Türkiye'de Cezaların Çok Hafif Olması

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti

Adamın bilmem kaç vakası var hala dışarıda :S

Hele masum insanların hayatını çürütenler yok mu ?
Sallandıracaksın bir kaçını bak bakalım bir daha zarar verebiliyorlar mı kimseye :icon_yillarcaezildi

Evet, Türkiye'de cezalar çok hafif. Bunu yanı sıra ceza verecek hakim ve savcı da yok.

Bir yerde okumuştum hatırlamıyorum hangi haberdi ama çok ilgimi çekmişti.

Londra da Hyde Park diye bir yer var. Kraliyet parklarının en büyüğü ve herkesin dolaşabileceği bir park. Geç bir saatte parkta yürüyüş yapan genç bir kızı, parkta bulunan bir erkek korkutuyor.
Yalnızca bağırarak korkutuyor.
Kız şikayetçi oluyor. Adam 7 yıl 7 gün ceza alıyor.
Gazeteciler çok fazla olduğunu düşünerek hakime nedenini soruyorlar. Verilen cevap:

"- 7 gün korkutma içindir. 7 yıl ise, bu korkutmanın Londra'da yaşayan kadınların yalnız başına parkta dolaşmaları özgürlüğüne bir tecavüz olmasındandır."

Olay bundan ibarettir işte.

Ne yazık ki yıl 2020 ve hala aynı..

Pire için yorgan yakmayalım. Hukuk sistemimiz iyi. Ben sizi anlıyorum bu basit yaralama muhabbeti için bu söyleniyor genelde.

Küçük bir düzenleme ile hallolacak bişey.

Çocuk istismarcılarının idam edilmesini istiyorum.

Bir kadını 10 yerinde bıçaklayan itin 1-2 haftaya salındığı,evsiz bir adamın ekmek çaldı diye ev hapsi cezasının alındığı ülkeden bahsediyoruz değil mi?

Evet, Türkiye'de cezalar çok hafif. Bunu yanı sıra ceza verecek hakim ve savcı da yok.

Bir yerde okumuştum hatırlamıyorum hangi haberdi ama çok ilgimi çekmişti.

Londra da Hyde Park diye bir yer var. Kraliyet parklarının en büyüğü ve herkesin dolaşabileceği bir park. Geç bir saatte parkta yürüyüş yapan genç bir kızı, parkta bulunan bir erkek korkutuyor.
Yalnızca bağırarak korkutuyor.
Kız şikayetçi oluyor. Adam 7 yıl 7 gün ceza alıyor.
Gazeteciler çok fazla olduğunu düşünerek hakime nedenini soruyorlar. Verilen cevap:

"- 7 gün korkutma içindir. 7 yıl ise, bu korkutmanın Londra'da yaşayan kadınların yalnız başına parkta dolaşmaları özgürlüğüne bir tecavüz olmasındandır."

Olay bundan ibarettir işte.
Hatta o 7 yıl boyunca maden ocaklarında çalıştırıyorlar. Sonra kaçmak isterken yakalıyorlar. Kolunu kesiyorlar. 7 yıl boyunca maden ocağında tek kolla çalışmaya zorluyorlar. Adam yıllar sonra tek kolla döndüğünde bir kızı büyümüş karısı da pavyona düşmüş. Onu bir an da görünce Ferdi.. diye sesleniyor. Çok güzel filmdi.
Allah aşkına böyle bir emsal karar yok. Bunu resmi olarak belgelendirin. Dede korkut hikayesi gibi anlatmayın. :)

Hatta o 7 yıl boyunca maden ocaklarında çalıştırıyorlar. Sonra kaçmak isterken yakalıyorlar. Kolunu kesiyorlar. 7 yıl boyunca maden ocağında tek kolla çalışmaya zorluyorlar. Adam yıllar sonra tek kolla döndüğünde bir kızı büyümüş karısı da pavyona düşmüş. Onu bir an da görünce Ferdi.. diye sesleniyor. Çok güzel filmdi.
Allah aşkına böyle bir emsal karar yok. Bunu resmi olarak belgelendirin. Dede korkut hikayesi gibi anlatmayın. :)
adam 7 yıldır foruma girmemiş, bahsettigin maden ocağında olabilir dostum?

Geri