Türk Milleti kabile değildir.

Konu sahibi son olarak 73 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konuyu açmamın asıl nedeni sayınJose Chilavert'in yöneticilik yetkisini kullanarak sebepsiz yere konu kilitlemesi...
Sebebini sorduğumda bana verdiği cevapta:
''Birincisi makale için değil yorumlar için asılsız iddialar dedim bu bir.
İkincisi makaleyi silmediğimi, çünkü bunun yazılı bir kaynak olduğunu da vurguladım bu iki.

Zaten sen de bu yanlışını bildiğin için benim metnimin belli bir kısmını paylaşmışsın.

Yani yine asılsız bir iddia ortaya atmışsın. Ben makale için herhangi bir şey söylemedim.

Ayrıca biz makaleleri gerçek birer belge olarak kabul edecek olsaydık; Mustafa Kemal Atatürk'ü mason, dinsiz ve İslam dininden kurtulmak isteyen birisi olarak kabul ederdik. Çünkü yazılı olan bir çok makale öyle diyor.
Ama şükür ki sizin düşündüğünüzün aksine ne Türk düşmanıyım, ne de Atatürk düşmanıyım.

Burada herhangi bir ırkı ön plana çıkarmanın, diğer ırklardan üstün tutmanın da yanlış olduğunu, bunu devam ettirenlerin yazdığı konuları sildiğimizi de herkes görür, bilir.

Zaten forum genelinde, sizin karşınızdaki insan sizin gibi düşünmüyorsa, size göre o bir Türk düşmanı oluyor.
Başlıkta da zaten forumun tüm üyeleri sana bir şeyler anlatabilme çabasına girmiş.

Bir derdiniz varsa yönetimle görüşün. İnsanları kutuplaştıracak yorumlar atmaktan vazgeçin artık.
Yönetimle polemiğe girecek konular açmak ta yanlış zira. Bunun için rapor bölümü
var.''
şeklinde cevap yazmıştır.

Arkadaşımız makale için değil yorumlar için konuyu kitlemiş...Bu konuda en çok bilgi ve belge sunan şahsımdan başkası değildir. Bu belgeler birinci el birebir bu olayları ve savaşları yaşamış devlet adamları ve tarihçilerin eserlerinden alıntılardır. Yönetici arkadaşımız bu belgelerin benim kişisel yorumlarım olduğunu belirtmekte. Bu haksız ilimle bağdaşmayan art niyetli bir davranıştır...

Bu davranışı sergilediği yetmiyormuş gibi üstüne üstlük şahsıma saldırmayı da vazife edinmiş forumu kutuplaştırma amacını güttüğümü iddia ediyor.
Kendisi, ''bir topluluğun değer verdiği kişi'' diyerek Türk Milletinin içerisin de bir hanedanı (Osmanlı hanedanı) ön plana çıkartarak asıl ırkçılığı yapmış oluyor..Ortaçağdan kalma feodal kabile anlayışını 21. yy. da yaşatmak istiyor. Osmanlı hanedanının, Türk insanını sınır boylarına sürmesi, onu zamanla hor görüp işledikleri toprakları feodal beylere vermesi ve de ağır vergiler (Buna gerdek vergisi de dahil) alması merkeze sokmaması kendi sonunu hazırlamış ve tarihten silinmesini kolaylaştırmıştı.

Hala bu köhnemiş, belli ailelerin huzuru ve refahı için Türk insanını köle gibi cepheden cepheye savurduğu bu devleti savunanları, ' bir topluluğun değer verdiği kişi'' olarak niteleyerek onlara ayrı bir kimlik inşasına soyunup, Anayasamızda yerini bulan ''Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir'' ibaresine ihaneti bile masum gösterme gayretindedir...

Kendisini kınıyor, asıl ırkçı biri varsa aynaya bakmasını tavsiye ediyorum...

Sizlerin değerli vakitlerinizi çaldığım için özür diler saygılar sunarım!

Silistre

ben olsam seni banlardım bence yönetici sana kıyak geçmiş neyin peşindesin anlamadım.

Cevaba müteakip kilitlenmemiş bir silistre konusu gördüğümden bugüne 4 yıl 8 ay 2 gün oldu.

Dostum şu söylediğin şeyleri şahsından başka birisi iddia etmedi.

Konu sebebini yazdım. Sebebini yazarak "geçici" süreyle konuyu kapattığımı da yazdım. Sabretsen konuyu açtığımda yine yazarsın zaten, niye bu kadar kasıyorsun?

Yorumlar için konuyu kilitledim ve ırkçılıkla ilgili postlar olduğunu ileri sürdüm. Peki konu içerisinde sildiğim konulara hiç göz attın mı? Senin herhangi bir postunu silmiş miyim? Sildiklerim seninkiler mi? Neden her şeyi kendi üzerine alınmaya meyillisin sorabilir miyim?

Sunduğun deliller Türkiye Cumhuriyeti'nin benimsemiş olduğu evrensel görüşler olmadığı halde, konunu silmedik. Bunda da bir sıkıntı yok. Her şeyi geçtim benim iletimde sen kastedilmiyorsun. Bu herkese atılmış bir ileti. Anlatabiliyor muyum? Zira bu konu nedeniyle banlananlar arasında bile sen yoksun. Bu neyin hesap sorması?

İnsanlara "Türk düşmanı" yakıştırması yapacaksın, sonra bir de "benim insanları kutuplaştırdığımı söylüyor" diyerek üste çıkacaksın. Arkadaşım tekrar söylüyorum. Konu da senin ismin geçmiyor. Az biraz sabret. Konunun sıcaklığı bir bitsin. İnsanların tansiyonu bir insin. Konu zaten açılacak.

Toplulukla milleti bir tutmayın ayrıca. Bu ülkede yaşayan onlarca ırk var. Her birinin birer değeri var. Alevinin kendi değeri, Sunni'nin kendi değeri, Hristiyan'ın kendi değeri var. Sen kendi değerini özgürce yaşarken insanların değerine ağır ithamlarda bulunmayacak, onları forum içerisinde kışkırtmayacaksın.

Sana en iyi örneği bir önceki açıklamamda verdim zaten. Senin değerlerine nasıl dil uzatılmasını kabul edemiyorsan, bu forumda belli bir kesimin benimsemiş olduğu devlet büyükleri konusunda ağır ithamlarda bulunamazsın. Bunun adı kışkırtmak olur. Eleştirme hakkına sahipsin o ayrıdır. Ama yaptığın eleştirme değildir.

Anayasada geçen hiç bir maddeye itirazım olmadı. Bilakis kuralları uygulamaya çalışıyorum. Forum kurallarımızda da hem "Topluluklarla ilgili tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz." hem de "Tartışma yaratıcı, nefret dolu mesajların gönderilmesi yasaktır." maddeleri bulunuyor.

Millet ayrı topluluk ayrıdır. Bunu farkını anlayabildiğiniz zaman konu açarak değil, yönetime bildiri yaparak şikayetinizi belirtirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri