Türk Kızılayına Guveniyormusunuz?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
Türk Kızılayına Guveniyormusunuz
Kan ve Diger Her turlu bagis vs konularinda

Hayır, güvenmiyorum.

Kesinlikle güvenmiyorum. Ne kanımı ne de herhangi maddi/manevi bir konuda destek veririm. Önceki verdiklerim de haram olsun. O ensara ve diğer malum vakıflar aracılığıyla dönen para transferini, “vergiden kaçınmaları” da gördük. Zıkkım olsun. Boğazlarında kalsın.

eskiden olsa evet yazardım
şimdi asla

Evet güveniyorum. Kan bağışında bulunmaya da sağlığım el verdiği müddetçe devam edeceğim.

Bu ülkede artık birçok kuruma güvenmiyorum.Kızılay gibi bir kurumu dahi pisliklerine alet ettiler.

Bu soru bir kac yil once sorulmus olsaydi kesinlikle evet derdim ama son donemde kizilayda dahil hic bir kuruma guvenmiyorum

türk kızları diye okudum
ramazan bana hiç yaramadı

Bu durum da bazı hastalıklarda kişilerin hakkı olan tedaviye ulaşmasına engel oluyor maalesef.:(

Türk isem güvenirim. Kızılhaça mı güvenecektik !
Güvenmeyen arkadaşların başlarına bir felaket geldiğinde de, ihtiyaç duyduklarında da, bu söylediklerini söyleyebilecekler mi acaba?
Mesela göçük altında kaldıklarında kızılay görevlilerini " size güvenmiyorum " diyerek red edecekler mi?
(Böyle ikiyüzlülerin örneğini çok gördük. Polise küfredip başı sıkıştığında yardım dilenenleri...)
Bağişta bulunduğum sadece Devlet kurumlarıdır. Özel hiçbir kuruma bağış yapmam.

Yıllar önce rahmetli annem ameliyat olacağı zaman 17 ünite kan gerekiyordu. Kızılay’ı aradığımda para ile satıldığını söylediler. Kendi imkanlarımızla halletmiştik. O günden sonra ne kan veririm ne bağışta bulunurum. Zerre güvenim yok.

Neden güvenmediğinizi biliyorum. Kırgın ve kızgın olmanızı anlıyorum.

Ama alternatif yok. Bir kaç liyakatsiz yüzünden bin yıllık kuruma küsmeyin. Kan bağışı hayati öneme sahip. İhtiyaç duyduğunuzda size Kızılay kan bulacak. Çadır kuracak. Çorba kaynatacak.

Bu ülkede güvenilecek bir kurum kaldı mı diye sorulsa daha doğru olur.

Eskiden güvenmezdim. Askerde zorunlu olduğu için bir veya iki kez kan verdim. Gönüllü olsaydı vermezdim.

Geri