Türkiyede ki en garip isimli ilçere örnek verirmisim?

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Yayakbaşı-Düzce; Yayak kelime anlamıyla yürüyerek giden bineksiz veya piyade anlamındaymış. Yani yürüyerek gidenlerin başı anlamına geliyor olması gerek.

="ibadeath, post: 3844155, member: 12074"]
Domalan var mı sahiden
[/QUOTE]

İlçe olarak var mı bilemiyorum da Bodrum Turgutreis'te domalan mevkisi diye bir yer var.

Aybastı -Ordu Aybastı, Ordu'nun denizden uzak iç kısmındaki (güneyindeki) bir ilçesidir. İsminin Ay, Güneş, duman gibi kavramlardan veya Ay tutulmasından geldiği sanılmakta.

''Çemişgezek'' ilçesinin ismi çok enteresan geliyor bana.
Ee küçük bir arama yaparak anlamını öğrenip yazabilirdin, bekliyoruz.

Aybastı -Ordu Aybastı, Ordu'nun denizden uzak iç kısmındaki (güneyindeki) bir ilçesidir. İsminin Ay, Güneş, duman gibi kavramlardan veya Ay tutulmasından geldiği sanılmakta.
Belki bu ismi konulmasının sebebi orada yaşanan gecelerin Ay Işığında çok güzel olmasındandır. Hani her tarafı ulaşır-doldurur ya ay ışığı onun gibi tabii benimkisi tahmin..

Ee küçük bir arama yaparak anlamını öğrenip yazabilirdin, bekliyoruz.

Belki bu ismi konulmasının sebebi orada yaşanan gecelerin Ay Işığında çok güzel olmasındandır. Hani her tarafı ulaşır-doldurur ya ay ışığı onun gibi tabii benimkisi tahmin..
Anlamını bilmiyorum demedim ki buna dair araştırma yaptım zaten, arkadaşım orada görev yaptı. Soruya karşılık isminin enteresan geldiğini belirttim fark ederseniz...

Anlamını bilmiyorum demedim ki buna dair araştırma yaptım zaten, arkadaşım orada görev yaptı. Soruya karşılık isminin enteresan geldiğini belirttim fark ederseniz...
İ'm soo sory Lady. Ancak anlamını bize söylesen daha mutlu olacağız, okuyanlar da görür herkes öğrenir.

Nasılım ama çaktırmadan I'm speak şakır-şakır ingilüzce dediğimin farkına vardın demi :)

Kahretsin yine Zeki tarafımı sergilemiş oldum ama yapacak bir şey yok hahaha.

? Umarım petibör bisküviden gelmiyordur :)

Baklan -Denizli

Baklan'ın kurucusu Abdi Bey'dir. Abdi Bey'in kökleri Horasandaki Kayı Boyu beylerinden Apobay veya Apabay ismindeki Kayı beyine dayanır. Bu boy Horasan'dan yola çıkmış ve Bağdat üzerinden daha sonra Konya havalisine gelmiştir. Konya'dan sonra da bir kısmı, Bursa yöresine yerleşen Osmanlı'nın kurucusu Kayı aşiretidir. Abdi bey ise Afyonkarahisar üzerinden Denizli-Baklan'a yerleşen aşireti temsil eder.

Geydoğan (Amasya)
Evet bu ismin hikayesini okudum direkt söyleyeyim; biraz garip geldi yani anlamsız.

@kamil0920 valla ben bilmem. Bunlar güzel isimler. Orijinal. En uyuz olduğum kolaycı olanlar.

Ahmetli Mehmetli Orhanlı...
Aşağıfakılı yukarıfakılı..
Yenişehir Yeniköy Yeniyurt..

Ya da tepecik gölkent Esenkent gibi coğrafyaya sığınanlar.

Ama bak Alucra ne güzel isim. Hiç bir dile kurala uymuyor

Geri