Türkiye’de “Empati” denilen duygunun olmaması

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Hele benim yaşadığım iç Anadolu bölgesinde hiç empatiye denk gelmedim.!

İyice kızı sinir küpü edeceğiz valla çatmasa iyi..allahtan İstanbul’da empati kapmış bizleri idare ediyor..Yoksa hem Yozgatlı,hem bejektaşlı olma talihsizliğinin hıncını bizden çıkarırdı..

Empati duygusu yoğun insan aynı zamanda hoşgörülü olmayı da bilir ancak koşullarını bilmediğin insanı yargılamak herkese daha kolay geliyor.
Bazı duyguları anlamak zor olabilir ve bu noktada da peşin hükümlü olmadan davranmak gerekiyor.
İnsanların çoğunun geçim ve yaşam derdinde olması da bu durumda büyük etken. Mutsuz olan insan, başkalarının ne düşündüğüne ya da yaşadığına da odaklanamaz çünkü önceliği kendi yaşamıdır.

Empati sakıncalı bir duygu. Sahte mağduriyetler öne sürerek çok kolay kullanılabilir. Eminim @Yabani yi de memleketinde söğüşlemeyi başaranlar olmuştur. Acısını anlıyorm. Yani, Empati kuruyorum. :)

İnsanlar bencil arkadaşlar. Ben buyum diyen kim olursa olsun kafasına volkan demirel’e atılan kale direğini atın. En azından volkan ile empati yapmaya başlayabilirler böylelikle

Empati beklemek biraz da fedakarlık isteyen bir durum.
İnsanların sizi anlamasını istiyorsanız, onlarla aynı ya da benzer sosyokültürel kanalda iletişim kurmanız gerekir.
Aksi halde sizden ürkerler; davanızda haklı bile olsanız sizi tehdit olarak algılarlar. Dünyanın her yerinde böyledir bu.
Yabani de İç Anadolu ile kafayı bozdu zaten. Nitekim İstanbul 'da insanlar birbirini kesmiyor ya da İzmir 'in sol çomarları muhafazakar insana böcek muamelesi yapmıyor. Hele Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadolu... oralar muasır medeniyetler seviyesinde zaten dimi Yabani?

Empati kuramamanın en büyük nedeni bencillik aslında
hep haklı çıkma çabası kişi empati kurduğunda karşısındakine hak verme endişesi taşıdığı için tercih etmez bunu yoksa çok zor bir şey değil

• Beğen
Tepkiler: ne
İster kur ister kurma ne düşünürsen zamani gelince yaşamadan ölmezsin :emoji_fingers_crossed:

Derinlere iniyorum baaaak
Derinlerde sen varsıııın
Senin için ölüyorum baaaak
Beni tek sen anlarsın

Geri