bunları taşımayı anormal görmüyorum, bizi bunlara mecbur bırakan sisteme öfkeleniyorum. kimse kendi adaletini kendi sağlayamaz evet ama adalet sağlayıcılar her seferinde suça teşebbüs edenin, suçu işleyenin yararına kararlar verirse, toplum her olayın başında önce biraz suçluya karşı ses çıkarıp, çok geçmeden ''kadının oradaki varlığını, tarzını, tavrını'' sorgularsa, kusura bakmayın bunları taşımak ve en azından kişisel önlemimizi almak durumundayız, allaha emanetlik, şükürlük, dualık bir durum yok maalesef.
tabii burada önemli olan nokta bunları kullanım şeklinizdir. elektro şok cihazları kullanımı riskli aletler, birkaç saniyeden fazla ve saldırganın yanlış bir bölgesine kullandığınızda-panikle her şey çok olası- ölümle sonuçlanabilir ve elbette siz belki sizi öldürmesinden, sizi taciz etmesinden kurtulmuş olabilirsiniz ama bu sefer, kendinizi korumak zorunda olan siz olduğunuz halde yanlış bir kullanımla saldırganı öldürdüğünüzde yargılanan siz olacaksınız. o yüzden ürünleri tedarik edebilir, taşıyabilirsiniz ama kullanım yöntemlerine, hangi durumda hangi bölgede daha etkili olacağına dair birkaç şey araştırırsanız daha faydalı olur. son birkaç günde de çok fazla cihaz gündem oldu; telefon şeklinde, ruj şeklinde, şişe şeklinde vs vs. alırken de dolandırılmamaya dikkat edin ve bence en az dikkat çekenini edinin. benim elektro şok cihazım yok ama yıllardır biber gazım var. sadece çantamda değil, ev kapısının açıldığı yerde bulunan dresuarın üzerinde de duruyor bir tane. bunlara ek olarak da savunma sporlarıyla ilgili bir şeyler yapılabilir bence, bilmiyorum, konuşması bile sinirimi bozuyor artık ama mecburuz. alet taşımayı değil de, günlerdir google trendlerinden düşmeyen bu kelimeleri aratmaya sebep olan sistemleri eleştirin ve sorgulayın.