Türk Milleti ve Devleti yok sayılırsa..

Konu sahibi son olarak 73 gün önce görüldü
Cumhurbaşkanımız, Diyarbakır'da, "Dikkat ediniz. Türk demiyoruz. Kürt demiyoruz. Laz, Boşnak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanıyoruz.''

Tek millet tek devlet, tek bayrak derken Türk milleti demediğini açıkça söylüyor. Anayasamızın değiştirilemez ilk dört maddesini de tanımadığını açıkça belirtiyor.

Arkadaşlar, ''tek millet, tek Bayrak, tek devlet'' derken, sizce hangi milleti ve devleti kastediyor, bilen varsa lütfen yazsın!

Milliyetçilik faşizmi doğurur, ülke yönetiyorsanız milliyetiniz değil milletiniz önemlidir ee bu adama her seçimi kazandıranda bu ince detay sanırım.

Ülkemi ve milletimi seviyorum. Yine de ırkçı değil, bütünleştirici tanımlardan yanayım.

Evinize akrabalarınız gelince kendi çocuklarınızı doyurup onları aç mı bırakıyorsunuz?

Milliyetçilik faşizmi doğurur, ülke yönetiyorsanız milliyetiniz değil milletiniz önemlidir ee bu adama her seçimi kazandıranda bu ince detay sanırım.

Milliyetçilik ile ırkçılığı karıştırıyor olmalısınız. Burada İtalyan milliyetçisi aramak ayrı bir mesele.

Doğudaki söylemlerle kişileri değerlendirmeyin. Sonra yazdıklarınızdan utanırsınız.

Dombra, Diriliş Marşı, Şahlanış Marşı gibi bırakın milliyetçiliği, Türkçü değerleri benimseyen bir liderden ve ülke yönetiminden söz ediyorsunuz. Söylem farklılığını şöyle örneklendirebilirim;

[YOUTUBE]0Kr_e7be5H8[/YOUTUBE]

başka

Akrabanız, size ait evin salonunun kendisine ait olduğunu iddia ettiğinde sizi izlemek isterim. Arsa sınırı 5 cm kaymış diye birbirini öldüren insanların yaşadığı dünyaya çiçekler dağıtıyorsunuz. Profil fotoğrafınız bu insancıl yaklaşımı perçinliyor.

Hep böyle kalın.

Henüz ilk kez gördüğü ve tanımadığı birinin fotoğrafına bu şekilde yorum yapma ihtiyacını duyan birinin, misafir olduğu evden pay isteyen veya 5 cm toprak için 50 cm dil uzatan insanlardan pek farkı yoktur.

Azınlık için ekseriyet değişmez. Anadoluda her milletin ortak değerleri var. Eli silahlı bir örgütün yüzünden asırları aşmış bu kültürleri ırkçılık yaparak ayıramazsınız. Bardağın kırılgan olması insanı suya küstürmeye yetmez.

Anadoluda yaşayan herkesin tek bir çatı altında toplanması şarttır. Bu da ancak ve ancak İslam şuuruyla mümkün kılınabilir. Çünkü farklı renkleri sorunsuzca bir arada tutabilme gücü sadece Allah'ın sisteminde mevcuttur. Bu sisteme göre müslüman ve gayri müslüman olmak üzere iki tür insan vardır. İslam kültürü her iki insan türüne de özgürce yaşama hakkı sağlar ve bu hakkı hukuk sistemiyle vatandaşın kullanımına servis eder. Mesela bir devlet düşünün, şeriat ile yönetilmesine rağmen topraklarında yaşayan ateşperestlere, satanistlere baskı uygulamamış, onları ve diğer din mensuplarını azınlık hukuk sistemlerine tabi tutmuş ve böylelikle tüm farklı kültürlerin sorunsuzca bir arada durmasını sağlamış. Bütün bunlar neden tekrar hayata geçmesin?

Bunun için ihtiyaç olan öncelikli şey, güçlü bir devlete sahip olmaktır. Sömürgeci güçlere karşı dik duran, kendi kararlarını kendi alabilen ve uygulayan bir devlet olursa, özlenen iç huzurun gelmemesi içten bile değil.

Benim naçiz vücûdum
elbet bir gün toprak olacak
lakin
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak
Kan akacak
can çıkacak
bayrak düşmeyecek

Henüz ilk kez gördüğü ve tanımadığı birinin fotoğrafına bu şekilde yorum yapma ihtiyacını duyan birinin, misafir olduğu evden pay isteyen veya 5 cm toprak için 50 cm dil uzatan insanlardan pek farkı yoktur.

Azınlık için ekseriyet değişmez. Anadoluda her milletin ortak değerleri var. Eli silahlı bir örgütün yüzünden asırları aşmış bu kültürleri ırkçılık yaparak ayıramazsınız. Bardağın kırılgan olması insanı suya küstürmeye yetmez.

