Türkiye sigara kullanımında dünya birincisi

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
Konu sahibi son olarak 1196 gün önce görüldü

Türkiye sigara kullanımında dünya birincisi​

Türkiye sigara kullanımında dünya birincisi

Türkiye 15 yaş üstü nüfusta sigara kullanım oranlarında dünya birincisi oldu. Yüzde 28’lik oranla birinci sırada yer alan Türkiye’yi, yüzde 27,6 ile Endonezya ve yüzde 25,8 ile Rusya takip etti.​

Dünya Tütüne Hayır Günü, Dünya Sigarasız Günü, Dünya Tütünsüz Günü veya Dünya Sigarayı Bırakma Günü, her yıl 31 Mayıs’ta Dünya Sağlık Örgütü üye devletleri tarafından 1987 yılından bu yana tüm dünyada kutlanıyor.

Bu gün dolayısıyla 15 yaş üstü nüfusta sigara kullanım oranları paylaşıldı. Paylaşılan oranlarda Türkiye’nin dünya birincisi olduğu görüldü. Habertürk’ün aktardığı verilere göre sıralama şöyle:

Türkiye: Yüzde 28

Endonezya: Yüzde 27,6

Rusya: Yüzde 25,8

Yunanistan: Yüzde 24,9

Şili: Yüzde 24,5

Fransa: Yüzde 24

Çin: Yüzde 21,

Slovakya: Yüzde 21

Avusturya: 20,6

Ekonomi cok iyi, dert tasa yok. Alim gucu desen her birimizin altinda porshe var. Cok rahat milletiz ondan iciyoruz.

İçmiyorlar yiyorlar adeta

Ben tiryakisiyim mesela. Paketi 50 tl de olsa icecem yani. Oyle cok fazla yasamayi dusunmuyorum zaten.

kaçak sigara kullanımını hesaplama ihtimali olsa bu oran uçar gider.

kaçak sigara kullanımını hesaplama ihtimali olsa bu oran uçar gider.
Abim kacak Parliament iciyor. Bacanagi tir soforu. Surekli getiriyor. 1-2 dal denedim ama sevmedim. Ama dedigin gibi aynen.

Bu zamlar cogu kisiyi kacak sigaraya tevsik ediyor.

Herhangi bir pozitif degerlendirmede hep kotu durumda olup boktan herseyde kafaya oynamak mi? Bu gurur hepimizin.

Heralde 1. Olacaz bunca derdi kim paylasacak baska

Geri