Türkiye' de çalışma şartları

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Bu sabah arabada radyo (kafa radyo) dinliyordum. Sunucu (Nihat Sırdar) kendi içlerinde bi uygulama başlattıklarından bahsetti. ben de bunu eni konu düşünmeden alkış emojisiyle instagram hikayemde paylaştım. tek karşı tepki bi kadın arkadaşımdan geldi.
tepkisi şu şekildeydi "Regl izni saçmalıkmış, 10 kadın çalışan varsa ayda 20 gün yoklar, su istimal ederler, iş veren onu mu takip edecek, zaten doğum izinler falan var, büyük çocuğu olsa sürekli çocuk için izin alıyorlar vs. üstelik regl o kadar da yaşam kalitesini düşürüp çalışma hayatını olumsuz etkilemiyor"

sizin de bu konu hakkında görüşlerinizi merak ettim.

1653976255504.png

tepki gösteren kadına bir bakıma hak veriyorum. izin konularında bir ayrımcılık var. çocuk olayını suistimal ediyorlar.

Cem Yilmaz,Airbus/Kadin Pilotu
Hic sasmaz.
Miyminti seyler.

Son düzenleme:
Çalıştıran gözünden bakınca haklı bir tepki bunu hafif geçiren var 3 gün sürüpte 7 gün diyen var/olabilir kullanılmaya çok müsait bu olay gerçekten mağdur olanları ayrıştırmak çok zor gerçekten.

açıklamayı okudum..... regl ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin ne alakası var...... regl kadınlara ait bir beden reaksiyonu.....

Normalde şikayet ettiğin şeylerin ortamlarda savunucusu olursun. Ol ol kim nerden anlayacak ;d

Aptal saptal seylere takilana kadar gercek haklarini arasinlar, yillik izin en az 25-30 olmali belli bir yil calismis olma sarti olmadan. 40 saat calisma kurali olmali, hafta sonu zorunlulugu olmamali, olursa da yuzde 200 vermeleri lazim.

pozitif ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım. regl iznine de gerek olduğunu düşünmüyorum, ayrıca bir de her meslek grubunda "çocuğum var idare edin"ciler var. eee o zaman tüm işleri çocuksuz bekarlar mı yapacak? beklenti o yönde bu kişilerde.
kendi adıma işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum zaten, dürüst insanların varlığına da şahidim ama bazı çürük elmaların pozitif ayrımcılık beklentisi işini iyi yapmaya çalışanların verimini ve çalışma motivasyonunu düşürüyor. bizde de var bi tane, çocuğu var diye 1 yıldır çalışmıyor ve sürekli idare ediliyor bu kişi. bu konudaki şikayetini dile getirince de mobbingin her türlüsüne maruz kalıyorsun. kendi çevremden bir örnek işte. bu olay her meslek grubunda var ve insanların asabını bozmamak için tüm çalışanlar eşit şartlarda çalışmalı.

pozitif ayrımcılığın her türlüsüne karşıyım. regl iznine de gerek olduğunu düşünmüyorum, ayrıca bir de her meslek grubunda "çocuğum var idare edin"ciler var. eee o zaman tüm işleri çocuksuz bekarlar mı yapacak? beklenti o yönde bu kişilerde.
kendi adıma işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum zaten, dürüst insanların varlığına da şahidim ama bazı çürük elmaların pozitif ayrımcılık beklentisi işini iyi yapmaya çalışanların verimini ve çalışma motivasyonunu düşürüyor. bizde de var bi tane, çocuğu var diye 1 yıldır çalışmıyor ve sürekli idare ediliyor bu kişi. bu konudaki şikayetini dile getirince de mobbingin her türlüsüne maruz kalıyorsun. kendi çevremden bir örnek işte. bu olay her meslek grubunda var ve insanların asabını bozmamak için tüm çalışanlar eşit şartlarda çalışmalı.
O zaman kilit soru; engelli çalışanlara sağlanan hakları da olmaması gereken bir pozitif ayrımcılık olarak görüyor musun? .)

O zaman kilit soru; engelli çalışanlara sağlanan hakları da olmaması gereken bir pozitif ayrımcılık olarak görüyor musun? .)
hayır görmüyorum, ya engelli çalışanlar ve bu konu çok başka. bizdeki çocuğu olan çalışana devlet zaten doğum izni ve doğumdan sonra da izin veriyor. kadın bunu kullanıp bitirmiş, devletin gözünde izni bitmiş görevi başlamış ama illegal şekilde izin tırtıklamaya çalışıyor. rahatsız olduğum şey bu.

hayır görmüyorum, ya engelli çalışanlar ve bu konu çok başka. bizdeki çocuğu olan çalışana devlet zaten doğum izni ve doğumdan sonra da izin veriyor. kadın bunu kullanıp bitirmiş, devletin gözünde izni bitmiş görevi başlamış ama illegal şekilde izin tırtıklamaya çalışıyor. rahatsız olduğum şey bu.
Pekiiiiiiiiii senin çocuğun olunca izin tırtıklamayacak mısın hiç?…

yine geldik 11 ayın sultanı kadınların regl izni konusuna… bütün kadınları 1 ay regl olmamaya davet ediyorum, sonraki ay gerekeni daha iyi yazarız. bu izni verirken kimse git 1 hafta yat demiyor. ayrıca bu izni veren şirketlerin çoğu da zaten çalışanlarına birçok hak tanıdıkları için ve değer gösterdikleri için kimse de suistimal etme ihtiyacı hissetmiyordur. arada çürük çarık her yerde çıkar ama onlar çıkıyor diye de bu güzelliği yaşamasınlar mı kadınlar? yaşasın yaşasın.

konuş malumat konuş. sonuna kadar destekliyorum. çocuğum var diye bir, iki saat geç gelmeler, aynı şekilde bir, iki saat erken çıkmalar, çocuğum hasta gelemeyeceğimler vs. vs.. biz sanki bilmiyoruz çocuk yapmayı : /

kadının çocuğu büyüdü bu sefer de lojmanda fare çıktı deyip kaçtı. : D yakaladık fareyi gel hadi dedik yavrularını bırakmıştır o gelemem diyo. 2022'de farelere güncelleme geldi artık yumurtlayarak ürüyolar....

Ben bu konuyu atılması gereken adımlardan sadece biri olduğunu düşünüyorum. "her kuşla seviştik bi leylek mi kaldı" demek çözüm aramamak dememektir.
kamuda biraz daha rahat ama özel sektörde 3 kuruşa köle gibi çalışılıyor. niyeti iyi olan işverenin niyetine karşılık iyi niyet gösteren insanlar da var. üstelik daha da bi özverili çalışacağını umuyorum.
kurunun yanında yaş yanmasın.
iş veren "kardeşim benim iş kaybım ne olacak derse burda da "sosyal devletin" yapması gereken şey devreye giriyor ve iş verene vergi indirimi, sgk indirimi gibi teşviklerin verilmesi gerekiyor. bunun için sağlam bi alt yapı lazım tabii. inşallah bir gün olur.
ayrıca ben bunu pozitif ayrımcılık olarak da görmüyorum. sevgili malumatfuruş' un örneği çok kişisel. o örnekten tüme varamayız. o kuruyu kendi içinizde yakın.

Ülke şartları bu maalesef, çare yabancı şirketler… welness day, babalık izni, tatil birleştirmeler, kafam attı çalışmıyorum izni, bütçe bitti dinlenme izni, aileye vakit ayırma izni, evcil hayvan vefat izni, o kadar çok izin var ki çocuk okula gidecek, fareler yumurtladı(!) iznine sıra gelmiyor .d

Geri