Türkiye nükleer güç olmalı mı?

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Kabul edelim veya etmeyelim bugün dünyanın karşılaştığı bir gerçeklik var. Eğer yeteri kadar güçlü değilsen yeterli caydırıcı silaha sahip değilsen, istilaya her zaman açık olacaksın!

Hemen birileri zıplamasın nükleer silah mı? sen neden bahsediyorsun demesin. Ey gözü kapalı kişi görüyor musun, sadece nükleer silahın var diyerek nükleer silahların en büyüklerine sahip olanların bir ülkeyi nasıl talan ettiğini görüyor musun?

Peki nükleer silahı olsa ne olurdu? Başta dandik karaktersiz aşağılık israil olmak üzere saldırabilir miydi?

Pekala günümüz dünyasında jeopolitik düzlemde bu kadar önemli bir yere sahip olduğu her açıdan belli olan yeraltı kaynakları rezer miktarları kendisine asırlarca dünyaya yıllarca yetecek düzeyde olan kendi ülken için ne olmasını isterdin? Istersen pembe gözlüğünü tak: Yahu dünyada savaş diye bir şey yok, herkes kardeş kardeşe yaşıyor, gördüğümüz savaşlar falan hepsi sanal alemin bir düzmecesi falan de. De-ki seni acil olarak adli tıp kurumuna havale edip beyin denen bir şey var mı diye baktıralım :)

Ama ön inceleme olarak burada fikrin varsa yazmanı isteyelim..

Bize gemilerden atılacak balistik füze savar sistemi lazım. (Amerika vermiyor SM-3)
Bence Sıradan insanlar olarak bizlerin gördüğünü Ordu kesinlikle biliyordur ve gereken yapılıyordur. Eminim ki daha iyisini yapacağız.

Ben Birkaç günden beridir tüm savaş doktrinlerinin değişeceğine ve yer muharebe araçlarının daha az önem taşıyacağına inanmaya başladım.

Geçen bir yorumda yazmıştım lazer sistemleri üzerinde yoğunlaşmak gerekiyor.

onu yapacak akıl, bilim, ekonomi ve kurum yoksa elindeki demir yığını sadece başına bela olur. bilim insanı yetiştirmeden, eğitim sistemini çökertip sonra niye nükleer yapmıyoruz diye sormak direksiyonu kırıp uçuruma sürerken bu araba niye uçmuyor demek ile aynı şey. kim yapacak o tesisi, imam hatip okullarıdan mezun olanlar mı ? nükleer dediğin şey, imam hatip açarak değil bilim, teknoloji, liyakat ve yıllarca biriken akılla yapılır.

bilim insanı yetiştirmeden nükleer güç hayali kurmak, okumayı bilmeden roman yazmaya kalkmak gibi. ortada ne altyapı var ne akıl, sadece büyük laflar var. dünya sıralamasında ilk 100'e giren 1 tane bile üniversiten yok. daha kendi uçak motorunu bile üretemiyorsun nükleer güç olacakmış, gel de götünle gülme.

onu yapacak akıl, bilim, ekonomi ve kurum yoksa elindeki demir yığını sadece başına bela olur. bilim insanı yetiştirmeden, eğitim sistemini çökertip sonra niye nükleer yapmıyoruz diye sormak direksiyonu kırıp uçuruma sürerken bu araba niye uçmuyor demek ile aynı şey. kim yapacak o tesisi, imam hatip okullarıdan mezun olanlar mı ? nükleer dediğin şey, imam hatip açarak değil bilim, teknoloji, liyakat ve yıllarca biriken akılla yapılır.

bilim insanı yetiştirmeden nükleer güç hayali kurmak, okumayı bilmeden roman yazmaya kalkmak gibi. ortada ne altyapı var ne akıl, sadece büyük laflar var. dünya sıralamasında ilk 100'e giren 1 tane bile üniversiten yok. daha kendi uçak motorunu bile üretemiyorsun nükleer güç olacakmış, gel de götünle gülme.
Stand up yapmayı düşündün mü hiç sana tek bir kişi söyleyeceğim Daha sonra köşede utanabilirsin, Necmettin Erbakan Sanırım bu sana birkaç ay yeter. Geri kalan diğer aylar için ise şu anki Cumhurbaşkanı söyleyebilirim. E artık yıllık istihkat olduğuna göre uzun süreli yolculuğa çıkabilirsin. Yolculukta unutma Cemo bakarken Nerede hata yapıyoruz diye düşünmeyi unutma.

Bazı şeyleri inanmışlar başarabilir inanmak gerekiyor baştan Cahilim ben körüm ben nasıl yapayım ben dersen Senden hiçbir halt olmaz derler bazıları.

Bir şey üretemiyorsun derken İnsan biraz utanır. Ama haklısın üretmeyi başaramadığımız tek bir şey var Adam gibi bir muhalefet mantığı. O konuda bak liderliği kaptırmayız Dünyadaki en uzun süreli istikrarlı muhalefet bizde var. Bizdeki muhalefete nasıl desem bilemedim ama; Hani ne derler Cem Yılmaz'ın tabiriyle Aklı Yok Fikri Var🤣🤣

Stand up yapmayı düşündün mü hiç sana tek bir kişi söyleyeceğim Daha sonra köşede utanabilirsin, Necmettin Erbakan Sanırım bu sana birkaç ay yeter. Geri kalan diğer aylar için ise şu anki Cumhurbaşkanı söyleyebilirim. E artık yıllık istihkat olduğuna göre uzun süreli yolculuğa çıkabilirsin. Yolculukta unutma Cemo bakarken Nerede hata yapıyoruz diye düşünmeyi unutma.

Bazı şeyleri inanmışlar başarabilir inanmak gerekiyor baştan Cahilim ben körüm ben nasıl yapayım ben dersen Senden hiçbir halt olmaz derler bazıları.

Bir şey üretemiyorsun derken İnsan biraz utanır. Ama haklısın üretmeyi başaramadığımız tek bir şey var Adam gibi bir muhalefet mantığı. O konuda bak liderliği kaptırmayız Dünyadaki en uzun süreli istikrarlı muhalefet bizde var. Bizdeki muhalefete nasıl desem bilemedim ama; Hani ne derler Cem Yılmaz'ın tabiriyle Aklı Yok Fikri Var🤣🤣

söylediklerini ciddiye alma şeklim ;

hq720.jpg

Dışa bağımlı ve ekonomik olarak kırılgan bir ülkeyiz. Bu süreçte ambargo yeriz bazı yaptırımlarla karşılaşırız. sonunda geri adım atmak zorunda kalırız. Kararlılıkla sonuna kadar yürütebileceğimiz bir proje olduğunu düşünmüyorum.

Geri