Türkiye Suriye'ye Girmeli mi?

• Kullanıcı Eru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 53 gün önce görüldü
Türkiye, Işid ile olan Suriye sınırına( G.antep sınırı dolayları) 58 bin asker yığmış durumda. Füze rampaları konuşlanmış ve tanklar Suriye'ye bakmakta. Anladığım kadarıyla bu bir blöf! Lakin patlamaya hazır bir bomba gibi bir bahane veya hata sonucu saldırıya geçilebilir. Neyse, sizce Suriye'ye karadan operasyon ile mehmetçik müdalede bulunmalı mı?

Neden, Nasıl, Ne için ?

Oradaki olası bir kürdistan devleti oluşumunu önlemek için,
sınırlarımıza terör ile alakalı unsurları temizlemek için,
Katil Esedden kaçan masum suriye halkının evlerine geri dönebilmeleri için,
girmeli temizlemeli.

Gelecekte verilebilecek binlerce şehitleri önlemek için temizlik şart.

Amerika okyanus ötesinden kendine olan tehditleri temizliyor, biz burnumuzun dibine müdahale etmiyoruz hala...

Oradaki olası bir kürdistan devleti oluşumunu önlemek için,
sınırlarımıza terör ile alakalı unsurları temizlemek için,
Katil Esedden kaçan masum suriye halkının evlerine geri dönebilmeleri için,
girmeli temizlemeli.

Gelecekte verilebilecek binlerce şehitleri önlemek için temizlik şart.

Amerika okyanus ötesinden kendine olan tehditleri temizliyor, biz burnumuzun dibine müdahale etmiyoruz hala...

Amerika'nın izni olmadan mı? Orası, Türkiye Suriye sınırı olmakla beraber aynı zamanda NATO sınırıdır. Oraya girilirse Türkiye savaşa kendi askeriyle fiilen dahil olmuş olur. Hesaplarında hata yok mu?

bulunmamalı.
askersiz teknolojı kullanabılecekse buyursun ama ben gencecık ınsanların kanının o topraklara akmasını ıstemıyorum.
savasın kazananı yoktur zaten olan yıne fakır fukaraya olacaktır. bızlere de gıren gırdıgıne gore , gerek yok.

savaşa girilmesi tamamen ülke zararına olacak bir durum. nato bm gibi canı istediğinde iş yapan topluluklar buna müdahale etmeye çalışacağı kesin. yaptırımları da olacaktır. yaptırımalrla baş etmeye güç olmadığından hem savaşı kazanıp hem de en büyük zararar uğrayacak olan bizim ülkemiz olur.

bizi bağlayan bişey yok, esad a katil diyorlar adam ülkesinde bisikletle bile gezebiliyor bizimkiler koruma ordusuyla, kimin ne kadar katil olduğu ortada, tamamen suriyeyi bitirmeye yönelik oyunlar bunlar, akepe hükümetide bunları destekliyor gayet açık bir şekilde, çok istiyolarsa gitsinler kendileri girsinler.

Sınırda ki askerler caydırmak için diye düşünüyorum. Olası bir kürdistan devleti demek çok yanlış çünkü barzaniye kurdular bunu zaten. pkk kurar mı ? zor diye düşünüyorum. Işid'den kazandıkları yerleri ışid istedi diye kazandılar, adamlar stratejik olarak çekildi bazı noktalardan. Pkk yüzünden girmek yüzlerce belki binlerce şehit vermek demek. Işid için girmek tamamen saçmalık olur. Bu hükümet zamanında kendi işimiz olmayan işlere burnumuzu çok soktuk, nato'dan dolayı destek verilir yapılır ama bizi ilgilendirmez fazlası. Bunu hak edecek izlenimler bırakmadılar hiç biri.

bence girilsin tampon bölge oluşturulsun sonra türkiyeye sıgınan tüm suriyelileri oraya yığalım.

Geri