Türkçeye Dikkat Ederek Yazmak

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Resmi yazışmalarda ve eğitim hayatında işe yarayacaktır.

Kelimelerin yanlis yazimi çok dikkatimi cekiyor, kotu geliyor gözüme. Ama bilerek değiştirilen yazim sekli çok da problem değil ortamina gore yapılabilir.

Bu konuda çok dikkatliyim, yazdıklarımı mutlak suretle gözden geçirmeden yollamam.

son 1.5 yılda türkçe konuşmayı unuttum siz yazmak diyorsunuz .s.s

imla kurallarına dikkat ettiğim zaman kendimi tam atanacakmışımda bunun yüzünden atanamayan türkçe öğretmeni gibi hissediyorum

Bu konuDA çok hazsazım. ben, lütfen imlağlara uyun ve artık iyi akşamlar yazmayı bırakın doğRUS'u kesinlikne yakşamlar'dır.

üf slaklar.

Benim yapacagim tarzda yorum yapmis piff. Hevesim kirildi.

forumlarda artık hiç dikkat etmiyorum. günlük hayatta yeterince özenliyim.

once leri dikkat etmiyor dum.
simdi olduk ca titiz davran iyorum.

Yazdigimiz okunuyor mu onun derdindeyiz yoksa bak boyle ğğwööö tuhaf seyler cikiyor :)

Turkce'ye dikkat ederek yazar idim, ta ki; forum bozulana kadar.

Malesef yeterli Turkce dil bilgisine sahip ol(a)madigim icin bu konuda ahkam kesmemesi gereken bir insanim
ki forumun Tdk jandarmasi malumatfurus :)
Ben sadece Turkce'deki bazi kelimelerin bazi anlamlara alet edilmesine sinir oluyorum.

Bende default olarak bulunan bir sey. Mesajlasirken, forumda veya gunluk yazarken, derste hizla not alirken... Zaman durum ve mekan fark etmeksizin dogru yazmaya calisirim. Bunu aman su "de"yi ayirmali miyim diye dusunmeden yapiyorum.
Dil bilgisi derslerinde her zaman basarili olmusumdur. Mesela benden editor olurmus.
Bazi arkadaslarim odevlerini, raporlarini vs. dil bilgisi, sayfa duzeni bakimindan kontrol etmem icin bana yollarlar.
Fakat insaniz hepimiz. Ben bu konuda iyiyim diyen bir insan olarak "unvan" kelimesinin dogru yaziminin noktasiz u -forum noktalisi yerine random atmasin diye olusturulmus bir betimleme- ile yazildigini dun ev arkadasimin raporunu kontrol ederken ogrendim. Hala da saskinim.
Hatalar yapilabilir, duzeltmeye acik olmak onemli, ogrenmek, fark edebilmek...

Geri