Türkçeyi doğru kullanıyor muyuz ?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Türkçe 'yi doğru kullanıyor muyuz ?

Sizce dilimizi doğru kullanabiliyor muyuz ? Mesela ; yha , nbr , düshün v.b. gibi saçma sapan harfleri yan yana getirenler var.Bunların Türkçe'yi düzgün konuştuklarından şüpheliyim. Türk gençleri olarak dilimize sahip çıkalım!

Dilini kaybetmiş bir millet yok olmaya mahkumdur.
Mustafa Kemal ATATÜRK

düzgün yazmaya çok dikkat ederim etmeyenlerede sinir olurum :D

maalesef doğru kullanamıyoruz. hepimiz zaman zaman yazım hatası yapabiliriz, dil bilgisi kurallarına çok hakim de değil herkes- ki hoş görülebilir bence - ama şu kısaltmalar, araya harf eklemeler, tuhaf yazımlar, farklı dillerle iç içe geçmiş anlatımlar vb. sinir bozucu :)

Bana harfleri kisaltarak mesaj yazana cevap vermeyerek tepkimi koyuyorum. Bunu seviyorum.

Yazmayı bırak daha doğru düzgün konuşmayı bile beceremeyenler var

ben deniyorum ama kafami karistiran bir suru sey var hala bir turlu ogrenemedim

Noktalama olayına çalışmam lazım.

Mastor'un da dediği gibi hayır.

Ne internette ne de insanlarla konuşurken hiçbir şekilde doğru kullanmıyoruz .
Türkçe bana göre sıkıntılı bi dil, tek bir kelimesine binlerce anlam yüklenebiliyor dogru ve ya yanlış ve konular uzakdıkça uzuyor ve daha da çirkinleşiyor bana göre .

Elimden geldiğince doğru kullanmaya çalışıyorum:)

Okuduğum bölüm nedeniyle Türkçe'yi düzgün kullanmazsam hocalar sınavda yazım ve noktalamadan puan kırıyor, öyle böyle de değil bu yüzden çokca dikkat ediyorum.:)

Doğru kullanmıyoruz maalesef, şu an yazdıklarıma dikkat etsem de 4-5 sene öncesinde resmen katlediyordum...

Zamana göre ilerliyen bir toplum var , ben ilk bilgisayarımı 15 yaşıdan gördüm.Benim zamanımda bir bilgisayar almak günün şartları ile bir bmw si olan aile misali , sınıfımda tek bilgisayar bende vardı.Zaman ilerliyor toplum değişiyor.Siz Türkçe yi forumlarda korumak isteseniz bile TDK birkaç seneye o dediğiniz hımm , he , slk vs... gibi şeyleri tedarüre katacaktır.Devir değişiyor.Alışmak lazım

Geri