Anadoluda yaşayan herkesin tek bir çatı altında toplanması şarttır. Bu da ancak ve ancak İslam şuuruyla mümkün kılınabilir. Çünkü farklı renkleri sorunsuzca bir arada tutabilme gücü sadece Allah'ın sisteminde mevcuttur. Bu sisteme göre müslüman ve gayri müslüman olmak üzere iki tür insan vardır. İslam kültürü her iki insan türüne de özgürce yaşama hakkı sağlar ve bu hakkı hukuk sistemiyle vatandaşın kullanımına servis eder. Mesela bir devlet düşünün, şeriat ile yönetilmesine rağmen topraklarında yaşayan ateşperestlere, satanistlere baskı uygulamamış, onları ve diğer din mensuplarını azınlık hukuk sistemlerine tabi tutmuş ve böylelikle tüm farklı kültürlerin sorunsuzca bir arada durmasını sağlamış. Bütün bunlar neden tekrar hayata geçmesin?

Bunun için ihtiyaç olan öncelikli şey, güçlü bir devlete sahip olmaktır. Sömürgeci güçlere karşı dik duran, kendi kararlarını kendi alabilen ve uygulayan bir devlet olursa, özlenen iç huzurun gelmemesi içten bile değil.

Şeriat sisteminde, hak dinlere inanan Kitap ehli azınlıklar için ancak kendi hukuklarına göre yaşamalarına izin verilir. Ateşperestlere, satanistlere, kafirlere ve müşriklere bu hakkı vermez. Onların katli vaciptir. Bir müslüman yalan da söylemez!

Şeriat sisteminde, hak dinlere inanan Kitap ehli azınlıklar için ancak kendi hukuklarına göre yaşamalarına izin verilir. Ateşperestlere, satanistlere, kafirlere ve müşriklere bu hakkı vermez. Onların katli vaciptir. Bir müslüman yalan da söylemez!

ISIS sempatizanlığı forumlara kadar gelmiş demek. Modanız geçti ama artık. Müslümanlara iftira atacak başka kapılar arayın siz. 2 günlük sırtlan 1400 yıllık aslana av öğretmeye kalkmasın.

ISIS sempatizanlığı forumlara kadar gelmiş demek. Modanız geçti ama artık. Müslümanlara iftira atacak başka kapılar arayın siz. 2 günlük sırtlan 1400 yıllık aslana av öğretmeye kalkmasın.

Işid,isis,daeş,daiş,id gördüğüm en barbar örgüt. Sempatizanı değilim ve asla olamam. Şimdi de iftira atıyorsun.

Ümmetçilik 100 yıl önce yapıştıramayan bir tutkal olarak rafa kaldırıldı. Para tekkedeki herkesi bozuyor, bunu kabul edin. Hiçbir zaman tutmamıştır. Siz işgalle, ilhakla yayılıp ideal düzenden bahsedemezsiniz. Düşündüğünüz devlet neresi? Sanıyorsun ki Osmanlı şeriatla yönetildi.

Zulüm, baskı, bozgunculuk ve kavga kalmayıncaya ve sadece Allah'a kulluğa bir engel kalmayıncaya kadar onlarla savaşın, ancak savaştan ve küfürden vazgeçerlerse, varlık sebebine aykırı davranan kimseler dışında, tüm düşmanlıklar sona erecektir.

PKK'nın Suriye kolu. Bildim mi?

Onu herkes biliyor. Ne diye sormadım, ne düşünüyosun onların hakkında dedim.
Hani Daeşli köpekler hakkındaki düşüncelerin gibi duygularını ifade et.
Çünkü ortalık daeşe nefret kusup Pyd ypg yi öven koruyan terör yandaşları ile dolu.

Onu herkes biliyor. Ne diye sormadım, ne düşünüyosun onların hakkında dedim.
Hani Daeşli köpekler hakkındaki düşüncelerin gibi duygularını ifade et.
Çünkü ortalık daeşe nefret kusup Pyd ypg yi öven koruyan terör yandaşları ile dolu.

Böylesi bir akpli vekil gibi mi;
lasdajoasd.jpg

Yan çizmeye başladın.
Anladım ben seni. Sen de sırtını onlara dayamışsın belli ki.

Ayrıca sdgsjdrim o akpli vekili.
Aynı kafadaki Hdpli chpli vekilleri de...

Yavrum o zamanlar çözüm süreci vardı Salih Müslim Ankara'ya bile gelirdi. Sen beni anlamıyorsun ve anlayacağını sanmıyorum. Kapalısın. Neyse, beni hiç bir terör örgütüyle bağdaştırma. Hiç kimseye de sırtımı dayamış değilim. İthamda bulunma. Adam yerine koyup cevap veriyoruz, meğer adam bir yerden suçlu çıkarmak için önceden aklınca tuzak kuruyor. Samimi olduğunda cevap veririm sana...

Geri