Türk milleti “evsiz yurtsuz “ değildir.

Konu sahibi son olarak 77 gün önce görüldü
Bilim insanları göbeklitepede” bu gerçeği açıkça görmüş MÖ 10000 yıl arından itibaren bu topraklarda bir medeniyetin varlığına şahit olmuştur.
Batılılar ise M.S 1000l. Yıllarda Anadolu’ya Türkia dzorunda kalmışlardır.

Hal bu iken bügün kimi satılmış kalemle( Tom Barakın iddia ettiği gibi)bu yurdun gerçek sahibinin Türkler olmadığını ( Kürt-Arap-Türk karışımı) birkaç milletin yurdu olması gerektiğini iddia etmektedirler.
Adeta Türkleri ağaç koğuğunda yaşayan bir topluluk olarak görmektrfler.
Bizler evsiz yurtsuz Kürtler ve Araplar ise ev sahibi sayılmakta.
Geldiğimiz son durum budur.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın söylediği gibi “nereden nereye” (!)

Tabii reisten öncesi at arabasına biniyorduk, kıçımızı yaprağa siliyorduk. Çok haklı. aadafsf​

M.Paşa bile XIıı.YY da ki seyehatinde Kürtlerden bahsederken Musılun dağlarında (zagros dağlattı olsa gerek) yaşayan geçimleri kervanları soy ak olan kötü niyetli bir topluluk olduklarından bahsetmekte.

Bana bir tek halk türküsü söyleyin Arapça Kürtçe dillendirilmiş olsun

Türk milletini “ kara yüzlü gözü gök lü’baniler
Çalgı çalmak iniş onlar işleri
Kendine şeytanı üstadı eylemiş
Ellerinin olmaya parmakları
Sarka göğsü üstüne dudakları!”
“Boynuna takmış gelir saz aleti.”
Diyerek aşağılayan bir dil bugün bize ağaç kovuğunda yaşayan bir topluluk diye hitap etmesi doğaldır.

swat direnen kürtleri banladı sana cevap verebilecek pek kimse yok kardeşim.
yoksa biz de isterdik keyifle kavganızı izlemeyi :)

Yavuz selim ve ardından kurulan hamidiye alaylari sayesinde yaşanan kızıibaş (kızıl başlık takan Türkmenler) katliamları sayesinde i sınırlar arasında ki dağlarda yaşamakta olan Kürtler düz ovalara inme şansı na sahip oldular. Osmanlı’nın Türkleri kendinden saymaması da eklenince Kürt olmak birinci sınıf bir vatandaşlık kabul edilmişti
Ne yazıkki bugün bu gerçeklik tekerrür etmekte bizler ağaç kovuğunda yaşayan bir topluluk gözüyle görülmek istenmekteyiz.

Günümüzde buna bir örnek vermek gerekirse Pomaklat desek. yanlış. Olmaz sanırım.
Onlar da balkanlarımn yamaçlarını.yurt etmiş öz dilini unutup karma bir dil (Kürtçe gibi) kullammaya başlamışlar.
İnsanlar yaşadılları ortam gereği dillerin kaybetmeleri bilimsel olarak kabul görülmüş tür diyebiliriz ssnırım.
Bu arada birçok insan dilini kaybetsede dinini kaybetmediği gözlenmektefdir. (Pomaklar gibi) sınırlarlar arasında yaşayan bu insanlar daha çok incelenmeye muhtaç tır sanıyorum
Tarih ilmi yapanlar bu konuya demografyayı da katmaları kanımca bizleri daha çok aydınlatacak sanırım.

Var var , henuz o isim bu konuyu gormedi.
Gördüm gördüm yazsam mı yazmasam mı aradayım :d Şimdi mesela bu konuyu Pleskle, Hatemle, Senle vs tartışıyor olsam yazardım. Ama yani hani argümanlar ve üslup öyle bir seviyedeki kendimi yormaya değer mi ondan emin değilim :s

Kırmiyim Xasthurcuğumu iki kelam edeyim ;

Türklerin Anadoluya sonradan gelmesi, Türkleri evsiz yurtsuz yapmaz, Anadoluda yerleşik olarak yaşayan halklar için de işgalci konumuna sokmaz. Bu sığ bir bakış açısı. Uzun zamandır belli bir toprak parçasında yaşayan, o toprak parçasında teşkilatlanan, o toprak parçasında üretim faaliyetinde bulunan, örgütlü bir yaşam inşa eden her millet için orası yurttur.

