Türkçe'nin bozuk ve yanlış kullanımını hangi sebebe bağlıyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 19 gün önce görüldü

Türkçe'nin bozuk ve yanlış kullanımını hangi sebebe bağlıyorsunuz?

• İnternet'e

Kullanılan: 0 0.0%
  • Kitap, dergi vs. fazlaca veya hiç okunmamasına.

Kullanılan: 7 50.0%
  • Hayranlık ve özentiye.

Kullanılan: 2 14.3%
  • Diğer(belirtiniz).

Kullanılan: 5 35.7%

• Kullanılan toplam oy
    14
- İnternet'e
- Kitap, dergi vs. fazlaca veya hiç okunmamasına.
- Hayranlık ve özentiye.
- Diğer(belirtiniz).

Kitap, dergi vs. fazlaca veya hiç okunmamasına.

Anlatım bozukluğu ve devrik cümle kurmuşluğum vardır.

Çook doğru bir .'ya değinilmiş

Ana diline sahip çıkmayan bir topluma.
Cahil ailelere, kitap okumayan gençliğe, ebeveynlere.
Küçüklü büyüklü harfler yazınca artist olduğunu sanan kuş beyinlilere.
Kullandığı kelimenin anlamını dahi bilmeden öğretmen ödev vermiş gibi 'xxx' kelimesini cümle içinde kullanın demiş gibi, kullanan küçük beyinli insanlara.
Biz de internet kullanıyoruz. Elimizden geldiğince doğru kullanmaya çalışıyoruz. İnternete bağlamak çokta doğru olmasa gerek bence. ''yHa.''
Herke's' dikkat etse keşke.

Kitap, dergi vs. fazlaca veya hiç okunmamasına.

Dil bilgisinin yeterince iyi öğretilmediğine . .

Elbetteki internetteki bilgi çöplüğü de bunu etkiliyor.

TDK'nın çelişkilerinin de etkisi var elbette. .

Çoğu şeyde misal, fotoğraf çekinip instagramlara facebooklara yüklerken özendiğimiz kadar Türkçe 'mizi doğru kullanmaya özen göstermememize bağlıyorum ben. Özenli olmuş olsaydık en azından çaba sarf ederdik.

Bence temel sebeplerden bazısı, okumama ve en çok da yazmama dır. Bir de doğru Türkçe kullanımının alt yapısının olmayışı diyebiliriz. Buna internette oldukça sık kullanılan chat dilinin etkisini de ekleyebiliriz.

En önemli nedeninin kitap, dergi vs. fazlaca veya hiç okunmaması olduğunu düşünüyorum.

Önceki kadar değil artık. Çünkü hepimiz bir TDK müridiyiz. Uyarıyoruz. Ama bu kez de uyarı yaptığımızın şikayetleri çıkıyor. Çok biliyormuşuz da bilmem ne. Neyi eleştiriyorsunuz ya hu?
Her mevcut durum bir anarşi.

Ayrıca kitap okuma oranları sosyal medya üzerinden epey canlı kalıyor. Birkaç yıl öncesine nazaran iyi bence.

Benim ana dilim Almanca. Avusturya dogma buyumeyim. Aksan hala bozuk ama okuma aliskanligim oldugu icin aradaki acigi cok cabuk kapattim.

Turkiye'de yasayan ana dilinde konusan insanlarin , kendi diline yabanci olmasi kotu konusma nedeni kitap okumamalariyla alakali geliyor.

Geri