Türk kahvesinin yanında ne ikram edilir?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Lokum, Türk kahvesi sunumlarına en uygun atıştırmalıklar arasında başı çeker. Kahveleri ister sade ister Antep fıstıklı isterseniz de çifte kavrulmuş lokum ile servis edebilirsiniz. Pişmaniyeden çikolataya, şekerli kuru meyvelerden acıbadem kurabiyesine dek sayısız geleneksel lezzet kahvenin yanında yerini alır. Hurma, akide şekeri gibi geleneksel lezzetler de sıklıkla tercih edilir.

1710365719972.png

Bitter çikolata severim ben.

• Beğen
Tepkiler: ne
Çifte kavrulmuş tercihim.

Kıbrıs'ta da bir bardak su ile ceviz macunu ikram edilir.
Çifte kavrulmuş lokum, çikolata ile ikram da oldukça yaygın.

Su, likör, şarap ve tabii ki konyak ikram edilir, çünkü kahve içilecek bir olgu olmadığı için kahveyi içemeyecek olan misafirimiz, için ısınsın diye likör, şarap yahut konyaktan birini seçip onu içimselleyecek, en sonunda da su ile damağını yenileyip, ziyade olsun diyerek müsaade isteyecektir.

Lokum hiçbir şeyin yanında ikram edilmez, dişe yapışır damağa yapışır, pudralı lokum yiyeyim dersin Köyden İndim Şehire filmindeki fırın sahnesi gibi üstün bembeyaz olur,

sadece ölmüşlerin hayrına sene devriyesinde cuma çıkımı güllü lokum dağıltımaya icazet verilmiştir.

Hurmanın içine ceviz doldurun mukteşem:p
ceviz-diyeti-2.jpg

fal ikram edilmeli. fal bakılmayacaksa türk kahvesi içmek aklıma gelmez, hiçbir ikram türk kahvesinin çirkinliğini örtemez… melodram dışlama postu. <3

fal ikram edilmeli. fal bakılmayacaksa türk kahvesi içmek aklıma gelmez, hiçbir ikram türk kahvesinin çirkinliğini örtemez… melodram dışlama postu. <3
dün akşam kız kardeşime geldi biri kahve içiyorduk dedi kapat bakayım :=)
dedim sus be kadın ramazan sonu görüşelim :p
Ramazan boyunca dışayabilirim bu konuda :p

Geri