Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 5 yer

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Tatil ve Seyahat Rehberi
Konu sahibi son olarak 1193 gün önce görüldü

Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 5 yer​

Türkiye dünyanın en önemli turizm rotalarından biri olmayı sürdürüyor. Pandemi nedeniyle pek çok ülkenin uyguladığı kısıtlamalara rağmen Türkiye, yabancı turistlerin de en çok ziyaret ettiği ya da ziyaret etmek istediği rotalar arasında üst sıralarda bulunuyor. Euronews'un İngilizce edisyonu, Türkiye'nin gördüğü bu ilgiyi haberleştirdi. Türkiye'de Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer başlıklı bir habere yer veren uluslararası haber kuruluşu İstanbul'dan kapadok'ya farklı yerleri listeledi.​

1
Türkiyede mutlaka görülmesi gereken 5 yer

Türkiye dünya basınında güzellikleriyle gündem olmaya devam ediyor. Tüm dünyada uzun bir süre boyunca hayatı durma noktasına getiren pandemiye rağmen turizm potansiyelini yansıtan Türkiye, yabancı turistlerin de ilgi odağı. İngiltere'nin aylarca uyguladığı kısıtlamalara rağmen İngilizlerin en çok ziyaret etmek istediği ülke olan Türkiye, doğa güzelliklerinin yanında zengin tarihi birikimiyle de turistleri büyülüyor.​

2
Türkiyede mutlaka görülmesi gereken 5 yer

2021 sezonunu pandemi koşullarına rağmen iyi bir şekilde devam ettiren Türkiye, 2022 sezonu hedeflerini de daha üst bir seviyeye taşımış durumda. Salgın karşısında alınan önlemler ve uygulamada olan Güvenli Turizm Sertifikası sayesinde Türkiye, Dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarından biri olan Euronews da bu süreçte tatile gitmek isteyenler için Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 5 yeri sıraladı.​

3
Dalyan

Dalyan​

Nisan ayından ekim ayının sonuna kadar özellikle Avrupalı turistlerin beklentilerini karşılayabilecek bir iklime sahip olan Türkiye'nin güney bölgelerine Euronews da kayıtsız kalamamış. Muğla sınırları içerisinde bulunan bir doğa harikası olan Dalyan, haber kuruluşu tarafından Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken beş yerden biri olarak sıralandı.​

4
Dalyan

Dalyan​

Bu dönemde hava sıcaklığının 35 derecelere kadar ulaştığını vurgulayan haber, Dalyan'ın doğasının yanı sıra sahip olduğu tarihi güzelliklere de dikkat çekiyor. Yüzden fazla kuş türüne ev sahipliği yapan bölgedeki İztuzu kumsalının aynı zamanda caretta carettalar için en önemli üreme bölgelerinden de biri olduğuna değinen haber, bölgede mutlaka bir tekne turunun yapılmasını da tavsiye ediyor.​

5
Derinkuyu

Derinkuyu​

Rotamızı Ege sahillerinden İç Anadolu'ya çeviriyoruz. Tarihi Kapadokya bölgesinde bulunan Derinkuyu, insanların geçmişte ne türlü zorluklara rağmen neleri başarabildiklerinin en güzel örneklerinden biri olma özelliği taşıyor. Roma İmparatorluğu'nun baskısı nedeniyle bölgeye sığınan insanların yer altında kurduğu şehirler günümüzde bile hayranlık uyandırmaya devam ediyor.​

6
Derinkuyu

Derinkuyu​

Bunlardan biri de Derinkuyu. Kayıtlara dünyanın bilinen en eski akıl hastanesinin de bulunduğu yer olarak geçen Derinkuyu, mutlaka görülmesi gereken beş yerden biri. Burada rehberli bir tura katılıp tarihi kalıntıları, eski mahzenleri, saklı bölgeleri, imalathaneleri görmek mümkün. Derinkuyu aynı zamanda dikkat çekici mutfak yapılarına da ev sahipliği yapmakta.​

7
İstanbul

İstanbul​

Böyle bir rotayı İstanbulsuz düşünmek olmaz. Tarihteki en önemli imparatorluklara başkentlik yapmış bir kent olan ve geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan İstanbul, dünyanın en çok ziyaret edilen 10 kentinden biri olma özelliği de taşıyor. İki kıta üzerine kurulu tek şehir olan İstanbul, tarihi ve kültürel çeşitliliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor.​

8
İstanbul

İstanbul​

Anıtsal camileri, tarihi çarşıları, dünyanın en özel koleksiyonlarına sahip müzeleriyle İstanbul her türden turisti kendisine çekmeyi başarıyor. Hareketli bir gece yaşantısıyla da dikkat çeken İstanbul, her akşam gerçekleşen çok sayıda etkinlikle de baş döndürücü bir tempoya sahip.​

9
Kapadokya

Kapadokya​

Rotamızı yeniden Kapadokya bölgesine çeviriyoruz. Dünyada eşine az rastlanır bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Kapadokya, antik çağdan günümüze değin dünyanın en önemli yerleşim merkezlerinden biri olma özelliğine sahipti. İnsanlığın gelişiminde önemli bir rol oynayan bölgedeki buluntular günümüzde de ilgi çekmeyi sürdürüyor. Bölge Hristiyanlık inancı ve tarihi açısından da büyük bir öneme sahip.​

10
Kapadokya

Kapadokya​

Haberde yer alan ve mutlaka yapılması tavsiye edilen faaliyet ise balon turu. Kapadokya'da gerçekleştireceğiniz bir saatlik sıcak hava balonu uçuşu ile Peri Bacaları ya da davlumbazlar, dağ sırtları ve vadileri seyretmek mümkün. Bölgeye gitmek için en iyi zaman, gökyüzünün solmuş bir turuncu olduğu gün doğumudur.​

