Türkiye - İsrail Ortaklığı

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Geçen gün eksi'de denk geldiğim konu.

İsrail büyükelçiliği, Suriye saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayınlamış. Sözlükte de İsrail ile işbirliği yapılmalı entryleri var.

Sizce İsrail ile müttefik olmalı miyiz?

Bekleyin. Önce sayın cb bi fikrini belirtsin. Ondan sonra yok ben demedim bilmiyodum falan olmasın.

Çok fazla detaya girmeye gerek yok, dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi İsrail. Özellikle ekonomik anlamda fayda sağlayacağı için müttefik olmakta bir sakınca yok. Yalnız biz her durumda yancı pozisyonunda oluruz, şuan ABD ve Rusya ile olan ilişkilerden farklı olmaz.

Daha gecen haftalarda aciklama yapti Netanyahu ; Erdogan bana diktator diyor ama ticaretimiz artiyor diye.

Meydanlardaki bos laflara inanmayin yani.

israille ortaklık yaparken bana mı sordunuz demesin sonra cumhurbaşkanımız........ :rolleyes:

reis sınırları
sadece mülticelere açmamış olabilir
boru mu o

israil ile ne ticari ne siyasi anlaşma asla yapılmamali

onlar ahdine bağlı bir topluluk

Nil den Fırat a Büyük İsrail projesi

Böyle bir tivit gördüm az önce. Sıralı bir tivit. Merak eden devamını okuyabilir.

İsrail küçümsenecek ve düşman olunacak bir ülke değil diye düşünüyorum.
Heleki şu zamanda bizim düşmandan daha çok dosta ihtiyacımız var kanatindeyim.
İsrail halki hiç bir zaman Türk halkına düşmanlık veya kin beslememiş tam tersi ortadoğuda kendine yakın görmüştür.
Tüm bunlara ilaveten daha yakın zamanda bir Türk dizisi (İstanbullu gelin) İsrailde en çok seyredilen dizi olmuştur.
Kısacası Pek çok Arap ülkesinden veya İrandan bize hep düşmanlık gelmiştir.
Bundan daha 1 sene kadar önce destek verdiğimiz Filistin devleti Arap birliği içinde Türkiyeyi kınayan bir bildirgeye imza atmıştır.
Tüm bunları göz önüne almalı ve dostu düşmanı bundan sonra iyi ayırt etmeliyiz...
Herkese keyifli forumlar dilerim...

Geri