Türkiye'de ki adalet sistemine güveniyor musunuz?

• Kullanıcı Pi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 3778 gün önce görüldü
Adalet; hakkin gözeltilmesi ve yerine getirilmesidir.
Haklı ile haksızın ayırt edilmesiyle adalet sağlanır. Peki size göre Türkiye'de ki adalet sistemi yaptirimlar hakliyla haksizi ayirt etmeye yeterli mi? Iyi hal indirimleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Son zamanlar da; her hangi bir eylem yada iktidara karsi herhangi bir yazili yada sozlu bir islem gerceklestirildiginde tutuklama karari çikartiliyor. Bu konuda ki düsünceleriniz nelerdir?
Bir ulkede adalet nasil saglanir? Turkiye'deki problemler nelerdir?
Çözulmesi nasil mumkun olur?

''adalet iktidarın **Spam/Adversiting**sudur''
diderot

Tabi ki güvenmiyorum .. Münafıklığın hüküm sürdüğü yerde adalet tecavüze uğrar ..

Türkiye,de adalet mi kaldı ki güvenelim. Kısacası Türkiye,de paran varsa o zaman adaleti bulursun.

güvenmek için kör ve sağır olmak gerek bence
asla güvenmiyorum

İyi hal indirimi kadar saçma bir uygulama olamaz. Takım elbiseyle duruşmaya gitmen bile iyi hale sokuluyor. Teknik detaylarını bilmiyorum ama kulaktan dolma tecrübelerden yola çıkarak iyi hal durumu garip bir durum diyebilirim sanırım :l

Türkiye de adalet sistemi varmıymış ki ?

-Varsa bile güvenmem söz konusu değil.Adalet kavramı bu ülke de anlamı dışına çıkmış durumda..

ek olarak bir şey daha belirteyim

en basiti bir devlet dairesinde işi olan kodamanlar bir kaç kuruş sıkıştırınca ya da şunun selamı var deyince bile anında işlerinin görüldüğü gariban ayşe teyzenin saatlerce sırada beklediği bir memlekette adaletten söz etmek ütopik

bazen adalet pç gibi ortada kalmanı sağlıyor.ı ıhh güvenmiyorum.

Kimsenin adaletine güvenmiyorum

Homini de gıktlak pufidi kandil tumba yatak

İyi hal indirimi kadar saçma bir uygulama olamaz. Takım elbiseyle duruşmaya gitmen bile iyi hale sokuluyor. Teknik detaylarını bilmiyorum ama kulaktan dolma tecrübelerden yola çıkarak iyi hal durumu garip bir durum diyebilirim sanırım :l

Türkiye de adalet sistemi varmıymış ki ?

-Varsa bile güvenmem söz konusu değil.Adalet kavramı bu ülke de anlamı dışına çıkmış durumda..

ek olarak bir şey daha belirteyim

en basiti bir devlet dairesinde işi olan kodamanlar bir kaç kuruş sıkıştırınca ya da şunun selamı var deyince bile anında işlerinin görüldüğü gariban ayşe teyzenin saatlerce sırada beklediği bir memlekette adaletten söz etmek ütopik

948AVk.jpg

bazen adalet pç gibi ortada kalmanı sağlıyor.ı ıhh güvenmiyorum.

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Kimse adalet sistemine güvenmiyor.
Peki bu durum beyan edilince ki yaptırımlar?
Son zamanlarda iktidara karşı yapılan sorgulamaların sonucu tutuklanmayla bitiyor.
Eğer bunu sorgulayamayacaksak?
Kadın cezaevinde kocası tarafından öldürülecekse, Savcı adalet sarayı öldürüyorsa güvenliğin bu denli hiçe sayıldığı bir ülkede suç ortamında artış olmaz mı?
Tabana oynacak millet vekillerin başımızda olması..
Güvenmiyorum ama ona oyumu kullanıyorum nasıl bir çelişkidir.

Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Kimse adalet sistemine güvenmiyor.
Peki bu durum beyan edilince ki yaptırımlar?
Son zamanlarda iktidara karşı yapılan sorgulamaların sonucu tutuklanmayla bitiyor.
Eğer bunu sorgulayamayacaksak?
Kadın cezaevinde kocası tarafından öldürülecekse, Savcı adalet sarayı öldürüyorsa güvenliğin bu denli hiçe sayıldığı bir ülkede suç ortamında artış olmaz mı?
Tabana oynacak millet vekillerin başımızda olması..
Güvenmiyorum ama ona oyumu kullanıyorum nasıl bir çelişkidir.

rica ederim
güvenmiyorum oyumu da kullanmıyorum ben
siyasetçilerin ağıza bal çalacak vaatlerine de tokum valla
"ama şunun döneminde şunlar oldu ama yollar genişledi ama şunda ilerleme oldu" gibi soylemlere de sinir oluyorum yapacak tabi arkadaş bu onun görevi
bu memlekette garibanın hakkını haksızlığa ugrayanın hakkını yine haksızlıga ugramıs bir gariban savunuyor onların da yüksek yerlerde dayısı amcası halası olmadıgından garibanlıklarıyla kalıyor hatta bazısı suçlu bile çıkarılıyor

ay noolur bi laf daha edip gideyim.

''tr'de adalet aramak kerhanede bakire aramak gibidir.''
j.j rousseau

rica ederim
güvenmiyorum oyumu da kullanmıyorum ben
siyasetçilerin ağıza bal çalacak vaatlerine de tokum valla
"ama şunun döneminde şunlar oldu ama yollar genişledi ama şunda ilerleme oldu" gibi soylemlere de sinir oluyorum yapacak tabi arkadaş bu onun görevi
bu memlekette garibanın hakkını haksızlığa ugrayanın hakkını yine haksızlıga ugramıs bir gariban savunuyor onların da yüksek yerlerde dayısı amcası halası olmadıgından garibanlıklarıyla kalıyor hatta bazısı suçlu bile çıkarılıyor

Az önce yazdığın yorum ithafen, A partisi kadın kollarında çalışan bir arkadaşım var.Rüşvetten bahsetmiştin. Mesleği olmaması rağmen sağdan adam soktum soldan adam soktum diyerek müdürlük alması insanların ağzına ne kadar bal sürdüğünün kanıtıdır.
Bu ülkede sabahdan akşama kadar oku çalış ama B partisinde adamın yoksa işe alınamazsın.
Hatrı sayılır dayıların emmilerin olması gerek..
Bir olay mı oldu? üstünü kapatmak için sağa sola bir kurşun hop gündem değişsin.
Hala değişmesi konusunda umudum var.
Umarım benim gibi olanlar olucaktır.

Bu konuyu bilgisayardan teşrif ettiğimde inceleyeceğim. Rezerve edelim.

Geri