11
Ölüdeniz

Ölüdeniz​

Rotamızın son durağı Akdeniz'in yeryüzü cenneti Ölüdeniz. Muğla sınırları içerisinde bulunan Ölüdeniz, Türkiye'yi tercih eden turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri olma özelliği de taşıyor. Koyları, ormanları ve muhteşem kumsallarıyla ziyaretçilerini büyüleyen Ölüdeniz, başta Fethiye olmak üzere yakınlardaki pek çok turistik rotadan ziyaretçileri ağırlamakta.​

12
Ölüdeniz

Ölüdeniz​

Yamaç paraşütü yapmak için dünyadaki en güzel yerlerden biri olan Ölüdeniz'de Babadağ'a uzanan teleferiğin de devreye girmesiyle birlikte hem bu adrenalini yüksek faaliyeti yapmak hem de bu eşsiz coğrafyayı yüzlerce metre yüksekten seyretmek mümkün hale geldi.​

Kapadokya'dan geçmiştim o sayılır mı :d

İstanbul'da yaşamama rağmen hala gezmediğim yerleri var. Bitmiyor sanki bu şehir.

Yükseklik korkusu olan birisi için Galata kulesi sakıncalı. Taşlar deforme olmuş ve her an ayağınız kayacakmış hissi veriyor. Korkuluklar da çok sıradan, hiç güven vermiyor.

İstiklal cad eski İstiklal değil artık AKP bitirdi orayı. Kalmadı eski canlılığı.

Listede görmediğim yer kalmamış.Fethiyeyi de ben bu arada çok sevmiyorum. Kaş’ı tercih ederim.

Ne boktan ilk beş lan bu

Ilk fotoda galata kulesinin ara sokaklarina sabah 3 4 gibi gectim. Bir film sahnesinin icinde gibiydim, taksi bekleyen dansoz kadinlar, grup kavgalari, bagirismalar, o ara onumuzde kaza oldu birbirine girdiler. Hayatimin en entresan gecesiydi, galata kulesinin dibinde balici gencler ates yakmis tuhafti yani turisti orada harcarlar be.

Kapadokya hariç hepsini gördük ve buralardan çok çok iyi yerler de var. 5'le sınırlandırılması olmamış.

Görülmeli, fakat sürekli yaşamak için tartışılır.
@Noah Kaş yazın harika, fakat kışın çok ıssız ve sıkıcı bir yer.
2.5 yıl Kaş'ta kaldım ve Fethiye'ye kaçardık nefes almak için.

Görülmeli, fakat sürekli yaşamak için tartışılır.
@Noah Kaş yazın harika, fakat kışın çok ıssız ve sıkıcı bir yer.
2.5 yıl Kaş'ta kaldım ve Fethiye'ye kaçardık nefes almak için.

Hocam ben bir kaç yaz üst üste gitmiştim. Denizin serinliği temizliği ve gelen insan kitlesinin düzgünlüğünü çok sevdim. Sonra Marmaris’ten yazlık alınca ayağımı çektim. Ama dediğiniz doğru yazın canlılığını kışın tatil yerlerinde görmek mümkün değil. Marmaris Bodrum bile öyle yazın canlılığı olmuyor.
Fetihe konusunda yargım biraz yerleşik kesimle ilgili. Çok içime sinmedi belki bana tesadüf denk geldi. Bilemiyorum sürekli yaşanabilir mi tamamen insan kitlesiyle ilgili soru işaretleri var kafamda.

Hocam ben bir kaç yaz üst üste gitmiştim. Denizin serinliği temizliği ve gelen insan kitlesinin düzgünlüğünü çok sevdim. Sonra Marmaris’ten yazlık alınca ayağımı çektim. Ama dediğiniz doğru yazın canlılığını kışın tatil yerlerinde görmek mümkün değil. Marmaris Bodrum bile öyle yazın canlılığı olmuyor.
Fetihe konusunda yargım biraz yerleşik kesimle ilgili. Çok içime sinmedi belki bana tesadüf denk geldi. Bilemiyorum sürekli yaşanabilir mi tamamen insan kitlesiyle ilgili soru işaretleri var kafamda.
Yerleşik halk kitlesini ben de tanımıyorum, Fethiye'ye ayda iki kez gidip gezip dönerdik.
Bu yaz da gittik, Çalış Plajı tarafı güzeldi.
Sürekli yaşam için uygun olup olmadığı belki düşünülebilir, haklısın.

Kaş'a ilk gittiğimde vurulmuştum. Bu ne güzellik böyle. Halâ öyle mi? bilmiyorum. İlk 2000 öncesi gitmiştim.

Kapadokya'ya bir daha gidebilirim. Nemrut'a hiç gitmedim, bir gün yolum düşer İnşaallah. Pamulkkale'ye bir kaç kez gittim. Hatuşaş, Pandemi biterse ilk hedefim olur. Bir de arkadaşlar Amasra öneriyor, bakarız ona da.

Geçen yıl arkadaşlarımla tekne kiralayarak Bodrum'a tatile çıkmıştık. Türkiye'de görülmesi gereken pek çok yer var ama itiraf etmeliyim ki Bodrum gerçekten çok güzel. viravira.co sitesine göz atarak siz de kendinize harika bir hediye verebilirsiniz :)

İstanbul pişmanlıktır, kalanları da köy. Yaşamıyoruz bu hayatı…

• Beğenmedim
Tepkiler: Sux
Derinkuyudan daha güzel ballıca ama bilemiyorum ne özelliği var bilmediğim

Geri