Anadolu da Kürtler için de yurttur, Araplar için de yurttur, Türkler için de yurttur. Bir yurdun etnik olarak tek sahibi olma zorunluluğu yoktur. Ortak yurt, ortak vatanda bir çok millet bir arada yaşar. (bkz ABD örneği). Bu gerici zihniyeti bir kenarda bırakmak lazım.

Şövenist söylemlerin tam tersine Türklerin yurdu Orta Asya değil Anadoludur, Mezopotamyadır, Balkanlardır. Kürtlerin yurdu Mezopotamyadır, Zağroslardır. Arapların da yurdu buralardır.

Bir yurdu paylaşmak, kimseyi yurtsuz etmez. Bu tekçi algıyı bırakalım, o yüzden yok Göbeklitepedeki Türklerdir gibi zırvalara cevap vermek yersiz. Her iki tarafta da bu zırvaları dile getirenler var malesef, Cemşit Bender’e göre de Hz.İsa Kürttür, İsa da Allahın oğlu olduğu için Allah da (haşa) Kürttür.

Gördüm gördüm yazsam mı yazmasam mı aradayım :d Şimdi mesela bu konuyu Pleskle, Hatemle, Senle vs tartışıyor olsam yazardım. Ama yani hani argümanlar ve üslup öyle bir seviyedeki kendimi yormaya değer mi ondan emin değilim :s
Yok seni kastetmedim ya , sen en azindan duzenli bir birikime sahipsin empati kurarsin .d senden yana sknti yok.

Bu yer-yurt meselesi suni bir tartışma ve bu mesele Türkiye Cumhuriyeti var oldukça da sürecek. Yazılı eserler ve mimari yapı gösteriyor ki Türkler sadece modern dönemlerde değil, modern öncesi dönemlerde de sürekli hareket halinde ve bütün o süreç boyunca Asya'nın tamamını kapsayan bir yer-yurt edinme faaliyeti içinde. Türkler tarih boyunca Asya'nın en doğusundan bugünkü Macaristan sınırlarına kadar olan bölgenin tamamında yer-yurt edinmiş bir millettir. Bunu boylardan ve kollardan bağımsız olarak yazılı kaynaklara ve mimari eserlere dayandırarak söylemek pekala mümkün. Bugün modern Hindistan'da da Rus steplerinde de Doğu Avrupa'da da Anadolu'da da Kuzey Afrika'da da Mezopotamya'da da Türk izi görmek mümkündür. Bu, Türklerin bu coğrafyalarının asli unsuru olup olmamasından bağımsız bir durumdur. Hiçbir coğrafyada "asli" unsurluk kimseye meşruiyet vermez ki tarihin hiçbir noktasında da vermemiştir. Türklerin sözlü ve yazılı kaynağı gösteriyor ki Türkler ayak bastığı her toprağı yurt bellemiş bir millettir. O sebeple bugün Türkler Anadolu'daysa Anadolu Türk yurdudur. Diğer taraftan Türkler tarihin hiçbir noktasında ele geçirdiği topraklardaki asli unsurları yok etme yoluna gitmemiştir. Kuzey Afrika'dan Balkanlara, Kafkasya'dan Mezopotamya'ya kadar olan bütün coğrafyalarda bütün o asli unsurlar Türklerin himayesinde varlıklarını sürdürmüşlerdir. Anadolu'da da sadece Türkler değil, Rumlar, Ermeniler, Kürtler ve diğer görece nüfus olarak diğerlerinden daha az yer kaplayan çeşitli milletlerden ve dinlerden insanlar varlıklarını çok uzun yıllardır sürdürmüşlerdir. Bu asli unsurluk meselesi bir emperyalist anlatısıdır ki bunun temelleri 100 yıl evveline dayanmaktadır. 100 yıldır bu mesele ilmek ilmek işleniyor ancak şu her seferinde göz ardı ediliyor, Türkler bulundukları her coğrafya için kan döküp bedel ödemiş bir millettir. Anadolu içi bu Selçuklu'da da, Beylikler'de de Osmanlı'da da Türkiye Cumhuriyeti'nde de böyle olmuştur. Kimse Türklere masa başında devlet kurmamış, masa başında devlet kursunlar diye mabaddan uydurmak masallar inşa etmemiştir. Tom Barrack bu emperyalist düşüncenin önemsiz bir temsilcisi. Bu coğrafya son 200 yıllık süreçte epey bir Tom Barrack gördü ve hepsiyle kendi gücü ölçeğinde mücadele etti. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki bütün o kanlı muharebeler ve ardından gelen zaferler o Tom Barrack gibilerin ağababalarının topyekün saldırılarının neticesinde gerçekleşmiştir.

