“Türkiye cennet”diyen gurbetçiye..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Gel burada yaşa dedikten sonra;gelemem kurulu düzenim var demesi..

türkiye cennet mi? bilemeyiz fakat bazıları için cehennem olduğu aşikar. kişi alışageldiği hayatından sıkılıp, değişik memleketlere bilhassa da vatanına ihtiras duyabilir, övebilir, evla bulabilir ve özenebilir.
belli bir yaş aralığında düzen değiştirmek zorlayıcı olabilir keza ekonomik güç el verse dahi uyum sorunları yaşanabilir. gurbetçilerin türkiye'ye dönüş yapmamaları gayet makul fakat halkın içinde cebelleştiği şu dönemi idrak ederek yorum yapmaları gerekir.

"gel türkiye'de yaşa o zaman" denilmesi üzere kurulu düzenim var savunmasını ikiyüzlülük olarak görmüyorum ancak pek ciddiye de alamıyorum. bu kumaşı biliyorum, tanıyorum.

Klaus, plesk ve oggynin konuya henüz giriş yapmamış olması beni endişelendiriyor xd

Bi çok yorum yapılabilir tabii fakat yorum yapanların tamamının en azından bir kaç ay yurtdışı deneyimi olsa (özellikle batı) inanıyorum ki daha sağlıklı verilere ulaşılabilir.

Bazı gurbetcilerimiz yaşadıkları hangi ulkeyse artık orayı çok çağdaş futurist yorumlarla daha nasil iyi olabilir şeklinde yorumlarken iş kendi ülkelerine gelince tarikat lideri gibi dini yorumluyorlar....Why mr andersooon whyyy whyyy

• Beğen
Tepkiler: Sux
Havasina suyuna tasina topragina....hdkd

Benimde gurbetçilerle alıp veremediğim yok
ama yalancı gurbetçilere gelince işte orda dur.
yalan söylüyor gözümün içine baka baka why... why.. dhdhdh

Benimde gurbetçilerle alıp veremediğim yok
ama yalancı gurbetçilere gelince işte orda dur.
yalan söylüyor gözümün içine baka baka why... why.. dhdhdh

hic genis bakamiyorsunuz zaten türkiyeyi diri tutan gurbete ilk giden türklerdi
her almanyaya gelen ilk türkler en az türkiyede 2-3 aileyi besledi
tahta bavullarla ayaklarinda yirtik yamali cariklarla ilk gelen gurbetci türklerdi
bunlari simdi unuttunuz bir dönemde gurbetcilerin safligini kullandiniz kazikladiniz
simdide bunlari unuttunuz vay gurbetci söyle böyle demeye basladiniz
cünkü gurbetci ister istemez avrupada cogaldi coluk cocuk kendi gecim derdine düsdü
sizlerde kaziklayamayinca gurbetciler kötü oldu alay konusu oldu
akli ermeyenler madem tr iyi gel burda yasa ohalde der

sadece bunlar deyilki deleri ebeleri amcalari kozenleri gelinleri damatlari torunlari diyer akrabalari
bu konulari düsünen yok cikin gelin demesi kolay
benim babam 84 yasinda halan almanyayala kontagini koparamadi cünkü torunlari var damat vari var
torunlarin cocuklari var
hadi gelin tr diyenler birakinda evlatlartinizi alinda gidin bakim oldugunuz sehirden türkiye icinde bile baska sehire
kaldiki bizler devletden devlete bütün sülele gidecaz ha
bol keseden atmak kolay

sadece bunlar deyilki deleri ebeleri amcalari kozenleri gelinleri damatlari torunlari diyer akrabalari
bu konulari düsünen yok cikin gelin demesi kolay
benim babam 84 yasinda halan almanyayala kontagini koparamadi cünkü torunlari var damat vari var
torunlarin cocuklari var
hadi gelin tr diyenler birakinda evlatlartinizi alinda gidin bakim oldugunuz sehirden türkiye icinde bile baska sehire
kaldiki bizler devletden devlete bütün sülele gidecaz ha
bol keseden atmak kolay

tayland bile insanin gozune paris geliyor gidince.
deneyin...
ayrıca almanya da yasayan amcam var ve adam bize durmadan gozlerinden yas gelen emoji atiyor.
burasıda güzel diğince...
hmm kafiyeli oldu **Spam/Adversiting**

tayland bile insanin gozune paris geliyor gidince.
deneyin...
ayrıca almanya da yasayan amcam var ve adam bize durmadan gozlerinden yas gelen emoji atiyor.
burasıda güzel diğince...
hmm kafiyeli oldu **Spam/Adversiting**

ona kalirsa afrikaninda güzel cennet gibi güzel yerleri var
amcana bi sor bakim denk gelince amcan nerde yasamak istermis

İnsan, alışdığı âdetleri sever. Bunlardan ayrılmak istemez. Doğunca, süt emmeğe alışır. Bundan ayrılmak istemez. Büyüdükçe, evine, mahallesine, şehrine alışır. Bunlardan ayrılması, çok güç olur. Sonra, dükkânına, san’atına, çalışdığı fen işlerine ve çoluk çocuğuna, diline, dînine alışır. Bunlardan ayrılmak istemez.

İnsan, alışdığı âdetleri sever. Bunlardan ayrılmak istemez. Doğunca, süt emmeğe alışır. Bundan ayrılmak istemez. Büyüdükçe, evine, mahallesine, şehrine alışır. Bunlardan ayrılması, çok güç olur. Sonra, dükkânına, san’atına, çalışdığı fen işlerine ve çoluk çocuğuna, diline, dînine alışır. Bunlardan ayrılmak istemez.
@Mrt kendi söylemine göre bu saydıklarının hiç birisine uymuyor, 40 yıldır alışamadım diyor, zor geçiniliyor diyor, hayat yok buralarda diyor, insanlar robot gibi yaşıyor diyor,...... ama geri dön deyince dönmemesi için o saymakla bitiremiyor dönememe sebeblerini. Yani kıvırıyor arkadaş resmen.

Türkiye de yaşayan vatandaşlara bile iş yok, gurbette isinde gücünde olan vatandaş niye gelsin yani. Tamam birçok şey söyleyebilir ama bu söylenmez ya napsın adam her şeyi bırakıp hiçbir şeye mi gelsin kxjxks

Geri