Türkçeyi doğru kullanıyor muyuz ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Elimden geldiğince doğru kullanmaya çalışıyorum:)

Okuduğum bölüm nedeniyle Türkçe'yi düzgün kullanmazsam hocalar sınavda yazım ve noktalamadan puan kırıyor, öyle böyle de değil bu yüzden çokca dikkat ediyorum.:)

Çokça olabilir mi? :cici:

Yanlış anlaşılma olmasın; ama dil adları kesme isaretiyle ayrilmaz. Yani "Türkçe'yi" değil "Türkçeyi" olacak.
Ne kadar dikkat edilse de bazen fark etmeden dikkat edemediğimiz oluyor. Dikkat etmeliyiz elden geldikçe.

Çok fazlasıyla özen gösteririm ve özen gösterilmesine dikkat ederim.

hayır, çok dikkat ediyordum eskiden ama son 2-3 aydır aman boşver ne olsa netteyiz dedim ve nasıl geliyorsa öyle yazmaya başladım bazen üşenip konuştugum gibi yazdıgımda oluyor ha bu iyi bir şey mi tabi ki değil yüzüne tü tü tükürülecek bir Türk evladıyım

Bir tek siteye girince turkce yazdigim icin cogu zaman turkce pek iyi kullanmaya biliyorum.

hayır, çok dikkat ediyordum eskiden ama son 2-3 aydır aman boşver ne olsa netteyiz dedim ve nasıl geliyorsa öyle yazmaya başladım bazen üşenip konuştugum gibi yazdıgımda oluyor ha bu iyi bir şey mi tabi ki değil yüzüne tü tü tükürülecek bir Türk evladıyım

Ben de hiç dikkat etmezdim; ama Türk Dili ve Edebiyatı okuduğum gerekçesiyle ağır eleştirilmiştim. Arada dikkatimden kaçan hatalı kullanımlar oluyor, insanlık hali; ama dikkat ederim elimden geldiğince. :hi:

Ben de hiç dikkat etmezdim; ama Türk Dili ve Edebiyatı okuduğum gerekçesiyle ağır eleştirilmiştim. Arada dikkatimden kaçan hatalı kullanımlar oluyor, insanlık hali; ama dikkat ederim elimden geldiğince. :hi:

dün bana buradan biri dedi hiç dikkat etmiyorsun şaşırdım diye :D bende eleştiriliyorum çogu zaman :D ama cidden klavyede olmuyor hata ister istemez oluyor benim tek takıldıgım kelime hataları yani atıyorum adam süper yazıyor ki var bu forumda destanlar yaratan sonra herkez yazıyor ya da bağzı yazıyor çünki yazıyor daha aklıma gelmeyen bir çok kelimeyi yanlış yazıyor bu durum biraz takıntı yapıyor bende , yazmış birini görünce her ne kadar kişiye yazamasam da oturdugum yerde kurdeşen döküyorum ha kendim dört dörtlük müyüm asla dedigim gibi dikkat etmiyorum ama bu kelimeler ilkokulda öğreniliyor ondan tuhaf geliyor nedendir bilmiyorum çok çarpıyor gözüme direk o kelimeye odaklanıyorum upuzun yazıda o kelimeyi görüyorum :p
bu arada devrik cümlede çok yaparım nette bazen kendi okudugumu kendim anlamam ne yazmışım öyle derim :D

Maalesef doğru kullanmıyoruz.
Türkçe karşılığı olduğu halde yabancı kelimelerin kullanılması
Kısaltılmış kelimeler
Aynı anlama gelen kelimelerin birlikte kullanılması
Anlamını bilmediğimiz kelimeleri kullanmak
Örnekleri çoğaltabiliriz.Kendi adıma doğru kullanmaya çalışıyorum.

Son zamanlar'da en dickkat edğiğim şeyler den 1ide bu husustur, benim diğenden düzğün türk'çe kullamıyorum vede yazıyorum.​

Geri