Türkiye sporda neden bu kadar geriledi?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Babamla dün bayram sohbetinde sırıkla yüksek atlama anılarını anlattı ..
Hayır babam atletizm sporcusu değil, lisede sırıkla yüksek atlama dersi aldı ..
Hayır kolejde değil, spor okulunda da değil, sıradan bir liseden mezun oldu ..
:sevimli:

Benim zamanımda lisede sadece beden eğitimi dersinde betonda çift kale maç yapardık :)

çocukken mahalle maçında kendini ronaldo sanan çocukları büyüyünca idda analizcisi yaptılar da ondan.

Çünkü günah, lütfen.

photo_655941449.jpg

Kimse kendini kandırmasın.
İmkan yaratılmıyor filan geçin.

Hangimiz futbol, voleybol veya basketbol dışında bir sporu izlemeye gidiyor? İzlediğini ertesi gün arkadaşıyla tartışıyor.

Sorunun kendisi, milletin ta kendisi.

Bence zerre ilgisi yok. Ufak da olsa bir ilişki kurma çabasındayım, ama yok.

Türkiye, tarihi boyunca halter ve güreş sporlarında zirvesini yaşadı. Futbol, basketbol, tenis, voleybol gibi sporlar daha fazla izlenir, takip edilir, desteklenir.

Aksine popüler sporlarda baskı, beklentî, denetim sıkı olur. Futbol gibi sporlarda büyük takımlar psikoloji biliminden yardım alır.

varsa yoksa 3 takımın çevresinde dönülüp duruluyo bu haksızlık bence herkes kendi şehrinin takımını tutsun artık

spor dendiğinde futboldan başka bahsedecek bişey bulamayan insanlar olarak çok da hak etmiyoruzdur belki .p

Nasıl ya deyip kaldım. Gerçekten düşüncenizi merak ettim biraz daha açar mısınız?

Açıklayayım biraz düşüncemi madem. ben spor değince iyice anlamadan direk futbol aklıma gelmiş yazmışım öyle şimdi farkettim :D sizde bundan şaşırdınız heralde. sporda dünyada belli başlı ülkeler çok başarılı onları aşmak biraz zor bildiğim kadarıyla. bizim ülkemizde bişeyler yapmaya çalışıyo ama daha çok çalışmaları gerekiyo heralde bu konuda.

ben spor değince direk futbol gitti aklıma yorumu öyle yapmışım :D üç takım herzaman hep ön planda ya bütün imkanlar daha çok onlara veriliyo öncelik onların herkes kayıtsız şartsız bu takımları tututyo :D ve bu kadar imkanlara rağmen dışarda başarılı olamıyolarya onu kasdettim. herkes kendi şehrinin takımını tutarsa desteklerse ortaya daha güzel bişey çıkar diye düşünüyorum yıllardır aynı takımlar ön planda tutuluyo biraz değişiklik olsun belki içlerinden çok güçlü bi takım çıkar belli olmaz yani. herkes büyülenmiş gibi üç takımın peşinden gidiyo ben buna karşıyım kimse bana kızmasın bak :D

Cunki tembelsiniz arkadaslar. Eylemi yapmaktan cok izlemeyi uzerinde lak lak yapmayi seviyorsunuz.

üretmek yerine ithal etme olayı
aynı kafa her yerde

Geride kalmamızın bir çok sebebi var. Ben bizzat her ne kadar şu an aktif olmasamda, spor camiasının içerisinde olduğum için daha canlı örnekler görüyorum.

Konuda bile "Spor" denilince hemen futbol olarak algılayıp yorum yapanlar olmuş, neden gerilemeyelim ki?
Gösterilen önem ve ilgi sadece futbol, ardından da top ile yapılan basketbol hentbol gibi sporlar olduğu için, diğer bir çok dal geride kalıyor, önemsenmiyor.

Kraldan çok kralcı olmak gibi benzer bir durum söz konusu. Spor Bakanlarının spordan hiçbir halt anlamaması yüzünden, büyük bir doping düşmanlığı var. Diğer ülkeler, örneğin Rusya dopingli sporcularının testlerden geçmeleri için kırk takla atarken, Türkiye "Dopinge Sıfır Tolerans" adı altında başlattığı çalışma ile, sporcularına doping konusunda çok fazla baskı yaptığı için, sporcular doping kullanamaz oldular ve gelişemeyip başarı elde edemiyorlar. Doping kullananlar da genelde yapılan çalışmalar yüzünden yakalanıp, yarışmalardan men ediliyorlar. Yada bazıları, yine doping kullanıyor ama daha az etki gösteren, kandan hemen çıkabilen etkisiz şeyleri kullandıkları için, bir işe yaramıyor...

En önemlisi aslında, dopinge karşı gereksiz saldırgan tutumun tabanında da, diğer bir çok başarısızlığın sebebi BİLİMSİZLİK. Spor Bakanı cahil olunca, sporda bilim de olmuyor. Bir atlet bilimsel olarak nasıl antrenman yapmalı? Bilinmiyor, geleneksel yöntemlerle antrenman yapıyorlar. Mesela atletlere halter kaldırtmıyorlar, neymiş efendim HANTALLAŞIRMIŞ. Usain Bolt haftanın 6 günü patlayıcı güç amaçlı direnç egzersizi (tam olarak değil ama halter diyebiliriz kısaca) yapıyor haberleri yok. Cehalet başa bela.

Kısacası aslında bilimden yoksun olmak ve spor bakanının yetersizliği, geride kalmamızın ana kaynaklarıdır.

İleri miydik ki !!!
Ara ara saman alevi gibi parladığımız dönemler oldu o kadar .. Hiç bir zaman başarı da istikrarı yakalayamadık ..

Geri