Türkiye, FIFA 2026 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 2026 Dünya Kupası
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı, 24 yıl sonra Dünya Kupası sahnesine geri dönmek için kampa girdi.

Türkiye, play-off yarı finalinde 26 Mart 2026 Perşembe günü saat 20.00'de Romanya ile karşılaşacak.

İstanbul'da Dolmabahçe'de Beşiktaş'ın stadyumunda oynanacak karşılaşma TV8 ekranlarından yayımlanacak.

Türkiye'nin Romenleri elemesi halinde rakibi, Slovakya - Kosova maçının galibi olacak.

Kaynak

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hamit Altıntop: "Hikayeyi siz yazacaksınız. Nasıl hatırlanacağınızı siz belirleyeceksiniz. Hedef sadece bugün değil: 2032. Siz bu yolun öncülerisiniz. Sizden sonra gelenler izinizden yürüyecek. Türkiye Dünya Kupası’na katılırsa, bu sizin emeğiniz, karakteriniz ve inancınız sayesinde olacaktır. Eğer gidemezsek, sorumluluk bizimdir."

WC1.png

KSV.jpg V TÜRK.jpg

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-off Turu Final
Kosova - Türkiye
Stadiumi Fadil Vokrri, Priştine
31 Mart 2026 Salı
21:45

Bu kosova bizi eleyecek gibi bir his var içimde

Allah korusun da bana da öyle geliyor

24 senedir bu turnuvaya gidememiş bir ülke olarak, saygıdeger rakibimizi küçümseme ahmaklığına girmemiz söz konusu degildir.

Dünkü basiretsiz futbol ortada.

Kosova dün deplasmanda çok iyiydi. Bize karşı evlerinde oynayacaklar. İşimiz sor görünüyor.

Mantığım Kosova
Kalbim Türkiye

Sonuçta üzülmeyeceğim gibi.
Kosova'dan Rumenler kadar teknik oyun beklemiyorum ama oyun sahalarında olacak.

24 yıl sonra Dünya Kupası görecek olmak da hoş olur.
Malum lobi çalışacak olsa da...
Bizim kalitemiz yükselmedi tabi, turnuvanın kalitesi düştü birazcık.
Katılımcı ülke sayısını artırdılar para için.

Şimdi Kaleiçi pub a izlemeye gidiyorum.
Açıkçası pek umudum yok

Bosna - İtalya eşleşmesi de fena olacak. İtalyanlar katılamazsa art arda üçüncü kez gidememiş olacaklar ki İtalya için bu rezillik olur artık.

Kosova fena değil ya bizden tehlikeli duruyorlar ileride ama adamların forveti var.
Taktik farkı, taktik gücü koyuyor bu ortaya.
Montella'nın bu forvetsiz oyunu bizi Avrupa Şampiyonası'ndan etti, hatırlatmak isterim.
Frankfurt'ta Can var, Cagliari'de Semih var ama biz Kerem ile çıkıyoruz ileri uca.

bela ya bu kerem tüm alemin basına bela, adamın kafaya tekme atmıs hala atar gider yapıp iyice geriyor ortamı balerin gibi koşuyor zaten

Geri