edit: typo

Son düzenleme:
Kürt canlarımız bizim özümüzdür onların sınırlar arasında dağlık kesimlerl yurt edinmeleri tarih ilminin demografik yapının vermiş olduğu ilmi bir gerçekliktir. Tarih tüm insanlığın ortak değeridir. İlimsiz tarih yazılamaz.
Türkler konar göçer bir yaşamı seçmiş olmalarından dolayı her gittikleri toprak parçasında ayrı ayrı din ve kültürle kaynaşmış hepsinden etkilenmiş bulunmaları bilimsel bir gerçekliktir.
Bu.gün Aleviler de anadolunun dağlık alanlarını yurt edinmiş ise bunun altında yavuz selim ve hamidiye alaylarının rölü yadsınamaz.

Konuyu acan cok karmasik yaklasmis.
Basliga mi yorum yapalim,iceriklere mi pek emin olamiyorum.

Türk, otağini kurdugu her yeri kendine yurt yapar,Asimile olmaz.Bunun Sunilik ile de alakasi yok.Genetik bir durum.
Bunu giris cümlesi olarak birakalim.

Göbeklitepe'nin tarihi yerlesiminde Türk'ün bir katkisi yoktur vardir o tarihciler arasinda tartisiliyor.
Dikili taslardaki motifler incelendiginde,Ön Türk izlerine rastlamak mümkün.
Neolitik cagina uzanan bu dönemde, Türk'ün Malazgirt'tan cok cok daha öncesinde, Anadolu ya ayak basmis olmasi cok da mantiksiz degil.
Batili Türkolog ve ya Oryantalistlerden adil bir yaklasim beklenilmesi de trajedik.
Osmanli'nin 17yy. Da yasadigi gerilmeden sonra, Batinin hissi Korkudan Nefrete dönüsmüstür.
Tarihi acidan da, Türk'süz tarih yazilamaz.
Tarih ilmi yazili kaynaklardan beslenir.
Yazi tahribi,sabotaj (yazi reformunu kast etmiyorum burada),kaynaklarin bilincli sekilde yok edilmesi, tüm dünya tarihini hologramik bir sifata bürümüstür.Puzzle gibi parcalar pesindeyiz, olup bitenlere anlam verebilmek icin.
Eliimizde var olan ve pek de ragbet görmeyen destanlara kulak vermek zorundayiz.
Nesildenn nrsile aktarilan bu bilgiler, bizim meslekte gittikce ragbet görmeyd basliyor.

Öte yandan, Türk'ün bazi kaynaklarda Mogollarin Kavimler göcünü tetikledigi 4.yy da yasana olaylardan tanismistir Avrupa en gec o zaman onlarla.
Niebelungenlied de gecen Tanrinin Kirbaci olarak resmedilen Atilla, büyük bir general ve monoteist bir dini benimseyen sahis olarak alman aristokrasisinde yerini bulmustur.Yurdunu kumustur.

Orta Asya ana yurttur.
Avrupa uzantisi Macaristan dir.
HUNgary diye gecer.
Anadolu merkezdir.

Kürt arap kültür esintilerine giremeyecegim simdi.
O baska bir konu.

Değerli yorumcu arkadaşlarıma katkıılarkndan dolayı teşekkür ediyoru m.

Geri