Türkiye’de Sokak Hayvanları Konusunda Neler Yapılıyor?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çevre ve Hayvan Hakları
Uyutuldu ne demek. Öldürdüler mi?
''Tanı kesinleşti, hasta sakinleştirilerek uyutuldu. Solunum cihazına bağlı olarak hastamız yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Sağlık durumu biraz olumsuz yönde, arkadaşlarımız tüm yaşam desteğini veriyorlar. Kuduz hastalığı geliştikten sonra özel bir tedavisi yok, destekleyici tedavi uygulanıyor.''

cumhuriyet bayramı dönüşü tüm seferler doluydu, ek sefer aracıyla istanbula dönebildim, sabahın ilk ışıkları ataşehir-dudulllu otogarı yerine daha sokak içinde bir acentada inmiştim. taksi bulmak için ana caddeye yürüdüğüm sıra iki tane dalyan gibi köpek bana saldırdı. sırt çantamı köpeklere savurdum ama kaçmadılar, bir süre daha diş göstererek üzerime geldiler onlar geldikçe ben çantayı savurdum, sonra taş alıp fırlatınca inleye inleye kaçıltılar. benim yerimde bir çocuk ya da daha tez canlı yetişkin olsaydı aklını kaçırırdı.

Son düzenleme:
Bilerek bırakıyorlar ya ben artık başka bişey düşünmüyorum

gittim baktım kuduz olup iyileşen sayısı dünya literatüründe 10 kişiymiş. çok korkunç bir şey. yeni fobi geliştirdim.

• Üzgün
Tepkiler: ne
Bu konuda çok acil düzenleme yapılması gerekiyor. Sokaktaki başıboş hayvanlar ciddi sorun olmaya başladı. Neredeyse ayda bir köpek saldırısına uğramış çocuk hastaneye geliyor. Devletin hassasiyetleri gözeterek bir adım atması gerektiğini düşünüyorum.

Ölecek ne yazık ki.
Virus beyine ulaştığı an,klinik bulgular başladığı an çaresi yok.
Atlatabilmenin tek yolu virus beyine ulaşmadan en yakın tıp merkezine gidip hiperimmun serum tedavisiyle (virusu tanıyan,at kanı plazmasindan hazırlanan savaşçı hucreler) asi programına başlamaktır. Burada kişinin nereden ısırildigi, köpek tukrüğunun çizgili kasa ne kadar nüfuz ettiği de önemli. Boyundan isirilanla bacaktan isirilanin aynı şansı olmaz. Zamanında uygulanan tedavi de %100 olumlu sonuç vermeyebilir. Sağlık kurulusuna gidene kadar bölgeyi bol sabunlu suyla yıkamak gerekir; sabun virusu inaktive eder.
Denk geldikçe yazıyorum, özellikle göçmen dalgasıyla gelen ve büyük şehirlerde bile aramizda dolaşan çok ciddi hastalıklar taşıyan köpekler var. Uyarmayi çözüm üretmeyi geç, otobüste seyahet edebilmeleri teşvik ediliyor.
Sonra neden vize bile alamıyoruz.
Neden alasın?
Adam ülkesini hastalıktan ari hale getirmek için gtunu yırtıyor, epidemiyolojik şuursuzluklar ıçinde dolaşan sana vize mi verecek?
Kuduz ya kuduz.
Şunun sıradan bir şey gibi haber olması bile korkunç.
Şap gibi ölümcül olmayan, agirlikli ticari kaybı olan,süt verimini düşüren bi hastalık için yüzlerce binlerce ineğini diri diri yaktı medeni dediğiniz ülkeler.

Son düzenleme:
Komisyona şikayetinizi iletin ve ona göre de neler yapıldığının takibini yapın.

Diğer konu başlığına eklediğim yorumu buraya da yazıyorum.

Gerçekten çözüm arayan varsa gider komisyona dilekçe verir ancak amaç sosyal medyada duyar kasmak ve kendi yandaşlarından beğeni almak olunca, elbette bu çözüme yanaşmak istemezler.

Kenar mahalle üslubu ile hayvanseverleri hedef alan "Köpekperest, İtetapar" söylemleri ancak kendi cehaletinizin göstergesi olabilir.

Komisyona başvurmak isteyenlere adresi iletiyorum.

ADRES: Hayvanların Haklarının Korunması ile Hayvanlara Eziyet ve Kötü Muamelelerin Önlenmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu

Halkla İlişkiler Binası 2.Kat B211b
Bakanlıklar / Ankara
Telefon: 0312 420 53 48
0312 420 81 07
0312 420 38 99
Faks:0312 420 53 77
E-posta: [email protected]

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Geri