Türkiye Eğitim Sistemi.

Z
  • Kullanıcı Zeyna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Acaba ne günah işledik de Allah bu sitemin belasını verdi. :somurt:

Daha çok elemeye yönelik işliyor.
Atarlı ÖSYM nasıl da mala bağladı.

Uzmanlık alanım olan ilk ve örtaöğretim için konuşuyorum..

bir halt olmaz bu sistemde yetişen öğrencilerden..
sebeplerini yazarsam çok uzun olur..

Deneme yanılma ile hiç bir dikiş tutmayan bir sistem :).

Bu çocuk olmamış, iyi yapamamışlar.

Ezberlemeye dayalı bir sistem. Ezberleyip geçen 5 gün sonra hiçbirşey bilmeyen bir nesil yetişiyor.

Bence Aof iyi (sadece onu denedigim icin digerine yorum yapamiyorum).
Ezber uzerine olmasi daha iyi sahsen anlamadan ezberleyemiyorum, ezberledigimide kolay kolay unutamiyorum. (Tuu tuu masallah kendime nazara inanirim da diye sey edip gideyim .p)

Mantık yürütmenin öğretilmediği sistem. Ben şöyle hatırlıyorum; mesela coğrafya dersinde konular sanki birbirinden bağımsızmış gibi ele alınırdı. Oysa mesela Karadeniz'de dağlar kıyıya paralel uzandığı için buradan şu sonuçlar çıkarılabilmeliydi: Ulaşımın iç kesimlerle sahil kesimleri arasında zor olduğu, iklim farkları görüldüğü, kıyıda girinti çıkıntının az olduğu vb. Bunlara bakarak Ege Bölgesi'nde dağların kıyıya dik uzanmasının sebepleri de az çok çıkarılabilirdi. Düşünüp sonuç çıkarmak yerine maddeler ezberliyorduk, maddelere geçmeden önce de kaç madde olduğunu ezberliyorduk, kaç madde olduğuna geçmeden önce de başlığını ezberliyorduk :) Çünkü öyle öğrenmiştik. Belki her ders için yapılamazdı ama en azından coğrafya için söyleyebilirim ki mantık yürütmek öğretilmiyordu. Belki de bu tamamen bizim derslerimize giren hocaların suçuydu..

Sistem ne zaman düzgündü soruyorum size. Özel okullar (bazı) dışında yapılandırıcı yaklaşıma yönelik eğitim verilmemiş miyor miyecek.

Sanki eskiden IB, MYP uygulanıyordu da şimdi ezbere geçtik.

Ölçme değerlendirme ölçütünün çoktan seçmeli olduğu bir sistemden bahsediyoruz sen bu çocuğa ne verebilirsin test mantığı öğretmekten başka.

Geri