Türkiye'de Çocukları Koruyamıyor Olmamız!

Konu sahibi son olarak 2080 gün önce görüldü
Küçücük, masumiyet göstergesi çocukları bu ülkede koruyamıyor oluşumuz. Son senelerde iyice arttı. İnsanlar çocuklarına tecavüz edip onları öldürüyor, markette sakallı amcamız gidip küçücük çocukla öpüşmeye kalkışıyor. Rabia Naz şüpheli bir şekilde ölüyor ve hakim babasını akıl hastanesine yatırıyor...

Neden cocuklarimizi bu kadar koruyamıyoruz? Çocuklar yahu onlar...

Maalesef bu sadece ulkemizin degil tum Dunyanin sorunu Lanet

Hatta kucuk yasta taciz tecavuzun en yuksek oldugu ulke ABD’dir , cocuk istismar videolari yine yurt disindan ulkemize ithal edilmistir.

Yalniz son 10 yilda inanilmaz bir istismar patlamasi oldu ulkede, anlamlandirabilmem mumkun degil. Yasayla felanda duzelecegini dusunmuyorum, toplumsal rehabilite lazim. Kokten cozum olmaz, tabi ki en agir cezalar verilmeli ne gerekiyorsa yapilmali ki kizini taciz eden adami olduren babada beraat aldi gecenlerde.

Cok korkunc bir durum, Allah sonumuzu hayretsin, ne diyeyim.

Bu konuda kanunların yetersiz olduğunu bende düşünüyorum, ancak bu sorunun çözümünün asıl sorunu tam olarak çözebileceğine de inanmıyorum. Burada asıl problem, toplumun değişmesi. Elbette bu bile kesin çözüm oluşturmayacaktır. Tamamen temiz bir dünya biraz ütopik kalıyor. Asıl amacımız bu durumu en aza indirgemek ve somut olaylarda kesin çözümler oluşturmak. En başta çocuklarımıza kimsenin onlara dokunamayacğını ve onların da kimseye zarar vermemesi gerektiğini anlatmak, zarar gören çocuklara kesin yardımı ve rehabilitasyonu sağlamak, zarar veren insanlara suça teşviki önleyecek cezalar vermek vs aklıma gelen başlıca problemler. Bu lanet insanları çocuklardan uzak tutmak ne hukukçuların ne polislerin, hepimizin görevi.

Alper, bu konuda soyleyecek bi seylerin yok mu

Var kardeşim olmaz mı. Ama küfürsüz nasıl ifade edebilirim bilmiyorum. Agzım dola dola küfür etmek istiyorum. Ne istersiniz agzı süt kokan daha konuşmayı bilmeyen çocuklardan. Bu konuda yasalarla halen önlem alınmaması insanlıktan azda olsa nasibini almış herkesin vicdanlarını sızlatıyor.

Yaradılmışların en masumu hayvanlar ve çocuklar iken maalesef en fenası ve en kötüsü de insandır...
Gün geçmiyor ki bir masum cana daha eziyet edilmesin, tecavüze uğramasın...
Düşünüyorum bazen insan şu dünyada ne için yaşar veya yaşamalı ?
Sadece yemek, içmek, gezmek, dolaşmak, uyumak, çalışmak mıdır yaşamak ?
Eğer bizler yetişkin insanlar olarak yavrularımıza sahip cıkamayacaksak, onlara temiz bir gelecek sunamayacaksak, koruyamayacaksak ne anlamı kalıyor yaşamanın ?
İnsanoğlu maalesef aciz ve bu kötü davranısların temelinde bence merhametsizlik ve sevgisizlik yatıyor...
Hiç mi sevilmediler acaba diyorum, hiç mi ?
Eşler birbirine kızar hıncını cocuklardan alır, kafası bozulur cocugunu döver en basiti...
Adam müsveddeleri uçkuruna sahip cıkamaz, gider o masum yavrucaklara dokunarak tatmin olmaya calısır...
Sonra bir de adına pedofili derler, hastalık derler çıkarlar işin içinden...
Biri cinnet geçirir ilk cocugunu eline alır onu koz olarak kullanır...
Bir bitmediler, bitmeyecekler maalesef...
Çünkü insanoğlu aciz, zavallı.

Nietzsche'in dediği gibi ; "iyi ki unutuyoruz geçmiş, yoksa yaşayamazdık "
Çocuklar denince akan sular durmalı bir ülkede, herkes durup düşünmeli...

Bazen bizlerin insanoğlu olarak yapamadığını haycanlar bize ders verircesine yapıyor

18010369_10211226088622849_2135482153247739892_n.jpg

Hindistan'da 31 yaşındaki fotoğrafçı Avinash Lodhi, Madhya Pradesh şehrinde bir anne maymunun yavrusunun bayıldığı sırada ağladığı anı yakalıyor. Fotoğrafçılık kariyerinde daha önce hiç böyle bir fotoğraf çekmediğini söyleyen Lodhi, bu fotoğrafı çektikten sonra bir saat konuşamamış.

Dilerim bir gün çocuklara uygulanan bu zulümler son bulur ve biz gerçekten güzel şeyler konuşuruz...
Büyün insanlık ve bütün dünya çocuklara bunu borçlu...
Dünyayı kurtarıssa sevgi kurtarır, gerisi teferruat.

26993789_10213487771403505_609753494434839549_n.jpg

Ekmeği konuşalım
Sonra barışı
Üstüne bir de çocukları öpelim
Olmuşken tam olsun...

Böyle bir şeyi konuşmak zorunda olmak bile ne kadar acı.

Bir çocuğun ağrıyan gülüşü vardı mermilerden önce

Mori vardı
usunu bir seccade gibi kullanan yaşamakta
Mori’nin köpekleri vardı her şeyden önce
her akşam adını yıkardı mahalle çeşmesinde
ayaklarını yıkardı, tertemiz tanrılar çıkarırdı ortaya.
Nasıl ki doğuran ve öldüren
köpekler gezinir herkesin şapkasında
ki herkesin şapkası mermilerden öncedir,

Ahlakı ve manevi yonden yetersizliğimiz daha çok
Basın yayın organlarında bu edepsizliklerin yayıngınlaşması içinde hastalık bulunan mahluklar daha cesaretlendiriyor

Allah ıslah etsin, şuur versin.

Cinsel açlığın Afrikasında yaşıyoruz. Eğitim, eğitim, eğitim.. Dünyayı ve ülkeyi temizleyecek tek şey eğitim.

Bu ülkede aileler çocuklarına cinsel eğitim vermesi gerektiğini bilmiyor. O nedenle devletin buna ayırdığı bir kol olması ve kapı kapı dolaşan aşıcılar gibi dolaşıp aileleri eğitmesi lazım. Evlilik ehliyeti çıkarılması lazım. Psikologla görüşmeden kimse o masaya oturmamalı artık.

Geri