Türk ne demek ?

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Türk demek ;

[YOUTUBE]Dm0vp7lfJaU[/YOUTUBE]

ayrı düşmüş dost elinden
iller var ki çarpar sinem
vefalı Türk geldi yine
selam Türk'ün bayrağına

Güçlü, kuvvetli, güzel insan anlamlarına da gelir.

Yeryüzüne gelmis en insafli Irktir Türk Irki. Sabir küpüdür. Tarihe ve günümüze bakildiginda örneklerini görebilirsiniz.
Sabrinin tastiginda da neler yapabildiklerini anlatmama gerek yoktur sanirim. Allah Irkimiza zeval vermesin.

Türk: Güçlü, kuvvetli demektir.

Türk denilince, aklima Islam geliyor. Dinine, kulturune, diline, tarihine sahip cikan bir millet geliyor. Ve gercekten istiyorum ki, bu hep devam etsin Ins sha Allah. Devam ettigi surece, hicbir dusman yenemez Türk milletini. Türk'un dusmani coktur, fakat Allah daha buyuktur.

Türk denilince, aklima buda geliyor: Orta Asya'dan ta buralara kadar bircok Türk milletin/devletin olmasi. Hic bir baska millet de (fazla) gorulmeyen birsey bu.

Faşistçe paylaşımlarda bulunuyorsun hocam olmuyor böyle!

Benim de aklıma ''Zor İştir Türk Olmak'' şiirinden şu bölüm gelir.

Türk olmak
Faşist olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sahip çıktığında?
Demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sövüldüğünde?

Türklükle ilgili paylaşım niye faşistçe olsun. Türklükten rahatsız olanların bakış açısıdır bu

Faşistçe paylaşımlarda bulunuyorsun hocam olmuyor böyle!

Benim de aklıma ''Zor İştir Türk Olmak'' şiirinden şu bölüm gelir.

Türk olmak
Faşist olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sahip çıktığında?
Demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, milletine, tarihine sövüldüğünde?

Faşist sadece kendi düşüncesinin doğru olduğuna inanan ve diğer insanların düşüncesine saygı göstermeyen hatta diğer insanları da kendi gibi düşünmeye zorlayan insana denir. Saygi var, zorlama yok, 'SADECE' kendi dusuncemizin dogru olduguna inanmak yok, cunku insanlar gercekleri ve kendi hissettiklerini paylasiyorlar. Neyin fasist'i?

O siir de ki kismi da, diger insanlarin yorumunu anlatiyor. Yani demek istiyor ki: Bir Türk vatanina, milletine, tarihine sahip ciktiginda, insanlara gore fasist oluyor. AMA bir Türk, vatanina, milletine, tarihine sovdugun de, insanlar bunu demokrat ve cagdas olarak algiliyor, yani: Hoslarina gidiyor. Hakikatten zor is'tir Türk olmak.

CribStone , Madelief o bölümü konuyu açan arkadaşa yazdım o ne demek istediğimi biliyor. İroni olduğunu anlamadınız tabi.

Adamın gözleri dolunca üniversitedeki tarih hocam geldi aklıma. Atatürk'ün bahsi geçtiği konuları gözleri kıpkırmızı, gözyaşı dökerek anlatırdı.

Plesk ; Olsun, yinede ne olur, ne olmaz kendi yorumumu da yapayim dedim. Cunku ironi yaptigin, bazi insanlarin hakiki dusuncesi.

Bir zamanlar forumda yoneticilik yapip bu tarz konularda "Turkluk insanin kendine yakisani giymesidir asdffgdasg" diye alay eden soytariya gelsin bu konu.

Geri