Türkiye'de Neden Bilim Adamı Yetişmiyor? İşte Kanıtı

Konu sahibi son olarak 1282 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deney yapmaya çalıştı, anneannesi engel oldu!

[YOUTUBE]hGd6tv2YK5A[/YOUTUBE]

Bedirhan'a facebook grubu güzel çocuk deney seti yollamak için kampanya başlattı. grubun kurucusu Ömer Talha Demircan ''güzel çocuğumuzu bulduk'' dedi ve kampanya için sosyal medyada harekete geçti.

Deney seti için gereken para toplandı an itibariyle ama diğer ''güzel çocuklara'' yardımcı olmak isterseniz sayfaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

[YOUTUBE]ciBiI1F2G5s[/YOUTUBE]

bi%C5%9Fi+tamir+ediyom.jpg

Ancak bilimadamı yetişmemesinin sebebi sadece buymuş gibi gösterildi o üzücü oldu. Yanlış eğitim ve bilim politikaları, beyin göçünün önüne geçilememesi ve de üniversitelerin araştırma ve büyük şirketlerin arge oluşumlarına devlet katkısının yok denecek kadar az olması bunda büyük etken. Bununla birlikte toplumun bu gibi konulara ahlaki ve de dinsel açıdan bakış açısı da başka bir etken.

Bi kac gündür tüm sosyal mecralarda bu cocugu görüyorum merak edip açmadım videoyu :D

Anneanne de nasil kiviriyor :D

Turkiye'de bilim adami yetisiyor, ancak Turkiye'de kalmiyor tabi.. Yetisen bilim adami sayisi da diger ulkelere oranla malesef cok daha az..

Bundaki en buyuk neden de sorgulama, arastirma yeteneginin cocuklara kazandirilmamasi.. Dini ve kulturel yapi.. Maddi sorunlar.. Arastirmacilarin politik goruslerine gore universitelerde is bulmalari vs vs..

Konuşmayanlar yerine konuşanları tahtaya yazdıkları için. Haliyle çocuklar kendilerini ifade etme yetilerini kaybediyor. Sonra bunlardan biri çıkıp '' ayet okunmuş fasulye '' ile tubitak bilim ödülünü kazanıyor. Devletinde işine geliyor tabi böyle andaval bi nesil. Bu ülkede işler böyle yürüyor ******.

Tv de izlemiştim hem güldüm hem üzüldüm aslında.

Alttaki karikatüre de bayılıyorum bu arada:)

Parlak beyinleri aptala çevirmede üstümüze yok. Öğretmen olduğum için mesleğimden biliyorum çocuk algıda sorun yaşıyorsa, hareketli ve davranış sorunları varsa velisine bakınca neden çocuğun öyle olduğunu anlıyorsun.

Hep engellediler valla

Çocuğum olduğunda Deney setleri alacağım sınırsız deney yapsın evi yakmadığı sürece :D

anne ben atomu parçalicam deyince altına sofra bezi ser diyen annelerin çocuklarıyız hepimiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri