Türkiye 'de Kız Çocuk Olmak Ne Demektir ?

Konu sahibi son olarak 1665 gün önce görüldü
Türkiye 'de Kız Çocuk Olmak Ne Demektir ? Zorlukları nelerdir ?

doğuda kötü,batıda çokta iyi değil (:

Türkiye'de kız çocuk olmak bazı bölgelerde değersiz kelimesine karşı gelir.

Kadın olmak kadının başarmasıyla ilgilidir aslında.Azmedersen kadın olmanın değerli olduğu dönemlerede gelirsin.

"Kızım kalk sofrayı hazırla, oğlum hadi kalk sofra hazir"

Ben bu konuda ayrım yapılmamalıdır.

Konu başlığı " Doğuda kız çocugu olmanın zorluğu nedir ? " olsa insanlar daha iyi fikir sahibi olabilir.

Ben bu konuda ayrım yapılmamalıdır.

Konu başlığı " Doğuda kız çocugu olmanın zorluğu nedir ? " olsa insanlar daha iyi fikir sahibi olabilir.
Doğuda kız olmak daha zordur evet ama batıda olsa doğuda olsa bazı şeyler hep aynı kalıyor.Tek bir bölgeye göre yorum yapılmasın genel bir bakış olsun diye Türkiye diye yazdım

Kız olmak genel anlamda zor. Küçük bile olsan zihniyeti bozuk insanların laflarına bakışlarına maruz kalıyorsun.
Doğusu batısı yok. Bozuk zihniyette insan nerdeyse adam gibi yaşama şansı kız çocukları için daha da zor.

“Türkiye’de kız çocuk olmak, daha küçük yaşta ‘biri sana şeker verirse, sakın alma’ sözleriyle muhatap olmaktır.

Doğuda kız olmak daha zordur evet ama batıda olsa doğuda olsa bazı şeyler hep aynı kalıyor.Tek bir bölgeye göre yorum yapılmasın genel bir bakış olsun diye Türkiye diye yazdım

Tabiki evet sende haklısın doğunun en uç bölgesi ağrı ve ığdır arasında dağda tam 14 ay görev yaptım biraz askerlik uzadı oradaki kızlara yapılan şeyleri anlatsam zaten kanınız donar doğu insanı kızları öldürseler bu kadar zulüm yapamazlar iran bizim ülkeden beter

Açıksan .... , kapalıysan yobaz gözüyle bakıldığın bir cinstir.
Kızsan, erkeğe itaaat etmek zorundalığını hissettirirler sana .(doğu kesimde yaygındır.)
Kızsan, ergenlik yaşına gelmeni bile bekleyemeden seni gözleriyle,düşünceleriyle cinselleştiren erkeklere rağmen, onları tahrik edenin daima sen olduğun kananatine vardırılırsın.
Kızsan eğer, toplumun , senin dışındaki herkesin ''ahlak yasalarına'' tabii tutulursun. Erkeklerin ahlak yasası önemli değildir ama kızsan, bir erkekle kelam etmene bile ahlaksızlıkla bakacak insanlar tanırsın.

Zor şeydir efendim. Özellikle kültürel olarak bakıldığında, Türk kızıyla muhatap olan kişilerle ilişki ve zorlukların dışında, genelde de devlet ve hükumet tarafından da bir kuşatılmışlık ve bir kontrol mekanizması ile boyunduruk altında yaşamak zorunda kalmaktadırlar. Her durumda olduğu gibi bunların da istisnaları vardır, Fakat durum genel olarak pek iç açıcı sayılmaz. Türk erkeğinin kızlara bakış açısı ve davranışları da her iki cins için iyi olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Gerçi Türk kızının da aşağı kalır bir yanı yoktur. Yani sorun aslında gençlerin etik ve kültürel eğitim sorunudur. Tabii bunun yanı sıra, ülkenin ekonomik ve siyasi şartları gibi makro konuların da etkisi olduğu bir gerçektir.

Türkiyede kız olmak

Eğer kız çocuğu isen, babanın bütün namusunu korumakla mükellefsindir

Eğer kız kardeşsen , abine laf gelmesin diye uğraşmak zorundasındır

Eğer eş isen , eşinin namusu senden sorulur

Erkek çoğunluğu olan bir okulda okuyamazsın, o tür bir işte çalışamazsın , erkekler sana laf atar, kız kuyruk sallamış olur, erkekler taciz eder,kız müsade etmiş olur, erkekler evlenip döver, kadın susmak zorundadır, erkek öldürür, kadın kimbilir ne yaptı da adam karısını öldürmüş denir, ve annesi bile kendi kızının hesabını soramaz. Türkiyede kız çocuğu olmak kadın olmak bence bu denli zordur.

Kız olmak değil, kadın olmak diye değiştirelim önce şunu.

Kadın olmak dünya genelinde zordur.Sadece bu zorluk kültürden kültüre seviye değiştirir o ayrı.Siz G-8 (Gelişmiş) ülkelerinde kadınlar çok mu mutlu sanıyorsunuz? Hiç aklınıza gelmeyecek tecavüzler,cinayetler oradada bol.Freud'un ruhsal bozuklukların temelinin cinsel bastırılmışlıklar,duygusal anlamda cinsel yaralanmalar olduğuna dair teorilerine dahada ısınıyorum böyle konularda.Erkek fizyolojik bir güç.Kadın daha narin.Çoğu kadında erkek için seksin kapısı olduğu için kültürden kültüre erkek egemenliğini sağlamak adına çeşitli yollara başvuruyor.Ya döverek yada öldürerek.( ''Aaa egemen olayım'' mantığıyla yapmaz, bilinçaltındakilerin bilinç dışına çıkışıdır)Eğitimin katkısı %100 geçerli olmuyor.Yukarıda gelişmiş ülkelerle ilgili bahsettiğim örnek bunun kanıtı.Duygular,güdümler,bastırılmışlıklar eğitimle kontrol altına alınamaz .Bilinçaltı dedikleri şey çocukluk çağında monte edildiğinden (Psikologlar niye hep çocukluğa iniyor,benim sorunlarım şuanki zamanda geyiği) Çocuğun nasıl yetiştiği bu zorluğun aşılması için çok önemli bir nokta.En büyük sorumluluk anne babaların kısacası.

Bir tane söz vardı 'bir erkeğe kız gibisin dendiğinde deliriyorsa biz erkeklere kızlar hakkında ne söylüyoruz'umsu bişeydi. Ben de merak ediyorum. Cidden. Biri cevaplasın lütfen.

Bir tane söz vardı 'bir erkeğe kız gibisin dendiğinde deliriyorsa biz erkeklere kızlar hakkında ne söylüyoruz'umsu bişeydi. Ben de merak ediyorum. Cidden. Biri cevaplasın lütfen.
Birde bir kıza erkek gibisin maşallah denir :) Kızda gururlanır böyle birşey de var değil mi ?

Erkeğe kız gibisin dendiğinde yüzü kızarır utanır nedense..

Ben Doğu kültürü ile büyüdüm. Çok öncelere bakarsak kız çocukları diri diri toprağa gömülürdü. Aslında gün geçtikçe bir nevi biraz daha baskı azaldı. Evet Doğu da kiz çocukları daha fazla eziliyor çünkü cahiliyet çok fazla. Ama artık genel olarak her yere göç ettikleri için her yerde radtanılacak durum. Kültür çok önemli. Zihniyetler değişmiyor ama gençlik değişiyor artık eskisi gibi kendini erdiren kızlar yok. İlla ki vardır onlar istisna.

Erkeği ilahlaştıran bir toplum var. 2 abim var mesela. Bu durumu çok fazla iyi anlıyorum.
Hani Ülkenin görünüşünü güzelleştirmek yerine insanları daha fazla bilinçlendirmek gerekir. Bu çok zor birşey değil. Bunu sakın siyaset olarak algılamayın. Genel olarak söyledim.
Benim kızım olursa ona o kadsr değerli olduğunu hissettireceğim ki, hissettiklerimin zerresini hissetmemesi için çaba göstereceğim.

Bunarada bir erkeğe kız gibisin demek ne kadar doğru?
Erkeklerin hamurunda vardır sertlik,adamlık vesaire tabirler. Ama kızlar rengarenk giyunir takı takar falan filan.
Bence biraz mantıklı bakarsak olaya erkeklerin bu durumdan neden rahatsız olduğunu anlarız.
Şahsen hayatım boyunca bana erkek gibisin dediklerinde şikayet etmedim hiç. Çünkü erkeklik hissi farklıdır.

Tuhaf bi ülke burası kadın hakları şu bu diye aglamayacagim ama ailelerin çocuklarına bir bakışı var ki çok enteresan misal ben eve geç gidince annem bana; kızım sen hiç korkmuyor musun der.
Korkmuyorum yahu .
Illa erkek mi olmam gerekir bazı şeyleri asabilmek için?
Yapmayınız çocuğunuz bir birey nasıl yetiştirilirse bu hayati oyle sürer.
Korkular, baskılarla ve sürekli onun narin zayıf bir varlık olduğunu düşünürseniz ileride bir yetişkin olduğunda çok daha fazla üzülecek . Sendromlar yaşayıp insanların ona ayrıcalıklı davranmasıni bile isteyebilir.

Prenses sendromu gibi mesela.
Ayrıca Türk örf ve adetlerine bakınca bu toplumun ahlak anlayışinda ciddi problemler var.
Kadına yüklenen anlam.
Kadınların kendilerini koydukları yer.
Erkeklerin kadınlar hakkında ki düşünceleri (bazilarinin) namus kavramıni kadinin hedefi haline getirmeleri.
Resmen ülkemizin kanayan yarasidir.

Oysa birey olduğumuzu kabul etseler ortada sorun kalmaz ama önce birey in ne olduğunu topluma asilamak lazım ki bu da başkalarının işine gelmeyen bir durum.

Suçtur kadın olmak!.. Çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin.
Adam gibi adam derler de, kadın gibi kadın demezler mesela Taş gibi derler. Soğuk olmak zorundadır, hissetmemesi gerekir, iyi gözükmelidir ama öyle çok iddialı da olmaması gerekir. Erkeğin yanında yerini bilmelidir.
Kadın olmak suçtur bu hayatta. Seversi......n deli derler, sevmezsin kötü derler. Elde ederler basit olursun, elde edemediklerinde konuşmalara meze olursun. Susarsın bir şey bilmiyor derler, susmazsın dili uzun derler
Erkek olmak doğuştan bir güçtür, kadın olmak eksikliktir, güçsüzlüktür. Eksik etektir kadın Aklı ermez, gözü açılmamalı, sırtından sopa karnından sıpa eksik olmamalıdır. Kadın, şeytana açılan kapıdır çünkü. O kapıyı, kadına açtırtmamalı.
Oysa erkektir kadını eksik hale getiren, namusunu alıp etek altına iten, inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen.
Kadın olmak eteğini uzun tutmaktır, başkalarının günahlarının bedelini kendisinin ödemesidir. Kadın yüzeyseldir görünürde ve karmaşıktır erkekten istediği şeylerde Oysa kadın derindir ve derine dalmasını bilen vurgun yeme ihtimalini de göze alabilmelidir. Cesurdur kadın, erkek gibi tartıp biçmez. Seviyorsa bodoslama atlar, sevdiği için tüm engelleri aşar. Oysa erkek korkaktır. Ne kadının ilgisini kaybetmek ister ne de ona bir gelecek vaat eder Yedekte tutar. Daha iyisini bulamazsa, elinin altındaki ile idare eder.
Kadın karmaşık gibi gözükür ama istediği üç şey; sevgi, sadakat, dürüstlüktür. . .

Bu şiir kadın olmanın zorluğunu çok güzel anlatıyor.

Geri