Türk kullanıcı "adaletsizliği" tek kareye sığdırdı

Konu sahibi son olarak 71 gün önce görüldü
Türk kullanıcı Uğur Gallen, Instagram’dan yayınladığı son kareler ile sosyal medyada kendisine geniş yer buldu.

,rChgbNLeZUesJBblkj3KXQ.jpg

Özellikle Rönasans tablolarına yaptığı dokunuşlar ile sosyal medyada tanına Instagram sanatçısı Uğur Gallen, bu sefer iki farklı dünyayı tek karede birleştirdi.

,23QPoFV0SECpdNkhIH6sZQ.jpg

Bored Panda‘da yayınlanan ve amacı insanları düşündürtmek olan çalışmalarda gezegenimizdeki adaletsizliğe dikkat çekiliyor.

,8iQcxBuj2k2BgXqy_UKwmw.jpg

şte dünyanın eşitsizliğini ve karşıtlığını gözler önüne seren kareler..

,gq1SPrIXn0WZdBHpLA-keg.jpg

,Jal78wdeMEiz-j-tllar0Q.jpg

,KaMbgYovx026GF3mm9Awfg.jpg

,eOiwgikpaEmE3lqgs_cSpQ.jpg

,YGgEtRZvrUC01Cnxq-TAtw.jpg

,A7pVdCTie0eP-epoGaIubw.jpg

,4fTbQVn4H0aew7kZIhgJfQ.jpg

,kDRcpGDyOU-fJRgumHYJPw.jpg

,33aJndcHhkOXcsp8F97oQA.jpg

,f_InbVLTnUq2BaKn2GXk_w.jpg

,9tsS_euv5U2asBB1rOwlOw.jpg

,NjO6FvCWNE-D4boSmVMU3Q.jpg

,wLEK-urqUUqOXGpDUBVDhA.jpg

,J_esf7AyGES8upAaxS9_3Q.jpg

,L77oNdWHKECO3z4FtLqP9g.jpg

,SagLh6p9qEOn9fZFXTXXvA.jpg

,Eikyy3nhyUyOaQZ0R5sSuQ.jpg

,iv-ZmDJBhk6MBmQwz_QFEQ.jpg

,8iSsZ_GsMESC84KJ-YLXBw.jpg

,hXRO1pezy0WBDjB558B0qg.jpg

,GJbV9soGjEizDL6YKLsChw.jpg

,4MrR3VvIREGHf72LczSrzA.jpg

NTV​

Aci, ates hep ayni cografyaya dusuyor.. İnsanoglu da hep 3 maymunu oynuyor ne yazik degil mi? utanmamak elde degil.

Vay vay Dünya vay

Suç hep bizim hep güçlünün yanında olmayı Onur saydık

Mazluma sırtımızı döndük

Allah bunun hesabını soracak bize

Dilsiz şeytan olduk :(

Çok çok başarılı bir çalışma.. Dünyadaki adaletsizlik ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi..
Yaratıcının hiç bir ayrıma tabii tutmadığı insanoğlu kendi arasında ne denli bölünebilirse o denli bölündü önce.. Ayrımlar yaftalamalar ötekileştirmeler vs vs.. Yetmedi azla yetinmeyen insanoğluna bunca ayrıştırma yetmedi, en çok olana gözünü dikti, ‘en çok benim olmalı.’ dedi.. Doyduğu halde daha fazlasını istedi aza kanaat etmek şöyle dursun çok olanla dahi yetinmedi.. Ve o doyumsuzluk savaşında mağlupken, açlığa mağlup olanı asla görmedi. 'Allah versin' diye iyi temennilerde bulundu üstelik, yeterliydi..
Karşılık beklemeksizin iyilikte bulunmak, yardım etmek, bir tebessüme sebep olmak ruhun açlık hissini gideren öylesine güzel duygular ki.. Adaleti kendi ellerimizle yok etme mücadelesi verdiğimiz coğrafyada bir gün karınlarımızın değil de ruhlarımızın doyması tek temennim..

Bir zamanlar yahudilerin yaşadığı zulmü şimdi müslümanlar yaşıyor. Özellikle dinler üzerinden çıkarılan savaşlar insanları inançsız bir toplum haline getirmeyi amaçlıyor. Teknolojinin gelişmesi, çocukların bilgisayar oyunlarından başka bir şeyden keyif almıyor olması, kültürel mirasımızın gün geçtikçe unutulması, dil kültürümüzün yozlaşması yeni dünyayı gün geçtikçe şekillendiriyor.

Bilinçli bir neslimiz ne yazık ki yok. Her bilgiye internetten ulaşan, her okuduğu metni doğru kabul eden, araştırmadan yoksun bir millet haline geldik. Bu kadar uyuşuk bir toplumuz işte. Daha kendine yardım edemeyen insan, din kardeşlerine nasıl yardım edebilir?

Geri