Türkiye’de her kadının yanında taşıması gereken üç şey

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
-Biber gazı
-Elektro şok
-ayetel kürsi

bu aralar biber gazı satışlarında patlama var!allah yardımcınız olsun diyeceğim kızlar maalesef Allah’a inanmıyorum..tek dileğim kötü insanlarla(erkeklerle) karşılaşmamanızdır..

Kadına şiddet vakalarının çoğunda, şiddet uygulayanlar, yakınları veya tanıdıkları kişiler oluyor. Bu sebeple ülkenin sokaklarının güvensiz olduğu iddiası belli semtler için geçerli olabilir. Bu durum da kadın, erkek ayrımı yapmadan herkesi etkiler.

Güvenlik önlemlerinin yetersiz geldiği noktalarda da sokak kameraları, gezici yunus polisler fayda sağlayabilir.

Kadınların ise kendini korumak için önceliği; şiddetin her türlüsüne karşı durmak ve şiddet içeren konuşma, davranışları ise hafife almamak olacaktır.

Çok şükür hiç yanımda taşımadım bunları. Gerek de duymadım. Allah korusun hepimizi. Eskiden gecenin üçünde sokağa çıksan kimse dönüp bakmazdı bile. Ancak şimdi her yerde var.

Şiddet şayet kişinin en yakınından geliyorsa o zaman kendini nasıl koruyacak?

Sıla bebek ve Narin örneğinde gördük, bu çocuklar en yakınlarının şiddetine maruz kalıp hayatlarını kaybetti.

İki genç kız, tanıdıkları ve aynı yaştaki erkek tarafından katledildi.

Davaların çoğunda tanınan kişiler ya da aile bireylerinden gelen şiddet vakalarına rastlanıyor.

Sorunun temelinde, aile yapısındaki bozulma yer alıyor.

bunları taşımayı anormal görmüyorum, bizi bunlara mecbur bırakan sisteme öfkeleniyorum. kimse kendi adaletini kendi sağlayamaz evet ama adalet sağlayıcılar her seferinde suça teşebbüs edenin, suçu işleyenin yararına kararlar verirse, toplum her olayın başında önce biraz suçluya karşı ses çıkarıp, çok geçmeden ''kadının oradaki varlığını, tarzını, tavrını'' sorgularsa, kusura bakmayın bunları taşımak ve en azından kişisel önlemimizi almak durumundayız, allaha emanetlik, şükürlük, dualık bir durum yok maalesef.

tabii burada önemli olan nokta bunları kullanım şeklinizdir. elektro şok cihazları kullanımı riskli aletler, birkaç saniyeden fazla ve saldırganın yanlış bir bölgesine kullandığınızda-panikle her şey çok olası- ölümle sonuçlanabilir ve elbette siz belki sizi öldürmesinden, sizi taciz etmesinden kurtulmuş olabilirsiniz ama bu sefer, kendinizi korumak zorunda olan siz olduğunuz halde yanlış bir kullanımla saldırganı öldürdüğünüzde yargılanan siz olacaksınız. o yüzden ürünleri tedarik edebilir, taşıyabilirsiniz ama kullanım yöntemlerine, hangi durumda hangi bölgede daha etkili olacağına dair birkaç şey araştırırsanız daha faydalı olur. son birkaç günde de çok fazla cihaz gündem oldu; telefon şeklinde, ruj şeklinde, şişe şeklinde vs vs. alırken de dolandırılmamaya dikkat edin ve bence en az dikkat çekenini edinin. benim elektro şok cihazım yok ama yıllardır biber gazım var. sadece çantamda değil, ev kapısının açıldığı yerde bulunan dresuarın üzerinde de duruyor bir tane. bunlara ek olarak da savunma sporlarıyla ilgili bir şeyler yapılabilir bence, bilmiyorum, konuşması bile sinirimi bozuyor artık ama mecburuz. alet taşımayı değil de, günlerdir google trendlerinden düşmeyen bu kelimeleri aratmaya sebep olan sistemleri eleştirin ve sorgulayın.

biber gazı stoklarının bitmesi o kadar trajikomik ki. seneler önce abim almıştı bana ilk olarak, bir süre taşıdım ama maalesef onu kullanmak suç sayılabiliyor; zaten avm vb. yerlere de sokmak yasak. al sana bir trajikomik mevzu daha.

