Türkiyede bayan yanı yolculuğun yasak olması

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 896 gün önce görüldü
saçma bulduğum bir olay bir keresinde otobüste bir kız arkadasımla karsılasmıstık yan yana oturtmamışlardı, yasakmış. İlk bileti alırken yan yana alacakmışız. :D

Öküz gibi bacak açma durumları varken yasak olmasın da ne olsun.

Kim demiş onu ?
Kişiden kişiye değişiyor genelde istemez kadınlar bir erkek ile yolculuk etmeyi ancak hem denk geldim hem yaşadım bir karışıklık sonucu bir kadın ile yolculuk yapmak zorunda kaldım itiraz da etmedi güle oynaya canımıza minnet yolları devirdik.d

şehirler arası yolculuktan bahsediyoruz.
çok normal olması gerekendir.

Kadınlara pozitif ayrımcılık var bu konuda ve haklılar da.
Ama senin başına gelen normal değil ikiniz de istiyorsanız yanyana gitmek, hadlerine değil.

Hayal dünyası bu denli geniş ülkede yapılması mecbur olan uygulamadır.

En doğru karar bence

Sonuç olarak orada benim annem, ablam gibi kişilerde biner ve yanına kimliği belirsiz bir şahıs binebilir

Sonuçta bilet alırken GBT ye bakmıyorlar

Yasak Değil..

Cuma Günü Seminerim Var,
Ankaraya Gidene Dek Bir Bayanla Yan Yana Olucaz...

Uzun yolculuklarda yanımda bayan oturmasını isterim
ben derli toplu oturmayı bilmeyen biriyim,yayılmam lazım :T:
Yasak değil kışısel tercih.

Mümkünse hiç kimse binmesin yanıma :T:

Halk otobüsünde bile fordlamak yok bilmem kısa eteklileri cep telefonuyla kaydetmekte ülkemizde oluyor*
Hep çağdaşlıktan bahseden bir millete sahibiz ama tabiri caizse herşeye yeni görmüşler gibi aptalca yaklaşıyoruz....

Aydın - Didim'e giden otobüslerde öyle bir şey yok. Mesela ben de bir teyzeyle gitmiştim kadın ayaklı kuruyemiş dükkanı gibiydi. Didim'e varana kadar yemediğim bir sürü çerez yedirdi bana. Yinede bunu bayanlara endekslememek lazım. Tanımadığım biri erkek/bayan yanımda oturduğunda ben ister istemez kısıtlı hareket ediyorum. Hadi erkekte yine neyse bacağın bacağına felan değince sıkıntı olmuyo da işte bu durumda kadın olursa köşeye sinmiş gibi oturman lazım.

bende güzel bir uygulama. Herkes insan evladı olmuyor çünkü.

Ben Eskişehir-Bursa arası gidip gelirken çok gördüm.Kadın yolcu yanına erkek yolcu asla bilet kesmiyolardı.İdo'da feribotta bi kadın oturunca şaşırıp hemen biletimi kontrol ettim yanlış mı geldim diye ama yanlış değilmiş :D

Tercih meselesi birazda, Bir bayanın yanında yolculuk etmek, bir erkeğin yanında köşeye sıkışmış fare misali yolculuk etmekten iyidir.

Bencede olmamalı en azından ülkemizde garip tipler garip insanlar oluyor bu sade bayanlar için değil aynı şey erkekler içinde geçerli yanıma tanımadığım bir kadın oturmasını istemem :\

Geri