Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına Yapılan Ağır Darbe!

• Kullanıcı Kei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
220px-Ahmet_Davuto%C4%9Flu_Portre.jpg

Akplide olsa elma şekeri gibi adamdı be.

Sizin sisteminizin kölesi olmadı sordu sorguladı ve sonuç Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına Ağır Darbe!

Bu darbeyi Feto yaptırsa aman allahım! düşünemiyorum.​

Darbe ama kimse farkında değil ya da farkında kimse ses çıkarmıyor.

Farkındayız. Ama ses çıkarmak gereksiz. Ülke normal bir ülke olsa bağımsız bir cumhurbaşkanının iktidar partisini kongreye taşıyıp, başbakanı devirmesi bir sivil darbedir.

Anayasaya aykırı bir harekettir, Anayasamızda CB bağımsızdır, bu aykırılıktan mütevellit yargılanması gerekir.

Ama normal bir ülke değiliz, başbakan ve cumhurbaşkanı aynı kişi bizde. Fiili başkanlık yapıyor, hukuki başkanlık için çabalıyor.

Önündeki her engeli, kendisi dışında sivrilen her politik kişiliği de sindirecek. Diktatörlük teriminin tam karşılığı, üzücü.

Bu güç zehirlenmesi yola çıktıklarına bile zarar veriyor/gözden cikariyorsa muhalif kesimi düşünemiyorum.

Muhalif kesimin şehirlerini tanklar dövüyor şu sıralar. Zannetmiyor musunuz ki sıra İzmir'e, Muğlaya gelmeyecek?

Yavaş yavaş başkanlık sistemine alışınız
Genel müdür değişir gibi Başbakan da değişecek
Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesinden sonra
fiili başkanlığı geçmiştik zaten
Bu günkü olaylar garibinize gitmesin
bundan sonra böyle

İzmirde muğlada özerklik ilan edilmeye kalkılırsa neden olmasın :)

Siyaset bir santrançtır ve Erdoğanın bu zamana kadar bu oyunu kaybettiğini hiç görmedim.Fitne fesatlar anlamayanlar içindir

Mısır'ın devrik başkan Mursi için aylarca gözyaşı döken zihniyet dakikasında kendi başbakanlarını sattılar ..
Bunlara kula tapıcılar derken bir net kanıt da yaşandı resmen ..
Hiç bir akepeli şu soruya cevap veremiyor ; " İki seçim kazanan ve birini de rekor oyla kazanan ve gayet güzel ilerleyen bir başbakanı tayyip neden görevden alır ? "

Herkes her şeyin farkında da birde şu var her yeniliğe milletçe hemen kucak açıp bağrımıza basıyoruz.

Davutoğlunuda paralelci diye 3 5 ay sonra hapse atarlar. Demedi demeyin :D

haha tayyip akpden ayrılsa akpye düşman olsa heppiniz akpli olacaksınız lan :D
manyakmısınız lan kimse başbakanını satmadı tayyip istedi onlar davutoğluna oy verdiler :D

Cehape zihniyetinin davutoğlunu koruma altına alması komiğime gidiyor :D

Tıpkı akp zihniyetinin Bahceliyi koruması gibi değil mi :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mısır'ın devrik başkan Mursi için aylarca gözyaşı döken zihniyet dakikasında kendi başbakanlarını sattılar ..
Bunlara kula tapıcılar derken bir net kanıt da yaşandı resmen ..
Hiç bir akepeli şu soruya cevap veremiyor ; " İki seçim kazanan ve birini de rekor oyla kazanan ve gayet güzel ilerleyen bir başbakanı tayyip neden görevden alır ? "

Gayet güzel ilerleyen Başbakan
Daha önce bu cümleleri senden duymak isterdik ekse

Rteyi reyiz seçtiğimiz gün başkanlık sistemi başladı. Dünyanın sonu değil. Teyip ölür ya da ayrılır, TC başkanlıkla yönetilir, dünyanın gelişmiş devleri misali. Örneğin başkan gandi keMal

Ahmet Davutoğlu'nun işini Recep Tayyip Erdoğan'dan da iyi yaptığını düşünüyordum şahsen. Ama sorup sorgulamasından dolayı kendisine darbe yapıldığına katılmıyorum.
Darbeye maruz kalan bir başbakan, ne partisine birlik çağrısı yapar ne de ısrarla Erdoğan ile arasında bir problem olmadığının altını çizerdi. Bunun tersini yapsa kaybedeceği ne var? Öte yandan, özellikle de ülkemizle sorun yaşayan Amerika Birleşik Devletleri'nin basını da konuyu istifa başlığı ile aktarmış durumda.

Konunun detayına inecek olursak Erdoğan'ın yanlış bir stratejiyle ilerlediğini söylemek gerek. Çünkü Cumhurbaşkanlığı mevkiisi, tarafsız olmalıdır. Fakat bir Ak Parti vekiline veya Ak Parti sempatizanlarına / seçmenlerine Ak Parti lideri kimdir diye sorsanız, bir çoğu Ahmet Davutoğlu değil Recep Tayyip Erdoğan der. Ayrıca etik olmasa da Davutoğlu'nu getiren de Erdoğan'dı, gönderen de Erdoğan.

Hani futbolda Almanya Milli Takımı için klasik bir söz vardır ya:"Futbol, 22 kişinin 90 dakika topu kovaladığı sonunda her zaman Almanların kazandığı bir oyundur." Bunu ülkemizin siyasetine uyarlama zamanı gelmiş. "Siyaset, yüzlerce vekilin yapmaya çalıştığı ama her zaman Erdoğan'ın kazandığı bir anlayıştır." Öyle veya böyle başkanlığa adım adım yaklaşıyoruz.

Öte yandan; hem CHP hem de MHP'nin Davutoğlu'nun yanında olduğunu gösteren demeçleri bence bu olayın kendisinden daha garip.

Gayet güzel ilerleyen Başbakan
Daha önce bu cümleleri senden duymak isterdik ekse

Sizin kafalara göre gayet güzel ilerleyen manasında yazdım .. Bu kadar iyi başbakanınızı neden harcadınız ? Konsantre olman gereken soru bu ..

aga tayyıp kıskandı bence davutoglunu mit falan herbişi basbakanlıga baglıya yediremedi herelde.
eskiden cb nin sadece bi imza yetkisi vardı şimdi adam herşeye el atıyor cumhurbaskanı olmasına ragmen
benim bildigim başbakanı kımse sorguya cekemez veya istifaya teşfik edemezdi zamanında basbakan en buyuk rutbeydi ama işler deişti

Geri