Türkiye merak ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi açıkladı... İşte yeni bakanlar

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü

Son dakika haberi...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis’te Devlet Bahçeli'den mazbatasını alması ve yemin etmesinin ardından yeni dönemi resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye'nin merakla beklediği kabineyi açıkladı. Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm kabinenin değiştiği görüldü. Son günlerde adı geçen Mehmet Şimşek de Hazine ve Maliye Bakanı olarak kabineye geri döndü. İşte son dakika kabine haberinin detayları...,​

17149834-728xauto.jpg

İŞTE YENİ KABİNE​

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz. Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak. Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy. Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin. Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca. Sanayii ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı. Ticaret Bakanımız Ömer Bolat. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu.

640xauto.jpg

milli savunma bakanı yaşar güler olmuş. iyi mi oldu kötü mü oldu kestiremiyorum.

sinan oğan’ın durum…

meşhur kulisçiler kendisi için farklı planlar olduğunu da yazmış. yani hayırlısı sinancım. hüda-par vekillerinin kaç eşi var diye saydıracak halleri yok sana. plandan devam…

Sembolik bir tane kadın bakan koymuşlar.
Şaşırtmadınız.

Bakanlar ne ifade ediyor, neyi değiştirmeye kudretleri var bilmiyorum ama yeni listede Soylu, Bozdağ ve Nebati gibilerin olmaması sevindirici. Maliye'ye ek Sanayi ve Milli Eğitim bakanlarını merak ediyordum. Sanayi Bakanının eğitim ve çalışmalarını incelerken sevgi tweetlerinin sosyal medyaya düştüğünü gördüm. Ülkenin bugünden daha iyi günler yaşamasını sağlayacak işler yapmalarını ummaktan başka bir şey gelmiyor elden. Yurttaşın daha iyi günler yaşamaya ve müreffeh bir yaşama ihtiyacı var.

Ha umma demişken umarım yeni dönemde "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla" bakanlığı da bir nebze azalır.

Bu arada Dünyanın En İyi Mit Başkanı seçilen Hakan Fidan'ın bakanlığı enteresan olacak.

Ibrahim Kalin da Mit mustesari olmus Armagan Caglayanin programinda biraz tanima firsatim olmustu cok mutevazi biri gibiydi

güler, yerlikaya ve özhaseki gibi biatçılar olmasa daha iyi olurmuş. bakanlık yapacak kişinin özgül ağırlığı olmalı.

En dikkat çekici olanı Şimşek. Acaba gerçekten kendi programını mı uygulayacak yoksa baskı altında direnerek mi bir şeyler yapmaya çalışacak göreceğiz. MB başkanı hala Kavcıoğlu. O da görevden alınacak muhtemelen. Yerine gelecek isim Şimşek’in istediği isim mi olacak onu da zaman gösterecek.

Bunlar netleştikten sonra çok geçmez KKM’de sonlandırılabilir. İktidar kötü gidişatı buradan kotarabilir.

Ibrahim Kalin da Mit mustesari olmus Armagan Caglayanin programinda biraz tanima firsatim olmustu cok mutevazi biri gibiydi
mütevazı mi bilemem de wikileaks belgeleri ve buna istinaden oktay vural tarafından verilen soru önergesi paylaşımları var.

Siyaseten tanımadığım isimler var ama eski kabine gerçekten mide bulandırıyordu.

Kelin her hafta bir uyuşturucu baronu ile fotoğrafı çıkması, sürekli milliyetçi hamaset yapıp perde arkasında belki kahkaha atması yada ne idüğü belirsiz gözleri parlayan, yiyici tayfa olduğu tipinden belli olan adamı ekonomiye vermesi, çocuk istismarcısını alenen koruyan kadının bakan olması vs…

Geri