Türkiye’de İnsanların En Mutlu Olduğu Şehirler Hangileri?

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her yıl ülkemizin en mutlu şehirlerini açıklıyor. TÜİK’in yaptığı Yaşam Memnuniyeti Araştırması ilk kez 2013 yılında gerçekleştirildi. Araştırma kapsamında yetkililer, Türkiye genelinde yaşayan hanelere giderek yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor. Görüşmeler sonucunda veriler analiz ediliyor ve Türkiye’nin en mutlu illeri belirlenmiş oluyor. Peki bu yılın araştırma sonuçları bize ne diyor? Hadi gelin Türkiye’de en mutlu şehirler hangileriymiş bir bakalım.

OutStream

Bir şehirde yaşayan insanların mutlu hissetmesi birçok şeye bağlı olarak değişebilir. Ekonomi, trafik, gıdaya erişim ve hatta deniz manzarasının olup olmaması dahi mutluluk üzerinde etkili
en mutlu şehirler

TÜİK, hangi şehirlerdeki insanların mutlu olduğunu göstermek için her sene “Yaşam Memnuniyeti Araştırması” yapıyor​

tuik.jpg

2023 yılında yapılan ancak bu sene yayımlanan araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’deki kadınlar erkeklere kıyasla daha mutlu​

genclik-asisi-3.jpg

Araştırma kapsamında mutlu olduğunu ifade eden kadınların oranı %55,1 iken erkeklerde bu oran %50,3 oldu.

Araştırmaya katılan birçok insan; mutluluk kaynağı olarak ailelerini görüyor​

en mutlu şehirler

Türkiye’deki bireylerin en önemli sorunu ise hayat pahalılığı, eğitim ve yoksulluk​

en mutlu şehirler

Çalışmaya katılan insanlara mutluluk kaynakları kadar mutsuzluk kaynakları da soruldu. Buna göre ülkemizin en önemli sorunu %33,8 ile hayat pahalılığı, %16,5 ile eğitim ve %13,4 ile yoksulluk.

TÜİK araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye’nin en mutlu ili Sinop. İlk 10 sırada yer alan en mutlu şehirler şöyle​

en mutlu şehirler

1. Sinop – Mutluluk oranı: %77.66
  2. Afyonkarahisar – Mutluluk oranı: %76.43
  3. Bayburt – Mutluluk oranı: %75.91
  4. Kırıkkale – Mutluluk oranı: %75.48
  5. Kütahya – Mutluluk oranı: %73.76
  6. Çankırı – Mutluluk oranı: %73.5
  7. Düzce – Mutluluk oranı: %72.77
  8. Uşak – Mutluluk oranı: %72.34
  9. Siirt – Mutluluk oranı: %71.65
  10. Şırnak – Mutluluk oranı: %71.36
Haber Kaynağı

Huzur varsa nerede yaşadığının ya da olduğunun önemi kalmıyor.

Neden inandırıcı gelmedi hocam ?
Ben ilk görüşte ikna oldum şahsen
Anadolu insanının dünyayı tupturuncu gördüğü bir gerçek.. kjkjkj
Kelebeğim, insanlar mutluluğu bilmiyor ki. O gün ölmemiş ve tarhana içebilmişse şükür mutluyum diyor. Mutluluk, ihtiyaçlar karsilanmasina bağlı. İhtiyaçlarini minimuma getiren insanlar kendini mutlu hissediyor olabilir. Bunu baz alarak istatistik yapmak hilekarlik.

Kelebeğim, insanlar mutluluğu bilmiyor ki. O gün ölmemiş ve tarhana içebilmişse şükür mutluyum diyor. Mutluluk, ihtiyaçlar karsilanmasina bağlı. İhtiyaçlarini minimuma getiren insanlar kendini mutlu hissediyor olabilir. Bunu baz alarak istatistik yapmak hilekarlik.
Mutluluğu bilmiyor kısmına katılıyorum ancak parası olan çoğu insan da bilmiyor yani mutlu hissetmek çok farklı bir bilinç düzeyi.

Tam olarak bunu kasettmiştim hocam .. :)

Mutluluğu bilmiyor kısmına katılıyorum ancak parası olan çoğu insan da bilmiyor yani mutlu hissetmek çok farklı bir bilinç düzeyi.
Tamam işte. Danimarka'da ki adam mutsuz diye sen Danimarkalıdan müreffeh olmuyorsun

İnsanların dayanışma içinde olduğu ve birbirinden haberdar olduğu şehirler mutlu olabilir evet doğa da etkili bence şehir insanlarının neyi baz aldığı da önemli

Geri