Türkiye`nin gelişmesinin önündeki en büyük engel nedir?

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü

Sizce Türkiye`nin gelişmesinin önündeki en büyük engel nedir?

• Cehalet

Kullanılan: 11 39.3%
  • Tembellik

Kullanılan: 1 3.6%
  • Sürü psikolojisine sahip bireyler

Kullanılan: 0 0.0%
  • İktidarın kendi cebini düşünmesi

Kullanılan: 2 7.1%
  • Dışa bağımlılık

• Teröre harcanan para

Kullanılan: 3 10.7%
  • Fırsat eşitsizliği

• Hepsi

Kullanılan: 6 21.4%
  • Sizin görüşleriniz..

Kullanılan: 5 17.9%

• Kullanılan toplam oy
    28
Dinine gerektiği gibi sahip çıkamaması. Sorsan herkes Müslüman, baksan bir çoğu namaz kılmıyor. Sorsan hepsi Allah'a inanıyor, baksan %90'ı zekât vermemekte. Sorsan hepsi Allah'tan korkuyor ama bakıyorsun bir çoğu hak yemekte. Kitabın ne diye sorsan, hepsi diyecek Kur'an ama gel gör ki bir çoğu daha okumasını bilmiyor...

Ee şimdi kimlikte müslüman bir ülke ama analizde hiç de oralı bile değil. Ecdadı böyle miydi? Hani bir söz var; ''Dedesi tarih yazmış, torunu okumaktan âciz'' Sen dinine doğru dürüst arka çıkmaz, kitabına uymaz, onu dinlemez, ona uymaz, yaratıcının buyruklarını kulak ardı eder; Fuhuşa bulaşır, zina ile uğraşır, elin milletin cebinde dolaşırsa; daha çok şehidin olur, daha çok depremin olur, daha çoookkkk canın yanar. Gelişmeye gelince; Avucunu yalar!

Adam gibi Müslüman ol, adam gibi ecdadını temsil et, o zaman önünde ne engel kalır, ne de barikat. Bak ecdadına ibret al, yaşa onlar gibi mutlu kal.

Benden söylemesi...

Dinine gerektiği gibi sahip çıkamaması. Sorsan herkes Müslüman, baksan bir çoğu namaz kılmıyor. Sorsan hepsi Allah'a inanıyor, baksan %90'ı zekât vermemekte. Sorsan hepsi Allah'tan korkuyor ama bakıyorsun bir çoğu hak yemekte. Kitabın ne diye sorsan, hepsi diyecek Kur'an ama gel gör ki bir çoğu daha okumasını bilmiyor...

Ee şimdi kimlikte müslüman bir ülke ama analizde hiç de oralı bile değil. Ecdadı böyle miydi? Hani bir söz var; ''Dedesi tarih yazmış, torunu okumaktan âciz'' Sen dinine doğru dürüst arka çıkmaz, kitabına uymaz, onu dinlemez, ona uymaz, yaratıcının buyruklarını kulak ardı eder; Fuhuşa bulaşır, zina ile uğraşır, elin milletin cebinde dolaşırsa; daha çok şehidin olur, daha çok depremin olur, daha çoookkkk canın yanar. Gelişmeye gelince; Avucunu yalar!

Adam gibi Müslüman ol, adam gibi ecdadını temsil et, o zaman önünde ne engel kalır, ne de barikat. Bak ecdadına ibret al, yaşa onlar gibi mutlu kal.

Benden söylemesi...

bu arkadaş uçmuş hayallerde yaşıyor.

1453 e geri göndermeli..

tabii ki eğitim.
eğitim şart.
eğitimli insan bilinçli insan demektir.
bilinçli insan kendini asla ezdirmez.
hakkını savunur.
neyi nasıl savunacağını bilir.
fanatizm yapmaz.
düşüncelere önem verir kişilere değil.

Cehalet.
Bir arkadaş dine sahip çıkmamamızdan yakınmış yukarda.
Din, insana özgü bir seçimdir dostum.
Kendini eğiten biri dine, dile,ırka önem vermez.

Acil ihtiyaç listesi ;
Eğitim.
Ve sonra da;
Biraz özgürlük,biraz fırsat eşitliği ve biraz adalet.
= Düşünebilen birey. = İlerleme.

Dışa bağımlılığı kaldırmak, yerli sanayinin gelişmesi ve ithalat-ihracat dengesi .

Eğitim in insanlara kazandırdığı kafa yapısı.
Bu yüzden eğitim şart.
Kabul edelim çok gorgusuz bi topulumuz ve kendimizi geliştirmeye açık değiliz maalesef.

liyakata önem verilmemesi, kayırmacı tutumlarla bilgisiz bilinçsiz insanların kurumların başına getirilerek köstek edilmesi..

Ülkemizi iyi kullanamıyoruz bölgesel oalrak sistem iyi değil kim gelirse gelsin değişmez

bunların tamamı doğru kabul edilebilir; ancak bir madde daha eklenmeli bence
'hemşehricilik'

Hepsi. özellikle sürü peşinden gitmek değil koşmak

erkek olarak pan
kadın olarak hüma

bence tabi :T:

(alınmayın lan şaka yapıyom :d)

Adalet ve denetim mekanizmalarının yürümeyişi..
Görevi kötüye kullanmak başlığı altında gerçekleştirilen tüm eylemlerin cezasız kalması, toplum tarafından kanıksanması, hırsızlık, gasp, taciz dahil yüzlerce farklı başlıkta gerçekleştirilen suçların cezasız kalması, toplum olarak birbirini seven, sahip çıkan bir yapıya da , bizleri bir arada güven içinde geleceğe taşıyacak bir devlet, hükümet, meclis yapısına bağlılık yada saygıyı da tamamen ortadan kaldırdığından;
Gelişemiyoruz...

Eğitim fevkalade önemli ama, bugün üniversite mezuniyeti yüzdemizi 3 katına çıkarsakta bahsettiğim bilinç olmadıkça değişecek şeyler çok kısır kalacaktır.

bir sürü engel var , en büyüğünü mü soruyorsun?

o zaman söyleyim : ne yazık ki güzel ülkemde bilim yerinde sayıyor. kimlerine göre bilimin b si bile yok.

Geri