Türkiye İncirlik'i Kullanıma Kapatabilir mi?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Türkiye herhangi bir sebeple, NATO'dan ayrılmayı göze alıp İncirlik Üssü'nü kapatabilir mi ve bu kararın olası sonuçları neler olabilir?

_109234243_gettyimages-908254494.jpg

Kapatsın!
Ne işi var yurdumda Amerikan çizmesinin

Vatan Partisi yıllardır kapatılması gerektiğini dile getirir ve geçen gün yine Fatih Erbakan yeni bir çıkış yapıp şu ifadeleri kullandı:

"Yeniden Refah iktidarında sürekli olarak dış güçler tarafından aldatılan, aldanan bir dış politika yürütülmeyecek. Yeniden Refah iktidarında, iş başına gelir gelmez İncirlik Üssü ve Malatya Kürecik Radar Üssü kapatılarak terörle mücadele nasıl yapılır bütün dünyaya göstermiş olacağız."

İlerleyen dönemde veya aniden NATO'dan ayrılmayı göze alıp böyle bir adım atmak gerçekten mümkün olabilir mi? Olması bu kadar imkansız ise neden sürekli dillendiriliyor?

Konuyu Amerikan karşıtlığı olarak değil de bu üssün faydası-zararı çerçevesinde ele almak daha sağlıklı olacaktır.

Koca koca adamların elinde çocuk oyuncağına döndü bu İncirlik meselesi. Ne zaman dış politikada sıkışsak İncirlik'i kapatmakla tehdit ediyoruz. O kadar bahsettik ki son derece ciddi bi tehdit olmasına rağmen iplenmez oldu.

Türkiye İncirlik'i kapatmasına kapatır arkadaşlar da, sonuçlarına katlanamaz. Bakkal dükkanı mı bu? Bu adımı atmak demek taraf olduğun bi sözleşmenin feshi demek, Nato'dan çıkmak demek, tam ambargo demek. Bu işin ucu "orada nükleer silahlarımız var, Türkiye'ye güvenemeyiz" deyip işgale kadar gider, hiç bilemezsin.

Şimdi tepedeki bağırıp çağırıyor, tarihimizin en ağır hakaretlerini işitip (mektup meselesi, ekonominizi mahvederim tehditleri) en komik durumlarına düşmemize rağmen asalak bi kitle "reis nasıl koydu lafı gediğine" diye birbirini gazlıyor.

Ulan Ecevit Kıbrıs meselesi yüzünden gerçekten İncirlik'e el koyduğunda ambargo yedik, bizim millet 40 yıldır kahrolsun cehape, tüp yoktu yağ yoktu diye ağlıyor ***. Ben bir tane delikanlı görmedim ki "abd'ye hayatımızın postasını koyduk" desin?

Malum şahıs bilmiyor mu bu milletin kaypaklığını? Cebine giren paraya zeval geldiğinde babasını tanımayacağını? Bal gibi de biliyor, bunları gazlıyor.

Koz olarak kullanıp kapatabilir. ABD ise geri adım atıp yumuşayabilir. Uzun uzun anlatamam şimdi...

Kapatabiliriz ve bence kapatmaliyiz da. Ama sanırım meletirler

1951 yılında inşa edilmiş ve sürekli bu tartışma konusu var. Arkadaşlar öyle ben burayı kapatırım veya kapatıyorum demekle kapatılacak konumda olan bir üs değil. 74 Kıbrıs harekatı sonrası ABD o dönem silah ambargosu uyguladı, kısa bir süre askıya alınma durumu olmuştu yanılmıyorsam, sonrasında tekrar normale döndü. Onun dışında yıllardır kullanılıyor.
ABD nin Ortadoğu'yu kontrol ettiği alan diyebiliriz, o kadar kıymetli onlar için. Ekonomik yaptırımlar yüzünden bizim Amerika karşısında yapabilir olduğumuz bir şey yok. Ne derlerse yapacağız mecburen, rahibi veren reis üssü kapatmak mı :) önce mektuba cevap versin..

Elbette kapatabilirsin. Kalcana giydigin dona kadar ambargo koyarlar. Asma yapraklarıyla gezersin

Önce Nato'dan çıkmalıyız. Nato üyesi olduğumuz sürece mantıklı olmaz. Nato'dan çıkmak ne kadar mantıklı olur? Köprüden geçene kadar Ayı'lara dayı diyeceğiz.

Bence adana’yı komple abd’ye versinler hem biz abd vatandaşı oluruz hem de incirlik sorunu diye bir şey kalmaz

Türkiye şuan için Nato'dan ayrılamaz incirlikde kapatılmaz ilerde Turan birliği olursa düşünülebilir şuan çok uzak bu durum. ABD uflese bizim ekonomi uçacak durumda siyasiler bağırır çağırır her zaman ama bu cesaret işi çıkar işi desek buna daha doğru olur

Bunun denemesini en son Ecevit yapmisti Kıbris’a girildiginde, sonuc ne oldu? :) 80 darbesi bile geldi pesinden.

Dunya acik secik bir savasa girmedigi surece kapatmamiz imkansiz.

Öyle bir kapatılır ki. Başkan (mecazi anlamda) psikopat ! Abdye Rusyaya Avrupaya kafa tutan tek lider. Adam "TOPUNUZ GELİNNN " demiyor mu yıllardır (:

Vurcum tekmeyi incirlik kapısına, girdim içeri.

Geri