Türkiye'de Kadınlık

Konu sahibi son olarak 1218 gün önce görüldü
1. Evlen ve kendini kocana sakla.
2. Kocana en az 3 çocuk (mümkünse erkek olsunlar) ver.
3. Sezaryen harici şekilde bunları doğur.
4. Ama o sırada evde otur. doğurmaya hastaneye gidebilir misin orasını daha anlamadım.
5. Mümkünse regl olmadan doğurgan ol çünkü ayıp yani ama mümkün değilse bunu doğal bir şey gibi değil de saklanması gereken bir utanç gibi yaşa.
6. Kürtaj ve doğum kontrolünü unut, hiçbir koşulda aklından dahi geçirme.
7. Açık saçık giyinme, sen meyve gibi bir şeysin, insan değilsin, insanlar (erkekler) meyvenin kabuklusunu sever, unutma.
8. Açık saçık giyinirsen tecavüze uğrama çünkü uğrarsan haksız olursun, pantolon giydiysen, mini giydiysen, içki içtiysen vs. tecavüzcüye haklı olarak indirim yapılır.
9. Sen çocuk olmayacaksın, doğduğundan itibaren kadınsın. ona göre davran, ağır ol, fazla kikirdeme, mesela 13 yaşında kendi isteğinle onlarca erkeğin tecavüzüne uğrama.
10. Sen meyve olduğun kadar dişi köpeksin de, ona buna kuyruk sallama! zavallı, kendi halinde sapık ve tecavüzcüleri tahrik etme.
11. Gece çıkma, içki içme, kızlı erkekli ortamlara girme, bir erkekle bankta yan yana oturma, öpüşmeli film filan da seyretme.
12. Kafanı örtmen hakkında da, açman hakkında sana fikrin sorulmayacak, hep erkekler konuşacak, söz hakkın varmış gibi davranma.
13. Menopoz konusunda bir açıklama gelmedi henüz ama sanırız o da faiz lobisinin işi olmalı, doğurganlığımızı elimizden alıp ülke ekonomimizi bozmak için. o nedenle mümkünse menopoza da girme.
14. Ha bir de vajina deme, ayıp.
15.Feministsen çirkinsin. lezbiyensen erkek bulamamışsındır. sevgililerin olduysa motorsun. olmadıysa kezbansın. bekarsan, boşandıysan, dulsan eksiksin. çocuğun yoksa bir işe yaramazsın. hani hobi olarak uygun bir şeyler yap elbette ama var oluş sebebin bir erkeğin karısı ve çocuklarının annesi, başka da bir işin yok, bunu unutma.
16. Bu memlekette bir kadın olarak, %50 ile azınlıksın. hayatın zor olacak, bunu unutma, kafayı üşütmeden yaşamaya çalış.

- Şafak Pavey

17. Kahkaha atarsan arsız namussuz olursun

Yazı kadınları değil, azınlıktaki kadınları ele almış.
Mümkün olduğunca çarpıtılmış.
Saçma bence.

Türkiye'de kadınlık bir çok ülkeye göre çok güzeldir, şükretmek lazım bazı şeylere..

Yazı kadınları değil, azınlıktaki kadınları ele almış.
Mümkün olduğunca çarpıtılmış.
Saçma bence.

bence hiç saçma değil, İstanbulda yaşayan zengin moda düşkünü sözde kadınım diye gezenler için değilki bu

doğuda kadına hak tanınmıyor, İstanbul'da bile
zihniyet kadını köle olarak gördükten sonra, mal olarak gördükten sonra ben bu yazılanların arkasındayım

bence hiç saçma değil, İstanbulda yaşayan zengin moda düşkünü sözde kadınım diye gezenler için değilki bu

doğuda kadına hak tanınmıyor, İstanbul'da bile
zihniyet kadını köle olarak gördükten sonra, mal olarak gördükten sonra ben bu yazılanların arkasındayım

Senin dediğin de yanlış değil.
Ama bu yazılar nedeniyle ne olacak ben sana söyleyeyim.

Yarın, başka bir yazar diyecek ki;
Evlenme, bekar hayatı yaşa. Kiminle yatıp kalktığın kimseyi ilgilendirmez. Senin vucudun senin hayatın. Bir gün evlenirsen, istenilen çocuk sayısı senin kocanın beyin hücrelerinin kıvrımı kadar değildir. Sen ne dersen o olur. Senin dünyaya getireceğin çocuk sayısının kararını sen verirsin. Normal doğum zorluğunu çekme, sezeryanla al gitsin. Bu dünyaya bir kere geleceksin, istediğin gibi yaşa.

O zaman ne olacak?
Bir zamanların solcu-sağcı ayrımı, sonraki zamanların alevi-sunni ayrımı, laik-dindar ayrımı, şimdiki zamanın Türk-Kürt ayrımı..
Ve bu gibi yazarların sayesinde şimdi de, Açık Saçıkçılar ve Çarşaflılar diye mi ayırcaklar?

Geçin bunları arkadaşım.
Biz bu zamanda Kürt-Türk yerine TürKürt diyemiyorsak,
kimse bana ayrımcılığın yapılmadığından bahsetmesin.

Ki bir çok ülkede kadınların nasıl yaşadığını unutmamak lazım. Beterin beteri var.