@HosgeldinHarunAbi @Lawyer taşıma ve kullanmanın yasal yükümlülükleri nedir acaba?
Teknik bir konu basitleştirerek anlatayım ;

Bunları taşımak tek başına bir suç değil. Fakat haksız yere kullanırsanız biri yaralanırsa silahla yaralamadan ceza alırsınız.

Kendinizi savunmak için kullanılırsa sorun yok.

Teknik bir konu basitleştirerek anlatayım ;

Bunları taşımak tek başına bir suç değil. Fakat haksız yere kullanırsanız biri yaralanırsa silahla yaralamadan ceza alırsınız.

Kendinizi savunmak için kullanılırsa sorun yok.
Meşru müdafaada orantısız güç silahı haline gelmemesi lazım diye biliyorum. Yoksa suçlu durumuna da düşebiliriz…

Yakanizda bir toplu igne bulunsun batirmak ise yariyor bazen..

• Kahkaha
Tepkiler: ne
şayet kadınlara tavsiye noktasına kadar geldiysek bir taciz, tecavüz girişimi anında benim gördüğüm en mühim şey, yani kadınların en eksik kaldığı nokta, mental olarak hiç güçlü kalamamak ve adeta donup kalmak. ne yapacağını bilememek. bu çok anlaşılabilir bir psikoloji ve yapamayana diyebilecek hiçbir şeyim yok fakat önlem konuşuyorsak kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik soğukkanlılık ve tepkisellik olabilir. takip edildiğinizi hissettiğiniz anda kalabalık bir yere girip gerekirse takip edildiğinizi düşündüğünüzü söylemekten çekinmeyin. bu utanılacak bir şey değil. kendi kendinize dur şu otobüse bineyim, dur şu köşeyi döneyim diye savuşturmaya çalışmanıza da gerek yok. o psikolojiye girmemeye çalışın. şayet iş fiziksel bir boyuta dönüştüyse yine aynı şekilde bağırıp yardım istemek yerine şaşkınlığa ve korkuya teslim olmak, sinirden ağlamak, devam eden bir süreçse en fazla itip kakarak uzak tutmaya çalışmak çoğu zaman işe yaramıyor. kendinize bir an yaratıp bütün gücünüzle oradan uzaklaşmaya odaklanın. çoğu olayda bu sapık onun bunun çocukları kararlı bir duruş gördüğünde üstelemeyip kaçıyor. belli ölçülerde soğukkanlı kalamıyorsanız muhtemelen yanınızda bir şeyler taşısanız da kullanmayı beceremeyeceksiniz zaten.

Bir biber gazı fiyatları 30 kat artmış.
Yazıklar olsun.
Ülkede hepimizi derinden üzen acı olaylar yaşanmış.
Toplum olarak, kadınlarımızı şiddetten nasıl koruyabiliriz diye endişe ediyoruz.
Birilerinin derdine bak. Fırsatçılık ve para hırsı.
Yazıklar olsun.
Pandemide de fiyatı 10 katına çıkarılan kıytırık maskeler vardı.
Paranız batsın.

@HosgeldinHarunAbi @Lawyer taşıma ve kullanmanın yasal yükümlülükleri nedir acaba?
Biber gazı taşımamın cezai mahiyeti yoktur. Her cisim ve kullanma durumu silahtan sayılabilir. Bir kalem, bir iğne ve hatta basit bir anne terliği bile olsa silah mahiyetinde görülebilir. Örneğin; bir kavga anında karşı tarafı darp edemedin, gücün yetmedi, çıkarıp kişiye sıktın ve o kişinin hayati tehlike geçirmesi durumunda ceza yaptırım aynı olacaktır. Ancak taciz, gasp gibi olaylara karşılaşırsanız, biber gazı kullanmanız gerekebilir. Kullandığınız kişi, zarar görürse kendinizi savunduğunuzu delillendirebildiğiniz takdirde ceza almazsınız. Eğer kendinizi ispatlayamazsanız indirim hükümleri uygulanabilir.

Geri