına göre düşük

Eski köklü üniversiteler dışında suan durum içler acısı. Sadece ''her şehirde bir üniversite'' mantığıyla yola çıkılırsa eğitim de kalite de sıfır olur. Hani bunun ''binası'' ? Hani bunun ''Öğretim üyesi''? Daha da kötüsü birsürü mezun ve iş sıkıntısı.. İşsiz ama üniversite mezunu birsürü insan piyasada. Bu da toplumu geriyor..

Katkı mı? Birkaç üniversite dışında diğer üniversiteler(?) bilime katkının ne anlama geldiğini biliyor mu acaba?

niye herkes üniversiteleri gömmüş anlamadım, mesela bizim laboratuvar dersi hocası her hafta "bu yıl on beş tane yeni mikroskop aldık, hepsi sizin için" deyip yeni aldıkları mikroskopları gösteriyo. neredeyse dönem bitecek, daha kutularından çıkarmak nasip olmadı ama o da olacak bence bi gün inanıyorum.

bizim okulun mantığı çok doğru: bilime katkısı olacak adam niye buraya gelsin?

Tıp Fakültesinden mezun olan bir kızın, belgesini aldıktan sonra yaptığı konuşma geldi aklıma.

Ben hasta olsam burada gördüğünüz mezun doktor adaylarının hiç birine kendi sağlığımı teslim etmem,kendim dahil..

bu sözler neler açıklıyor. Ah ah.

Geri