Listeye bakipta uzulmeyelim bayanlar..
Hepsine karsi gelmek , baskisindan kurtulmak el8mizde. Yukaridaki listeyi cogunlukla erkek gozuyle yazmislar.
Unutmayalim ki erkekleride yetistiren kadinlar..
Gelecek icin umudum var.
Kurallari onlarin olsun.cikarimlarida.

Yazının tamamını okumadım ancak başlıktan yola çıkıp birşeyler söyleyecek olur isem, Yeryüzünde kadınlık maalesef zor zanaat. Uluslararası hukuk açısından bireyler cinsiyet olarak ne kadar eşit sayılsa da pratik te maalesef hiç te öyle değil. Dünya olarak ataerkil yaşıyoruz ve 3. Dünya ülkeleri ve biz de başta olmak üzere kadını hiçe sayıyoruz.
Sosyal ve ekonomik hayata atılmaya başladıkları son 20 yıl içerisinde dengeleri değiştirmiş olsalar da bu genel yargının değişmesine engel olamadılar ne yazık ki.
Eğitim şart klişesinden mütevelletit her ne kadar bulunduğumuz toplum için pek geçerli olmasa da ( eğitim siyasi iradenin elinde oyuncak olduğu için ) kadının toplum içindeki statüsü maalesef o toplumun eğitim düzeyi ile oldukça alakalı.

Kadın olmak dünya üzerinde ayrıcalık iken manevi anlamda da değerli olan bu varlıkların kıymetini bilememek en acı olan bence.

İnsanlık tarihsel olarak sürekli ilerler ve ilerleme diyalektik bir şekilde gerçekleşir. Bu ilerleme esnasında bir takım köhne ve çürütülmüş düşünceler geride bırakılır. Tüm ilerlemelere rağmen hala çürütülmüş ve köhne düşünceyi savunan kişiye gerici denir. Örneğin kadınlarla erkeklerin eşit olmadığını savunmak dinci gericiliktir. Bir ırkın başka bir ıtktan üstün olduğunu savunmak milliyetçi gericilik denir. Gericilik derken halkların, emekçi sınıfların kazanımlarının ortadan kaldırılmasına çanak tutanlardan söz ediyorum.

...

Şafak Pavey, güncel örneklerin bir kısmından bahsetmiş. Ve yukarıda yazdıklarının çoğunluğu(aklımda kaldığı kadarıyla) mevcut siyasi iktidar döneminde, siyasi iktidarın bürokratları, yandaşları vs tarafından söylendi. Dolayısıyla eleştirirken işin bu boyutuna bir bakınmakta fayda var.

AKP gericiliğinin kadınları geriye götürdüğü, kadını kadın olarak bile değil, aile içerisinde bir birey olarak konumlandırdığı, kadına ikinci sınıf insan, ev kölesi, şeytanın ortağı gözüyle bakan, tecavüzü mazur gören, tecavüzcüsünü aklayan ve dahası tecavüzcüsü ile evlenmesini önermesine kadar varan ve çoğunlukla kadın bedeni üzerinden siyassi argümanları bulunan onlarca söylemi var. Bu sebeple AKP gericidir.
Türkiye'de kadın olmak kolay değil. Ama kadınların kurtuluşu kendi ellerindedir ve kadın sorunu sınıfsal bir sorundur.
Sınıf ekseninde örgütlenerek, birlik olarak ve içeriği boş feminizm anlayışından uzak durarak...

sizi türkiye'de kadın olmuş behiye teyze ile tanıştırayım:

[YOUTUBE]eOnfgQuGbKU[/YOUTUBE]

Azınlık kadınların (!) insandan sayılmadığını görmemizi sağlayan başlık, ibretlik bir paylaşım.

Yazılanlara katılmıyorum.
Abartı ve saçma düşünceler var.

Kadınlar başımızın tacidir.
Ve ülkemizde kadınlara gereken değer veriliyor diye düşünüyorum.

püf bizim türk kadınları parise götürsen dayak yemicekmi ?
Varmı garantisi yahu .d

8. Açık saçık giyinirsen tecavüze uğrama çünkü uğrarsan haksız olursun, pantolon giydiysen, mini giydiysen, içki içtiysen vs. tecavüzcüye haklı olarak indirim yapılır.

İşin en acı yanı da bu değil midir zaten.

Yazılanlara katılmıyorum.
Abartı ve saçma düşünceler var.

Kadınlar başımızın tacidir.
Ve ülkemizde kadınlara gereken değer veriliyor diye düşünüyorum.

abartı ve saçma?

kadın mini etek giymişse tecavüz et, ne olcakki açık giyinmiş günaha çağırıyo dimi?

kadınlar elbette başımızın tacıdır amma velakin sayısız cahil, odun, kendini insan sanan yaratıklar kadınlar her yaptığına karışıyor, dayak atıyor, öldürüyor

istersen ben sana hiç üşenmeden son 2 yıl içinde yaşanan kadın cinayetlerini, kadın şiddetinin haberlerini bulup paylaşabilirim.

Dışarıdan görenlerde zannederler ki, katlediyoruz biz kadınları herşeylerine zulüm uyguluyoruz hımınaa . :) Asıl erkeklere üzülsünler şeytanla resmen evleniyoruz .

Geri