Türkçe Rap

Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
Kulaklara tecavüz eder, rap başlı başına sıkıntılı bir müzikken birde "türkçe rap" adamın iflahını kurutur, hayattan soğutur.

(bknz: ülkemizde bonzai içen her 10 kişiden 9u türkçe rap dinlemektedir.)

Fate-Fat-5.jpg

[YOUTUBE]xdpwHS2PLfI[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]SAtCEgQoT40[/YOUTUBE]

cash-flow-feat-pi-izmir-cetesi_7809860-19080_1280x720.jpg

[YOUTUBE]ppTEngcVXUc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]M6bm5AQt7nc[/YOUTUBE]

Türkçe rap deyince akla arabesk rap gelmemelidir. Keza ülkemizde bu işi yapan çok iyi rapciler vardır.
Rap bir müzik tarzıdır. Türk sanat müziği, pop, rock gibi.
Mesela hiç bir pop şarkısı sokaktaki çocukları ele almaz. Veyahut ülkede olan bitenleri. Fakat rap bu konuları ele alır. Eleştirir.
Rap bir yaşam biçimidir.
Mesela Ais Ezhel bir şarkısında şöyle diyor;
Sen evde yemek yerken acaba kaç çocuk ölüyo Afrika'da?
Bunu biz bile kolay kolay düşünmüyor iken adam şarkısında belirtiyor.
Şarkının bu kısmını duyduğumda içime oturmuştu valla.

Ve niceleri.

Dinlemiyor ve sevmiyorum :T:

"Fate Fat"ı yazıldığı gibi söyleyince benden aldı.

Mümkün mertebe benden uzak olması gereken müzik. :T:
Hele bi de bu türün arabesk rap dalı var; hiç girmeyelim. Resmen böğürüyorlar ya. :o

[YOUTUBE]nFwG6pQFv44[/YOUTUBE]

Rap'te bir müzik tarzıdır. Tabii bunu Arabesk rape çevirip saçma sapan söylememek gerekirse...
Bir çok rapçi tanıyorum ve başarılılar. Kişiye göre değişir tabii.
Çoğu rap söyleyen kişiler topluma bir çok örnek verecek sözler yazıyorlar.
Genelleme yapmak haksızlık olur kanımca.

Kimi sever kimi sevmez. Renkler ve zevkler tartışılmaz derler..

Her müzik tarzı gibi bunun da alt dalları ve dinleyiciler tarafından "geliştirilen" türleri olabilmekte... Gerek müzikal alt yapısı açısından, gerekse de söyleyiş açısından.

Rap müzik de böyle. "Sagopa Kajmer"den tutun "Mardinli Serseri Asi Style"ya kadar değişik değişik versiyonları türedi. Bu işler de piyasaya bakıyor. Alıcısı olduktan sonra yapılıyor. Nihayetinde alıcısı var mı? Var. Belli bir kitleyi peşinden sürükleyebiliyor mu? Evet, sürükleyebiliyor. Dolayısıyla bu da üretilmeye devam edecektir diye düşünüyorum.

Şahsen dinlemem ve pek sevmem... Belki işin hakkını veren birkaç kişi vardır -ki onları tenzih ederek söylüyorum- ama genel olarak bu müzik tarzı günümüzde şebeklikle eşdeğer bence.

Sagopa Kajmer dinliyorum ve çokta beğeniyorum. Rap denince aklıma başka bir şey gelmiyor zaten.

Boğulan umutlar rakı şişesinde kahkaha atıyorsa ardından
Tarih tükürükten ibarettir bi' de onu yalayanlardan
Sesimdeki nikotin çatlakları serseri ruhumun armonisine denk
Uzar gider peşine takılanın, ağlatır anasını dinleterek

[YOUTUBE]hDB9rGk2gn4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]watch?v=hyhe4D6hoJM[/YOUTUBE]

Bu tarz rap'i begenirim.

her türlü müziğe saygım var arabeskinden uzun havasına kadar ama rap ve türevleri özellikle arabesk rap benden uzak dursun tahammül edemiyorum

Müzik olarak göremiyorum.

Kişisel fikrimce bir şeye müzik diyebilmem için içinde enstürman barındırmalı, bilgisayar klavyesiyle fl stüdyo üzerinden yapılan "şey"e müzik diyemiyorum.

Bunu milletin anasına bacısına yada kendisine küfür etmek için kullanan gerizekalılar olduğu sürece olduğu yerde kalıp küçümsenmeye devam edecektir.

Ergenliğimden bu yana Sagopa dinlerim yalnızca.
Bana da 2 kıtanın 2 cümlesi aynı olan pop şarkıları dandik gelir misal.

Ben asla müziğinde olmadım ama. Beni cezbeden her zaman muntazam lügatı ve kusursuz sözleri olur *Sagopa'nın.
Ve bu tarza genellemeler şahsımca yanlıştır. Asla sığ olmadı çünkü teşbihler.

Mamimamilimamaili .s

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hiç sevmiyorum ve dinlemiyorum. Müzik tarzı mı değil mi tartışılabilir. Hele bir de bunun arabesk rap örüntüsü var. Hiç girmeyelim ya oralara. :D

Geri