Türk medyasında neler değişmeli?

Konu sahibi son olarak 3790 gün önce görüldü
Türk medyasında neler değişmeli?

Türk Medyasında neler değişmeli?
Ne gibi olumsuzluk var?
Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Tarafsızlık ilkesi ve habercilik etigine uygun davranilsa sorun yok

medyayı özgür yapmalılar...ama zor bazı insanları hipnotize ediorlar evlerinin köşesindeki kutunun içinden (: sonra hüloğğlar türüo

Bir gazeteden beklenebilecek en temel kavram "Tarafsiz" olmasidir.
Bu baglamda her gazete "Tarafsiz yayincilik" mottosuyla yayin hayatina baslar ama hepsi icin havada kalan bir soylemden oteye gidemez bu slogan.
Tarafsizlik ilkesine uymalarini da beklemiyorum acikcasi. Insanin oldugu bir ortamda tarafsizlik soz konusu olamaz zaten.

Hal boyle olunca bir gazeteden beklenebilecek en tutarli davranis "Taraflarindan" talimat almamalari oluyor.
Fakat bu da mumkun olmamakla beraber neredeyse soz konusu taraflar matbaalara kadar inip kendileri basacaklar gazeteleri diye endise ediyorum.
Ayrica , bir de isin arz-talep olayi vardir. Her okuyucunun bir musteri oldugunu dusunursek, musterilerinin taleplerini karsiliyor bazi gazeteler. Yani , hitap ettigi kitlenin duymak, okumak istedigini veriyor ve bu sekilde yayin hayatina devam ediyor.
( Gunumuzde insanlar dogru bilgiyi aramiyor. Duymak istedikleri bilgiyi ariyor )

Bugun tarafsiz yayin yapiyorum diyebilecek bir gazete goren var mi? Veya tarafsiz yayin yapiyor diyebilecegimiz bir gazete veya tv var mi?

Medya; Basın yayın ilklerine bağlı, etik, doğru ve tarafsız yayın yapmalıdır. Özellikle siyasiler burdan elini çekmelidir. Medya patronları da sahibi olduğu gazete , dergi, tv, radyo vs. yayın organlarını kendi çıkarlarına alet etmemelidir. Eline kalem tutuşturduğu veya mikrofon verdiği şahısları silahşor olarak kullanmamalıdır. Ve en önemlisi medya; sadece haber yapma veya topluma haber verme görevlerinin yanında toplumu eğitme misyonu da üstlenmelidir.

Medya olması gerektiği gibi .. Onlara fazla kızamıyorum zira hizmet ettikleri toplum NEYE İLGİ DUYUYORSA ONU VERİYORLAR .. Yani sorun bizde onlarda değil ..

şu anda aktif olarak içinde olan hepsinin değişmesi ve tarafsız sadece olması gerektiği gibi dürüst habercilik ilkesiyle haber yapan insanlar gelmeli.

Tarihte basın hiç bir zaman bu kadar serbest olmadi. Istedikleri gibi Başbakana hakaret ediyorlar, istedikleri gibi dinle alay ediyorlar (penguen), istedikleri gibi hükümet tarafi olup muhalefete hakaret edebiliyorlar. Bence basin özgürlüğü kisitlansin. Bu kadar refah olmalari olaylari sikintiya sokuyor.

medyanın kafasına silah dayalı.kulağına kralın fısıldadıklarını bağırıyor ahaliye.aksini yaparsa karpuz gibi patlar kafası zavallının.herkes korkar.açığı ve kaybedecek trilyonları olan ''herkes'' bebeğim!...ohh..ewet..

Medyada siklikla karsilasiyoruz yalan haberlere. Bunlar genelde masum olmayan, nefret barindiran haberler. Topyekun asilsiz olan haberlere itimat edilirken, siyasi fanatiklik gercegin onunu kapatiyor. Benim siyasi takintim yok, farkli partilere zaman zaman oy vermisligim var.
Ornegin; haber ''yok artik'' dedirtiyorsa mutlaka ''acaba'' sorusunu sormaliyiz. Mantiga aykiri gorunen seyler cogu zaman aykiridir. Her haberde olayla ilgili sahis,muhabir,kaynak,gazeteci,yer,ve zaman bildirmesi gerekiyor. Iddialarla habercilik olmaz. Bol unlemli basliklarla atom bombasi etkisi verilmeye calisiyor. Coskulu ve yarim bilgi iceren buyuk yazili mansetler mutlaka ortaligi karistiracak iddialarin habercisidir. Haberin icerisinde 3- 4 kez ayni baslik kullanildiysa ve yukarda belirttigim seyler yazmiyorsa, bu haberleri okumayi birakin ve sikayetlerinizi dile getirin. Haber kisisel bir mahiyet tasimiyor ve geneli ilgilendiriyorsa, mutlaka kaynak gosterilmeli. Ornegin, capslerin altina bir cumle yazip medyada peynir ekmek gibi servis edilen bu haberler, cocugunlukla isinin ehli olan insanlar degiller. Fotograflarin gunun haberiyle ilgisiz alakasiz olmamasi lazim. Ornek veriyorum ; adam raki iciyor sen kin ve nefret asilamak icin tutuyorsun fii tarihinde ictigi rakili resmi ramazan ayinda milletin gozune sokarak dindar kesimin nefretini asilamaya calisiyorsun. Ya da ictigi ayrani raki iciyor diye medyaya servis ediyorsun.Tek bir kaynaktan okumak yerine,bir tarafin haberini karsi tarafa taratiniz. Dikkatimi ceken baska bir sey ise sunucularin bile partizanlik yapiyor olmasi. ''Bu mudur habercilik ?'' diye kendimize sormamiz lazim.Biraz zahmet olacak ama e bi zahmet yaani .p

Geri